Кладилница (Генерална дискусија)

А

Атомската мравка

Гостин
Мене повеќе како мина на денот ми личи ВБА 1Х.
Не верувам да киксне Сити, а Арсенал имаат лузерски менталитет + КПР (Остин) е опасен на контри така да ништо чудно да се избрукаат вечер.
Челзи, Сити, Манчестер па и Ливерпул мислам ќе си тепаат

Член од
23 август 2010
Мислења
39.277
Поени од реакции
113.262
По секоја ПРАВНА логика секој човек кој заработува треба да плаќа данок. Е сега како процентуално ќе биде распределен тој данок одлучува државата. За Англија малку е поинаква приказната затоа што зад целиот коцкарски бизнис стои, Her Majesty. Сите англиски кладилници се лиценцирани во керќи-држави на Англија во кои највисоки ингеренции има Кралицата.
Епа ајде тогаш брат нека ми даваат они мене 10% на секој промашен тикет, бива? Јас кога ќе фатам ќе давам 10% данок, а кога ќе утнам нека ми даваат они 10%, да биде скроз фер. Мислам која е логиката да ти зима данок на игри на среќа?? Ајде ќе разберам за астрономски добивки да земаат данок, во ред е тоа, отсекогаш се земало данок на големи добивки, знам како мал кога некој ќе добиеше 7ца на лото и ќе добиеше голема сума на пари не му ја исплаќаа целата сума зашо му земаа данок. Убаво си напиша Ставро дека ова е елементарна глупост и само удираат по простиот народ.

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Незнам што повеќе дискутираме за ова, факт е дека мнозинството од населението кај нас нема познавања од математика и затоа игра народњаци и овој закон како што кажа Џони за нив не е ништо. Немаат престава кој грабеж им се праи. Ја би прифатил данок 10% ама на нето добика, не на бруто како што е сега, затоа што со плаќање на данок на бруто добивка имаш шанси да отидеш во минус односно да не си воопшто ќар а пак да плаќаш данок. Е тоа ми е нонсенс во целата работа. А замислете на почеток пробаа да ни наметнат данок на целата добитна сума на тикетот без да ја минусираат уплатата(двојно одданочување). Незнам кој изреагира и го тргнаа тоа ама да не се побунел некој и тоа ќе пројдеше.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Многу беше подобар тој законот шо беше со тој манипулативен трошок(или како се викаше) ако некој се секава пред 5 години некаде може и повеке е тука земаа процент 4% од влогот што е каде каде подобро (ако така може да се каже де) затоа што ако некој има пари 1000че да лупа на спортска нека му зема нему од влогот 40 денари данок ако јас играм на поситно нека ми зема помал данок речиме со 100 4 денари вака и оние шо имаат пари да фрлаат и оние шо играат на помал влог исто го плакаат данокот и нема замарање на играчите со УЈП и секакви лајна.
Овој народ е научен да го ебаваат во здрав мозок уште фалит данокот во крв да ни го вовоедат и полошо од турското ке е на олку давачки.

И да прашам има ли некое здружение на обложувачи во државава наша некоја невладина шо знам јас лугево никогаш нема да сфатат дека правата се бараат со протести и на улица а не пред компјутер а со оваај проблем се засегнати 200 000 луге ако не и поке секој втор се кладит нека излезат сите на улица па да ги видам али со свињи не се прајт трло така и со овој народ не се ојт на протести

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Многу беше подобар тој законот шо беше со тој манипулативен трошок(или како се викаше) ако некој се секава пред 5 години некаде може и повеке е тука земаа процент 4% од влогот што е каде каде подобро (ако така може да се каже де) затоа што ако некој има пари 1000че да лупа на спортска нека му зема нему од влогот 40 денари данок ако јас играм на поситно нека ми зема помал данок речиме со 100 4 денари вака и оние шо имаат пари да фрлаат и оние шо играат на помал влог исто го плакаат данокот и нема замарање на играчите со УЈП и секакви лајна.
Овој народ е научен да го ебаваат во здрав мозок уште фалит данокот во крв да ни го вовоедат и полошо од турското ке е на олку давачки.

И да прашам има ли некое здружение на обложувачи во државава наша некоја невладина шо знам јас лугево никогаш нема да сфатат дека правата се бараат со протести и на улица а не пред компјутер а со оваај проблем се засегнати 200 000 луге ако не и поке секој втор се кладит нека излезат сите на улица па да ги видам али со свињи не се прајт трло така и со овој народ не се ојт на протести
Тоа не беше закон туку интерен договор на кладилниците да земаат 4% на уплатата, и исто беше катастрофално решение за играчите. Вие не разбирате колку осетлива работа е кладењето, и колку малку треба да го поремети профитот на некој кој заработува од кладилниците.

