Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Дечки, ај некој коментар за Алдервајрелд. Добар е?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Во која смисла? Во глобала што иам гледано си игра супер, мислам дека најмалку примени голови имаат Саутемптон. Пред некое коло даде и гол. Ама да не прашуваш за повредата од вчера? Пишува оти ќе пропушти неколку недели најверојатно. :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
За мене Роџерс има најмалку притисок. Јасно беше како ден кај сите навивачи на Ливерпул (освен мики маусите, нормално), дека Ливерпул направи сосем нов тим на кој очигледно ќе му беше потребна барем првата полусезона за да се воиграат. Аналогно на тоа, Ливерпул пред месец и пол почна конечно да игра фудбал каков што треба и ако вака играме до крај на сезона, не избориме топ 4, Роџерс ќе има алиби (колку и да мразам да го пишам ова) дека Ливерпул не заврши во топ 4 само заради таа причина.

Ван Гал има притисок и тоа голем заради сите звучни имиња кои ги купи, плус не игра ЛШ, и ќе биде пропаст доколку не успее да го однесе Јунајтед во топ 4.

Но за мене, Венгер има најголем притисок. Зошто? Арсенал е единствениот тим кој имаше воиграна екипа (за разлика од Ливерпул и Јунајтед), на што додаде екстра играч во името на Санчез. Уште пред почетокот на сезоната реков дека Венгер и Арсенал МОРА да се борат за титула, па и да не ја освојат барем да бидат близу до Челзи и Сити.

Моја проценка е дека на крајот на сезона Ливерпул ќе извиси, пошто сепак мислам дека и покрај тоа што играчите почнуваат да го покажуваат квалитетот, доколку Стариџ уште еднаш се повреди, тоа ќе биде тоа. Ако остане здрав и во форма, мислам дека Пул има иста шанса како и Јунајтед и Арсенал.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Најдобриот дел од постот ти е што ти усвари искрено веруваш во ова ^ :D

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Баш пред некој ден Куман јавно го фалеше. Засега е супер, и мислам дека Саутемптон на крај ќе проба да го откупи.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
На позајмица ли е? Јас пак се сум мислел дека си е чисто играч на Саутемптон.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.057
Поени од реакции
68.067
Досега 2 пати истегнуваше ложа, првиот пат мислам дека му се погоди баш за таа паузата што ја имаше во Англија од 2 недели, а вториот пат вчера, против Јунајтед.
Интересен играч, ме изненади си тоа што против Сити покажа дека поседува страшно добар шут.

Иначе, гледам пишувате очекувања.

Очекувам во периодот што следи, Арсенал најмногу од сите(исклучи ги Сити и Челси) да ја подобри својата форма.
Почнаа скоро сите битни играчи да му се враќаат, и иако го имаат Велбек во составот, многу набрзо ке се вклучат кон 4-ката. Oчекувам да му направат сериозен проблем на Сити, и да го тепаат Тотенхем во гости, нормално, ако не им се повреди Санчез.

Јунајтед ако продолжи со оваа 3-5-2 формација, набрзо ке го доведе пласманот во ЛШ во прашање.
Доколку не се пласираат во ЛШ, сезонава слободно може да се каже дека ке биде полоша и од онаа на Мојс и чисто ке иде на душа на тренерот. Му ги купија играчите што ги сакаше, и засега, не успева да ги вкомпонира у филозофијата.
Све што требаше да направи е да купи саглам централен дефанзивец и средњак, и слободно да си продолжи да форсира 4-2-3-1, формација со која креиравме по 10 шанси на меч, а примавме голови пошто вечити таленти играат у одбрана.
Барем игравме напаѓачки гол, со тактика гол повеќе.
Навидум лесен распоред, QPR, Вест Хем, Лестер, Бурнли, али видовме вчера што може да се деси ако утнеш тактика.
Ако не вржат пак серија, ке бидат смешки.

ливерпул ми е најголема енигма. У Февруари имаат утакмици со Сити, Тотенхем, Евертон и Саутемптон и затоа мислам дека нема да дојдат до топ 4.

Саутемптон се најпријатното изненадување. Ни на крај на памет не претпоставував дека ке се трети, али, заслужено.
Ке бидат во игра за Топ 4 до самиот крај, освен ако не ги закачат некој блок повреди.
Засега, и на дерби средбите покажаа дека може да се носат без поглавните играчи.
Против Арсенал играа без Шнајдерлин, против Јунајтед без Мане, против Челси играше дебитант и искина.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Досега 2 пати истегнуваше ложа, првиот пат мислам дека му се погоди баш за таа паузата што ја имаше во Англија од 2 недели, а вториот пат вчера, против Јунајтед.
Интересен играч, ме изненади си тоа што против Сити покажа дека поседува страшно добар шут.

Иначе, гледам пишувате очекувања.

Очекувам во периодот што следи, Арсенал најмногу од сите(исклучи ги Сити и Челси) да ја подобри својата форма.
Почнаа скоро сите битни играчи да му се враќаат, и иако го имаат Велбек во составот, многу набрзо ке се вклучат кон 4-ката. Oчекувам да му направат сериозен проблем на Сити, и да го тепаат Тотенхем во гости, нормално, ако не им се повреди Санчез.

Јунајтед ако продолжи со оваа 3-5-2 формација, набрзо ке го доведе пласманот во ЛШ во прашање.
Доколку не се пласираат во ЛШ, сезонава слободно може да се каже дека ке биде полоша и од онаа на Мојс и чисто ке иде на душа на тренерот. Му ги купија играчите што ги сакаше, и засега, не успева да ги вкомпонира у филозофијата.
Све што требаше да направи е да купи саглам централен дефанзивец и средњак, и слободно да си продолжи да форсира 4-2-3-1, формација со која креиравме по 10 шанси на меч, а примавме голови пошто вечити таленти играат у одбрана.
Барем игравме напаѓачки гол, со тактика гол повеќе.
Навидум лесен распоред, QPR, Вест Хем, Лестер, Бурнли, али видовме вчера што може да се деси ако утнеш тактика.
Ако не вржат пак серија, ке бидат смешки.

ливерпул ми е најголема енигма. У Февруари имаат утакмици со Сити, Тотенхем, Евертон и Саутемптон и затоа мислам дека нема да дојдат до топ 4.

Саутемптон се најпријатното изненадување. Ни на крај на памет не претпоставував дека ке се трети, али, заслужено.
Ке бидат во игра за Топ 4 до самиот крај, освен ако не ги закачат некој блок повреди.
Засега, и на дерби средбите покажаа дека може да се носат без поглавните играчи.
Против Арсенал играа без Шнајдерлин, против Јунајтед без Мане, против Челси играше дебитант и искина.
Каков човек си ти еј :pos:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Шо и да се случи Венгер ќе остани во Арсенал. Венгер чувствува поголем притисок од патентот на Вентијагата, отколку за 4то место. :D

T

Todd Solondz

Гостин
Одличен играч е.Саутемптон имаат најмалку примени голови во ПЛ што значи дека е добар дефанзивно.Она што ми се допаѓа кај Алдервајрелд е тоа што е модерен бол плејинг дефанзивец.Не паничи кога е кај него топката ниту кога е под пресинг на противничката екипа, има солиден пас и за дефанзивец добро движење со топка.Читав некаде дека позајмицата е со опција за откуп од 6 милиони, сигурен сум дека ке ја активираат откупната Саутемптон.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.235
Поени од реакции
14.580
Carрoll > Baloteli

Наместо да си го земат Пул назад :cautious:

L.A

Член од