Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.376
Поени од реакции
5.582
Мене тоа ме повише нервира казната од сам еден натпревар а судењето едно од најлошите.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
излезе дека циркузантот со право го правеше целиот циркуз, на крај му се исплати
Знае како, му успева. Тоа што за тебе е циркузант, за некој е курињо не го менува фактот дека манипулациите му се исплатат :)

R

red.devil

Гостин
Не разбирам што добиваат од ФА ако прогледаат низ прсти фаул како тој на Барнс. На овој начин се мотивираат играчите да влегуваат по остро во стартови, да има појќе такви инциденти како тој со Матиќ и на некој да му заврши кариерата пред време. Ќе почнам да следам Германска лига. Ебати буљашите.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.916
Не разбирам што добиваат од ФА ако прогледаат низ прсти фаул како тој на Барнс. На овој начин се мотивираат играчите да влегуваат по остро во стартови, да има појќе такви инциденти како тој со Матиќ и на некој да му заврши кариерата пред време. Ќе почнам да следам Германска лига. Ебати буљашите.
ФА во нивното образложение кажа дека судијата го видел стартот, и од тука веќе не смеат да превземаат никакви акции зашто директно го поткопуваат авторитетот на судијата ако би му смениле одлука.
Тоа би било индиректно признавање дека судијата кои сами го делегирале, не си ја врши работата како што треба.

Ако би му ја смениле одлуката(во случајот, нема фаул од Барнс), тогаш би можеле да мењаат и ред други одлуки, како на пример дајвнати пенали ...

Член од
16 април 2008
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.380
ФА во нивното образложение кажа дека судијата го видел стартот, и од тука веќе не смеат да превземаат никакви акции зашто директно го поткопуваат авторитетот на судијата ако би му смениле одлука.
Тоа би било индиректно признавање дека судијата кои сами го делегирале, не си ја врши работата како што треба.

Ако би му ја смениле одлуката(во случајот, нема фаул од Барнс), тогаш би можеле да мењаат и ред други одлуки, како на пример дајвнати пенали ...
Со оглед на тоа како можеше да заврши по тој старт Матич боље да признаат дека судијата згрешил и да бидат казнети и Барнс и судијата.

Последно уредено:
R

red.devil

Гостин

Во ред тоа го знам и јас,ама проблем е што за две три кола гадот Аткинсон ќе го гледаме пак како суди некое дерби. На некој начин мора да се промени тоа, крај краева прати го трета лига пола сезона нека се издува.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако го воведат ова со review, со челинџ како во тенисот овие работи многу ќе се подобрат. Само некои работи како играње во шеснаесетник со рака мислам дека треба да ги конкретизираат, не да ги оставаат на проценка. Некогаш на пример се дава пенал без разлика како се игра со рака, некогаш стриктно ако топката иде накај гол.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Така е. Мислам дека треба да се толерираат удари со тупаници, под појас, хај кикови со нога. Да се знае што е фудбал. Да се знае како се игра машки на Островото.

Јас да сум во ФА, би предложил и воведување на оружје. Пиштоли и ножеви. Па кога ќе зовријат страстите, вадат играчиве оружје и како мажи се пресметуваат. Судијата нем, на крај само ги влече жртвите надвор од теренот.
Машка игра, да се знае мора! Не е ова балет!

Ама добро, знам дека јас никогаш нема да бидам дел од ФА и дека ова нема да се оствари, но и вака е добро. И вака е машка играта на Островото.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

@Mondonico ти еднаш објаснуваше за ова, ако видел судијата, ако не видел, ако се суди после утакмицата. Ај повтори. :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.461
@Mondonico ти еднаш објаснуваше за ова, ако видел судијата, ако не видел, ако се суди после утакмицата. Ај повтори. :D
Па многу е едноставно. Судијата во извештајот на натпреварот за одреден инцидент пишува дали го забележал или не го забележал. Ако во неговиот извештај пишува дека инцидентот го видел и пресудил по истиот (не свирнал ништо, свирнал само фаул, дал жолт картон се ова се смета за пресуда) тогаш федерацијата нема право да постапува по тој инцидент. А ако судијата во извештајот напише дека не го забележал инцидентот (Хинт: Ударот со лакт на Хесус врз Киелини) тогаш федерацијата има целосно право да го разгледа истиот и да пресуди по него.

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Кхм, Сакаш да ме прашаш пак кој е поголем клуб Арсенал или Челзи ???
А ??? @Факе[DOUBLEPOST=1424902285][/DOUBLEPOST]
А ??? @Факе
а да, и одвај чекам да излези Курињо да дај изјава за вечерашната доминација на Арсенал :brlav:

Последно уредено:
Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
А ??? @Факе
Јас ќе ви одговорам на двајцата Нотингем Форест. Дај оладете малку со глупостите бе. Кој е поголем како ќе оцениш кога успесите ги имаат направено кога противникот бил слаб. Добро навијачки можеш секогаш да пресудиш тоа ми е јасно ама објективно и реално како? за кој период ќе пресудуваш за тој пред 15 години, за последниве 15 години или општо низ цела историја???
Стварно сте досадни со глупостите. Боље да помине ден бе ниеден пост на темава одколку да ве читам по 6492749327048723085042370238740 дневно како едни исти глупави прашања поставувате.

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Јас ќе ви одговорам на двајцата Нотингем Форест. Дај оладете малку со глупостите бе. Кој е поголем како ќе оцениш кога успесите ги имаат направено кога противникот бил слаб. Добро навијачки можеш секогаш да пресудиш тоа ми е јасно ама објективно и реално како? за кој период ќе пресудуваш за тој пред 15 години, за последниве 15 години или општо низ цела историја???
Стварно сте досадни со глупостите. Боље да помине ден бе ниеден пост на темава одколку да ве читам по 6492749327048723085042370238740 дневно како едни исти глупави прашања поставувате.
го гибам бе, ти пак одма да се запалиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom