Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.461
Јас да сум Мурињо би дошол да се извинам на дечките од фан клуб Ливерпул што нивниот тим на домашен терен,во многу јака форма не успеа да направи повеќе од 1 шанса цел меч.
Греота :/
Јас да сум Мурињо би се извинил на фановите на Јунајтед поради тоа што тимот не излезе на теренот да игра фудбал, туку да извади 0-0 со целосно умртвување и нула обиди кон противничкиот гол.

Од друга страна, да беше Ливерпул некоја си Барселона или Реал Мадрид ќе ви ги разберев муабетите дека паметно било на 0-0 да се оди, дека бодот е одличен, дека не знам што, ама боже сачувај Ливерпул е ова, со неколку просеци во тимот кои се во добра форма периодов и ништо повеќе од тоа. Јунајтед од вакви екипи ако се плаши, тогаш поарно нека не се враќаат во ЛШ догодина.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.464
Поени од реакции
43.330
Јас да сум Мурињо би се извинил на фановите на Јунајтед поради тоа што тимот не излезе на теренот да игра фудбал, туку да извади 0-0 со целосно умртвување и нула обиди кон противничкиот гол.

Од друга страна, да беше Ливерпул некоја си Барселона или Реал Мадрид ќе ви ги разберев муабетите дека паметно било на 0-0 да се оди, дека бодот е одличен, дека не знам што, ама боже сачувај Ливерпул е ова, со неколку просеци во тимот кои се во добра форма периодов и ништо повеќе од тоа. Јунајтед од вакви екипи ако се плаши, тогаш поарно нека не се враќаат во ЛШ догодина.
многу го потценуваш Ливерпул

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.675
Дури и на копачките екипи 2005/6та како Бирмингем, Болтон Евертон итн. Мурињо се повлекуваше, глупи тресења имаше во ЛШ коа губеше бодови заради повлекување од почеток или на 1-1 а играше со убиствен напад, ама прејаката одбрана му дозволуваше да експериментира.

Мурињо си е стратег, секогаш си има посебен гејмплан и ретко се надигрува со замени или ротации. Проблемот кај него е што ако не му успее стратегијата, не ја менува се до крајот. XD
Ова дојдов да го кажам, ми го зема зборот. Искрено не ми текнува што правел и како правел у 2006 против Бирмингем и Болтон, ама ми текнува во Интер што правеше. Знаеше да искочи со изјава дека и бод против Катанија на гости е вреден на три, така да мене не ме чуди воопшто денешниов пристап. Вчера и на Џонтра и Пеџа им спомнав дека можно е икс да биде, наравно уз заебанција, али класика Мурџо е ова, оди на сигурно на вакви текми, за гостински терен зборам секако. Од увек се водел според тоа дека дома е клучно да се добијат огромен процент од мечевите, а на гости да се добијат само неопходните, а на останатите потешки ќе се задоволи и со бод.

Мене лично не ми се допадна што денес не проба да нападне поконкретно, Ливерпул има катастрофална одбрана и на моменти лоша поврзаност на одбраната и средниот ред, едноставно мораше барем да проба да го искористи тоа Мурџо, ама...

Инаку сезонава за Ливерпул има одличен тек, тепани Челзи и Арсенал на гости, бод со Тотнам на гости, боранијата тепана освен тој киксот со Барнли ако не се лажам, така да имаат остварено доста солиден капитал, имајќи во предвид дека преостанатите дерби мечеви ќе ги одиграат на домашен терен, нормално вклучувајќи и две средби со Сити.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.461
многу го потценуваш Ливерпул
Не туку овде се преценува во недостаток на вистински квалитетни клубови, при што основен доказ е дека лани освои титула тим што во реални услови би бил во вториот дел на табелата.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ако ништо друго бар се докажа стварно тоа што викавте, дека тешко ни идело со послабите екипи.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мурџо иде на бод на гостување само кога има поквалитетен противник од него. Џабе го браните и се вадите со муабетите, тоа е Мурињо секад на гостување иде на бод.. како не бе.
Што не им идеше на бод на Јуве и Милан у дербињата коа беше тренер на Интер и коа беше дупло појак од нив.

Пиче е Мурињо веќе, изветреан тренер е, не може да се носи со моменталниов фудбал. Му се дешава Бенитез синдром, заглавен пред 10 години. Ова му е последна шанса да докаже и да се врати, приметувам некако дека веќе го изгубил и тој fear factor што го имаше, никој веќе не му се плаши нити пак го ебаваат многу многу со тие изјавите негови.
Жал ми е да го гледам веќе, ко лингур некој.

Криво ми е малце за Муки што потона така ама па од друга страна и мило ми е да го гледам како пати и се бламира пошто ко пичка некоја си остана у Мадрид пред 6 години. Изгледа го стигнала некоја италијанска клетва.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Абе имате среќа што Ибра беше тапа, уште појке ќе плачевте и колневте. Она што го утна, 9 од 10 пати ке го погоди али нема везе, за убо нека е :D

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.916
Скроз истите реченици што сега ги пишуваат фановите на Јунајтед, ги пишувавме ние, фановите на Челзи. Интересно е :D
Вие исто пишувавте и дека Куртоа е бољи голман од Де Геа... Уште е интересно. :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Еј стварно за Де Геа еј, три сезони типот сам го држи тимот над вода. Као се расипа баш тогаш факс машината у курац :D

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Copy Paste од пред две години Јунајтед - Челзи, класика Мурињо. Мада мислам дека требаше похрабро да иде на победа, али он си знае можда цел му е топ4 а не титула.:cenzura:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.595
Од една страна во право си дека по тоа што дојде Мурџо, со тоа и си замина ама па не можеш да кажеш дека ако поставиш 9 души позади топка во 95% од утакмица за да извадиш нерешено и го добиеш тоа си го надмудрил менаџерот од спротивен табор, ваљда, што знам.
Па ако бил планот да играме на 1 бод сигурно не би се отворил и да не јајте на грешка. Мурињо свесно ви ја даде играта и ги изолира Кутињо,Мане, Фирмино и Стариџ па затоа само вртевте лево десно со играта без ништо поконкретно. Безидејно се мачевте.

Иначе мислам можеше и судијата да дозволи помашка игра, секој ситен прекршок го свирна.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Член од
22 јули 2010
Мислења