- Член од
- 21 октомври 2016
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 677
Научи се прво правописно да пишуваш па после дели совети[emoji12]
Sent from my Huawei P9
Sent from my Huawei P9
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кај мене сабајле на 1с надворешна на издув имаше 34, ама затоа пак одржуваше 20с. со 340w потрошувачка и тоа во 36м2Две прашања..
Колку минимум степени треба да вади клима Грее ломо еко 3,5кв на издув кога не е толку ладно време од + 5 до -5? Ми покажува 43 степени на издув дали толку е нормално или повеќе треба да вади.
Колку треба да е минимум цревото од надворешната едниница до внатрешната?
Pre jaka e 3.5kw za 12 m2.Цените се со некои попусти, регуларно си стојат 30*** ломото, 37000 амбер е мислам.
Да, земав 3.5 за 12м2, немаа цени формирано за 2.5-ките од амбер серијата, а од ломо не ни носат 2.5.
Pre jaka e 3.5kw za 12 m2.
Apropo razmrduvanjevo na zlatko a i muabetot za kombinacijata na on-off klima so termo akumulaciona pecka od zimoska malce razgledav da vidam dali i kolku gi usovrsile i se iznenadiv koga vidov kakvi dobri modeli se proizveduvaat ama uste poveke od cenite.. Jak kvaliteten inverter e baagi poeftin od jaka kvalitetna TAP,
Primer za sporedba na skroutz:
Fujitsu ASYG24LFC 1090€
https://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html
so
Olsberg Carat CTSC 14/527-3 (7KW) 1788€
https://www.skroutz.gr/s/4858226/Olsberg-Carat-CTSC-14-527-3.html
Nazalost ne veruvam deka imame nekoj na forumov koj ima iskustvo so nekoja vakva ko od linkov TAP so chip koj ja pravi da bide "pametna" i poekonomicna a i vrvnite materijali koi pretpostavuvam se implementiraat vo nea..
Sekako deka me interesira i obavezno da spodelis samo vo citiranoto ako procitas pak ke vidis deka prasuvam za TAP, odnosno me interesira edna skapa kvalitetna i "pametna" termo akumulaciona pecka TAP kako raboti kolku drzi toplina i kolku ramnomerno moze da ja emitira vo tekot na celiot den sobranata toplina..Јас го имам FUJITSU 24000 Btu/h (7.1/8.0 kW), Model: ASYG-24LFC / AOYG-24LFC (од Хидросет). Што те интересира околу него? Ќе фотнам утре некои слики од потрошувачка при вклучување (обично наутро накај 7.30) и потоа една фотка накај 8.30-9. Вака од ракав, на старт влече околу 1500w+/-150, потоа опаѓа на 390-650W. Го земав заради компактните димензии на надворешната единица (43-44kg).
дали прекинува со дување внатрешната кога ќе ја постигне Т или продолжува да го врти истиот воздух дур не се уклучи пак надворешната ?Имам Грее Бее 3.5Кw од летово, и засега супер лади и грее. Не знам колку точно троши струја ама сигурно троши многу помалку него ли панел од 2-3Кw a топли дефинитивно подобро. Ќе видам како и дали ќе работи кога температурите ќе паднат под нулата.
Некој?Колку минимум степени треба да вади клима GREE LOMO ECO GWH12QB-K3DNC4D на издув? Со мерач за температура ми покажува 43 степени на издув дали толку е нормално или повеќе треба да вади.
Колку треба да е минимум цревото од надворешната едниница до внатрешната?
Kolku T dava na izduv zavisi od zadadenata T a i od vnatresnata T, so 23 i 28 zadadena nema da dava ista T na izduv. A isto i so ista zadadena nema da dava ista Tna izduv ako vnatresnata e 10C ili 20C.Некој?
дали прекинува со дување внатрешната кога ќе ја постигне Т или продолжува да го врти истиот воздух дур не се уклучи пак надворешната ?