Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Огромна препорака за книгата, еден од подобрите трилери читани, Дете 44 е преведена кај нас во издание на Сакам книги :) Прочитајте си ја пред филмот...
Zosto pobogu nekoj bi sakal da cita spojleri pred film?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Zosto pobogu nekoj bi sakal da cita spojleri pred film?
Па добро, не можеш да кажеш дека читаш спојлери. Го жртвуваш филмот за книгата. Све си има свое :)
A и не го жртвуваш баш, послем пак ке ти биде интересен да видиш како ја визуелирале книгата. Ко на мене што ми е ултра јако GoT и покрај тоа што ги имам прочитано книгите.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Вчера бев во Ситу Мол со мојот другар од форумов @Tonchie и го гледавме заедно Interstellar... :)
И како што реков погоре, по втор пат од филмов ме фаќа мигрена...
Interstellar е филм пред се наменет за љубителите на прејаки визуелни ефекти и sci-fi, што јас искрено не спаѓам во истите...Прехаотична приказна и премногу sci-fi за мој вкус, но јас сепак го вбројав во Top 5 movies пред се заради што во филмов е многу, многу, премногу вложено, актерска екипа - феноменална, музика исто но пресудни беа и емоциите во неколку наврати посебно и баш тогаш ми текна дека не го послушав @Io Sono Interista и не си земав палома...:)
И друга работа- јас не обожавам кина воопшто, затоа што не можам да го мозгам филмот како што тоа го правам сама пред компјутер или ТВ со тон пуканки пред мене...Не сум тип за гледање филм во друштво поготово не со цела сала...
Во име на Тончи нема да зборам, ќе го чекаме самиот он да се изјасни за филмов... :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Па добро, не можеш да кажеш дека читаш спојлери. Го жртвуваш филмот за книгата. Све си има свое :)
A и не го жртвуваш баш, послем пак ке ти биде интересен да видиш како ја визуелирале книгата. Ко на мене што ми е ултра јако GoT и покрај тоа што ги имам прочитано книгите.
Филм е филм.
Спојлер е Спојлер.
Книга е колекција од спојлери :)

Јас сум секогаш за гледање на филмот прво, затоа што филмовите зависат од тие шокантни моменти, твистови, мистерија... љубителите на убавиот пишан збор секогаш можат да уживаат, филмот кога ќе ти го раскажат подобро не го почнувај.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.063
Поени од реакции
42.774
Што е финтата со Том Харди и Наоми Рапас сега гледам ќе гумат пак заедно во Child 44, филм за серискиот убиец Чикатило. Инаку оваа тема веќе е обработена во еден од моите омилени ТВ филмови изработени од HBO - Citizen X
сигурно ќе биде за него? Пошто овде вика дека child 44 е stalin-era филмов а тоа е то кај 54та година, а овој чикатило бил во осумдесетите.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
сигурно ќе биде за него? Пошто овде вика дека child 44 е stalin-era филмов а тоа е то кај 54та година, а овој чикатило бил во осумдесетите.
Citizen X is a made-for-TV film, released in 1995, which covers the investigation of the Sovietserial killerAndrei Chikatilo,

Child 44 This novel, the first in a trilogy, is based on the crimes of Andrei Chikatilo, also known as the Rostov Ripper, the Butcher of Rostov

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Моментот кога се мислиш да пишеш или не и @Blondi ќе те тагне па мораш да пишеш ред, два, три :)

Пред да го гледам филмов Interstellar не прочитав ништо за него, не погледав ниту еден трејлер, само она што Блонди ми пиша на ФБ, дека филмов е подобар избор од она што јас имав предложено. Прво предупредување, филмов трае 3 (три) саати, ама тоа ќе сфатите некаде при крај на филм, некои и порано, зависи коа ќе ви се укочи газот од седење у столче :)

Од аудио-визуелен аспект филмот е перфекција, штета што не го гледав у 3Д, којзнае колку повеќе адреналин ќе ме држеше, мада и вака филмов фуче адреналин. Додуша во добар дел од сцените светлото е low-key меѓутоа тоа мислам дека му е заштитен знак на Нолан.

Од страна на приказна, не сум мераклија на апокалиптични филмови, ама авантурата во која ќе тргнат да го спасат човештвото е WOW. Ова со природните закони, не знам колку на другите им е познато, на мене ми е поприлично познато па не си го преведував филмот у меѓувреме и оставив приказната да ме вози. Она што посебно ми се допадна беше како беа обработени ликовите и како секој од нив во одредени моменти ги покажува своите слабости.

И за крај, актерската екипа... кога видов дека Џон Литгоу е татко на главниот лик у филмот си реков машала :) Ен Хатауеј :love:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.044
Поени од реакции
37.412
Into the Woods - лош! Дури и Мерил Стрип (има номинација за споредна улога за филмов) не беше којзнае што. Како обична епизода од Once Upon a Time да изгледав, со таа разлика што овде актерите се распеани и визуелно филмов изгледа далеку подобро од серијата. 4/10

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Некни го гледав The Grand Budapest Hotel.
Видов дека има номинација, па го симнав, ни трејлер имав гледано, врска немав за што е приказната и што да очекувам. Но, стварно ми се допадна филмов. Онака, ко саат ипол да си гледаш чиста уметност. Визуелно е предобар, приказната те држи донекаде, а и актериве се погодени. Поготово Ралф Фајнс, супер му легнала улогата.
Може ко жанр не е комедија, али самата глума на актерите, приказната, тоа дијалогот меѓу нив, мене ми беше многу посмешен филмов од оние кои се окарактеризирани ко комедии. :D
Многу ретко сакам пак да гледам некој филм, али овој би го гледала дефинитивно. Јако 9че има од мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom