Едно прашање можеби не е најекономично греење но да ми препорачите добар котел за на струја (име од производител не продавач).
За котел на струја најдобро мајсторот кој ти монтира радијатори и цевки да ти направи и едно котле на струја. Барем тоа е лесно а и најефтино ќе поминеш.Едно прашање можеби не е најекономично греење но да ми препорачите добар котел за на струја (име од производител не продавач).
Не е за поевтино и несака човекот праено. Специфичен си е бара “фирма“ квалитет. Му правам јас друго па ми бара и понуда за тоа.За котел на струја најдобро мајсторот кој ти монтира радијатори и цевки да ти направи и едно котле на струја. Барем тоа е лесно а и најефтино ќе поминеш.
Kolku cesto ti pravi defrost ako si ja pustal nasabajle koga bese -1 -2 T denoviveИмам Грее Бее 3.5Кw од летово, и засега супер лади и грее. Не знам колку точно троши струја ама сигурно троши многу помалку него ли панел од 2-3Кw a топли дефинитивно подобро. Ќе видам како и дали ќе работи кога температурите ќе паднат под нулата.
Togas imas i vtor glas za VaillantНе е за поевтино и несака човекот праено. Специфичен си е бара “фирма“ квалитет. Му правам јас друго па ми бара и понуда за тоа.
Да да се распрашав по пријатели кои имаат некое искуство и сите ова го препорачуваат не за џабе се дупло поскапи буквалноTogas imas i vtor glas za Vaillant
Тоа значи добро чистете по дома па не останува прашина да стигне до клима уредот .после поминати 4 сезони на ладење и греење денеска го расклопив Неото мислејки дека е ред да се исчисти, ама уште кога го видов изменувачот и турбината пријатно се изненадив
Прегледај го приврзокот 160296
Прегледај го приврзокот 160297
Прегледај го приврзокот 160298
Прегледај го приврзокот 160299
само на кадичката за одвод имаше малку бела прашина, ваљда од средството со кое го чистам изменувачот 4-5 пати во годината
сите слики се од самото растурање на климата, значи ништо не е исчистено па сликано, турбината покасно ја поминав со четка за заби и ја направив да биде како од салон излезена
Толку рано ја немам пуштано ама најчесто до 1-1:30h после полноќ ја работам, и засега мислам дека нема замрзнато за да прави дефрост.Kolku cesto ti pravi defrost ako si ja pustal nasabajle koga bese -1 -2 T denovive
замисли гри-то какво ќе биде, кога со ова обично Нео ја поминувам 90% од зиматаТоа значи добро чистете по дома па не останува прашина да стигне до клима уредот .
После 4г. очекував да е хаос внатре. Во секој случај ценет пост и добра основа за споредба.
Osven aluminiumot sto se dobiva kaj U-Crown panelot(dizajn i izbegnato krckanje) a kaj Hansol e plastika i komporesorot kaj Hansol12k e za 2,5cm3 pomal t.e 9,6cc3 nasprema 12,1cc3 kaj U-Crown. Kaj Hansol18 i U-Crown18kompresorot e potpolno ist 12,1cc3.Која е разликата меѓу Gree Hansol (GWH12TB-S3DBA3E), новите нордик варијанти и U-Crown?
Освен цената од 350Е, друго горе-доле ми изгледа исто. Нормално внатрешната единица е алуминиум што реално не ми значи премногу, барем не 350Е.
@Strelec или некој друг нека пише видување ако не ве мрзи.
Исто ако некој го интересира внатрешноста (освен мене) на Hansol 3.5 и 5.5 нека пише, можам да ги отворам под услов да се само 6-те штрафа на предната маска и да сликнам.
На 30 степени макс е поставена температурата на даљинското и на 3 брзина вентилаторот, на издув покажува 43.4 степени, се јавив и им кажав ми го променат цревото од 1.5м на 3м и сега покажува 50 степени. Првиот пат е мерено на 4 степени денски надворешна температура, а сега на 0 степени со магла ми покажува скоро 50 степени, односно 49.6 степени. Во упатството пишува дека стандард е 5м,7.5м и 8м бакарно црево, односно минимумот е 3м бакарно црево, што би значело за максимални перформанси климата треба да се постави по стандард, незнам дали да им се јавам утре и да им го кажам и тоа. Плус не ми дадоа упатство на македонски, морав на мајка ми да и преведам и секое копче поеднечно да и го објаснам, пофушарско работење од ова има во киргистан, па после сме ние...Kolku T dava na izduv zavisi od zadadenata T a i od vnatresnata T, so 23 i 28 zadadena nema da dava ista T na izduv. A isto i so ista zadadena nema da dava ista Tna izduv ako vnatresnata e 10C ili 20C.
43C na izduv so koja zadadena T na daljinskoto imas izmereno i kolku e vnatresna T?