Nino Manchester
Oŋce α RED, αlwαys α RED
- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 14.541
- Поени од реакции
- 17.958
Мора да се воведе и у Пл наградна златна канта или нешто слично,ќе има голема конкуренција.чак што више може да има и повеќе добитници
.

Офанзивно да, али вчерашниот примен гол е најдобар пример зашто централните дефанзивци се најбитен сегмент во дефанзива, не ги пробија по крило, туку директно низ средина.Те фатив у лет, си пишал пред неколку секунди.
Не се согласувам во врска со централните дефанзивци, дека се најбитни. Според мене најбитни се крилните бекови кои го ораат буквално цел тере, од корнер до корнер знаменце.
Знам дека три години тимот ти ја играше формацијата, верувам и дека подобро од мене ја имаш простудирано ама тоа е мое мислење
П.С. Се водам по генерацијата на Капело во Рома, која последен пат ако добро ми текнува пред Јуве во Италија играше трипетдва, во 2001ва, кога освоија. Можеби грешам...
Само памтам дека лево и десно игра Кафу и Кандела. Не можеш да побараш поголеми работници во тоа време![]()
Каде се бочните бекови при примениот гол?[DOUBLEPOST=1421110730][/DOUBLEPOST]Гледам видео ама лоша е резолуцијата и не можам даги препознаам, плус на ноутбук сум, за кур не го бива...Офанзивно да, али вчерашниот примен гол е најдобар пример зашто централните дефанзивци се најбитен сегмент во дефанзива, не ги пробија по крило, туку директно низ средина.
Да, но Капело во централна одбрана ги имал Самуел, Алдаир, Заго и ЗебинаТе фатив у лет, си пишал пред неколку секунди.
Не се согласувам во врска со централните дефанзивци, дека се најбитни. Според мене најбитни се крилните бекови кои го ораат буквално цел тере, од корнер до корнер знаменце.
Знам дека три години тимот ти ја играше формацијата, верувам и дека подобро од мене ја имаш простудирано ама тоа е мое мислење
П.С. Се водам по генерацијата на Капело во Рома, која последен пат ако добро ми текнува пред Јуве во Италија играше трипетдва, во 2001ва, кога освоија. Можеби грешам...
Само памтам дека лево и десно игра Кафу и Кандела. Не можеш да побараш поголеми работници во тоа време![]()
Добро, таа генерација му беше феноменална на Капело со извонредни играчи. Нормално дека се битни штоперите, зошто како што кажа, извисуваат поради тоа што вингбековите се страшно офанзивни.Да, но Капело во централна одбрана ги имал Самуел, Алдаир, Заго и Зебина. Покрај тоа тогаш со Тоти, Монтела, Батистута и Делвекио чисто се сомневам дека играл класична трипетдва, туку повеќе нешто како 3-4-1-2 со Тоти позади напаѓачите. Тоа е прилично различно. Во одбрана не ги менува многу работите, но во играта доста ги менува.
Инаку верувај без добро уиграни централни дефанзивци ништо не правиш. Ете земи го Јуве за пример. Ниту Лихштајнер на десната страна, ниту Асамоа или Де Чеље на левата страна не дојдоа толку до израз. Може најмногу се покажа швајцарецов, ама ни од далеку не повеќе од Барзаљи на пример во одбрана. Тројцата дефанзивци се најбитни, затоа што честопати целосната одбрана паѓа врз нивни грб. Во тие моменти многу е важно, посебно во контра напад на противникот кој од дефанзивците каде ќе оди, кој кога ќе покрие, а кој ќе трча назад кон голот. Против тимови кои не практикуваат многу пресинг верувај формацијава злато вреди. Само стварно е тешко да се имплементира и не продуцира убав фудбал што го бараат навивачите воглавно.
Мислам дека понапред, али и без нив, 6 на 3 беа, само Пеле, Тадиќ и Дејвис беа напред за Саутемптон.Каде се бочните бекови при примениот гол?[DOUBLEPOST=1421110730][/DOUBLEPOST]Гледам видео ама лоша е резолуцијата и не можам даги препознаам, плус на ноутбук сум, за кур не го бива...
Не знам зошто ги броиш двајцата што остануваат на центар и не се враќаат да покријат и цело време се пред топката?Мислам дека понапред, али и без нив, 6 на 3 беа, само Пеле, Тадиќ и Дејвис беа напред за Саутемптон.
Местото каде ја изиграа целата ситуација, ни во најлош сон не треба крилен бек воопшто да го покрива.
Од памтење го пишав тоа 6-3, сепак, 4-3 биле.Не знам зошто ги броиш двајцата што остануваат на центар и не се враќаат да покријат и цело време се пред топката?
Во ситуацијава, три на четири се и реално, не е толку тешко да се створи шанса за гол во тие услови. Грешката на дефанзивците според мене е кога го „губат“ воздушниот дуел, односно лошо избивање и после не знам кој штопер излетува кога сака да пресече топка...