И ако нешто ме нервира тоа е логиката абе ако има некој да стави 1000 нека му земат 40 денари? Зошто? Да му дам 40 денари од мојата уплата на некој газда затоа што скапи биле билтените кој тој морал да ги испечати? Ако му се скапи, нека не држи кладилница, за семкарница треба да имаш помалку пари.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Тоа не беше закон туку интерен договор на кладилниците да земаат 4% на уплатата, и исто беше катастрофално решение за играчите. Вие не разбирате колку осетлива работа е кладењето, и колку малку треба да го поремети профитот на некој кој заработува од кладилниците.

И ако нешто ме нервира тоа е логиката абе ако има некој да стави 1000 нека му земат 40 денари? Зошто? Да му дам 40 денари од мојата уплата на некој газда затоа што скапи биле билтените кој тој морал да ги испечати? Ако му се скапи, нека не држи кладилница, за семкарница треба да имаш помалку пари.
МИслев дека законски беше тоа не сум баш најупатен шо беше ама ова шо сеа го прават во споредба со тогаш е грабеж не реков дека е добро али од ова е подобро.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Од секаде зимаат, како ќе градат само бароци и споменици.
Воведоа закон 10 посто на профит на играчите, на кладилниците им беше 100.000 ден од објект секој месец, сеа на кладилниците им направија пред некое време 20 посто од нивниот профит..па оди сеа ти опстојувај.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Првичната идеа ми беше апсолутно никој да не оди вкладилница додека не го тргнат данокот,но поентата е невозможно е сите луѓе во државата да ги мобилизираш да не влегуваат вкладилница и да се кладат,како прво и самиот пиуни од власта ќе одат да се кладат кога ќе дознаат за оваа идеа и пак луѓето врти сучи ќе се кладат..кога и самите кладилници ќе видат дека немаат доволно уплата и тие ќе се побунат бидејќи ќе работат со минус..

Треба да се направи емисија на некоја од невладините телевизии со универзитетски независни професори да дискутираат за овој неправилен и несоодветен закон и да биди во добар соодветен термин каде што нема турски серии(бидејќи овие му се побитни на народот кај нас) и кај шо нема фудбал/кошарка...т.е. да биди гледана бидејќи на овие луѓе треба со инка да му се тури во мозокот од шо се неписмени

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075
Ај добар ден и од мене:D

.....каков данок бре, рекет е тоа и ништо друго :mad: само за лекарства да ги даваат нашите пари и никогаш да не се излечат, крвта крвопијска да им ебам

К. Бриж-3+
Честер-3+
Линколн-3+
Борехам Вуд-3+

Член од
23 август 2010
Мислења
39.277
Поени од реакции
113.262
Првичната идеа ми беше апсолутно никој да не оди вкладилница додека не го тргнат данокот,но поентата е невозможно е сите луѓе во државата да ги мобилизираш да не влегуваат вкладилница и да се кладат,како прво и самиот пиуни од власта ќе одат да се кладат кога ќе дознаат за оваа идеа и пак луѓето врти сучи ќе се кладат..кога и самите кладилници ќе видат дека немаат доволно уплата и тие ќе се побунат бидејќи ќе работат со минус..

Треба да се направи емисија на некоја од невладините телевизии со универзитетски независни професори да дискутираат за овој неправилен и несоодветен закон и да биди во добар соодветен термин каде што нема турски серии(бидејќи овие му се побитни на народот кај нас) и кај шо нема фудбал/кошарка...т.е. да биди гледана бидејќи на овие луѓе треба со инка да му се тури во мозокот од шо се неписмени
Нема шанси ова брат... 90% од тие луѓе мислат дека кладилничарите се лоши луѓе, односно коцкари и треба најригирозни даноци да бидат воведени за нив. Ова од искуство со такви луѓе ти кажувам, не на памет...

Иначе Челзи им ја еба мамицата на Вест Хем, требаше до сеа 20-0 да водат. Знаев дека Мурињо ќе им врати за лани, кога со 38 удари кон голот не успеаа да ги победат. 1.48 од супер тип, поклон. :D

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Ветар на магла. Зборот заработува е многу растеглива категорија. Оние кои заработуваат од кладењето се кладилниците. Тие треба да плаќаат данок. Каква врска има каде се лиценцирани англиските кладилници, од аспект на некој кој што се клади? Можат и на Марс да бидат лиценцирани, се додека играчите не плаќаат данок. И Македонските кладилници се лиценцирани во Македонија, плаќааат уредно данок, па бандата удри и по народот.
Колку и да не ни се допаѓа ова, секаде во светото има данок на добивка и од игрите на среќа. Добиј бинго или лото, секаде дел од парите ќе ти ги земе државата. Е сеа единствената дискутабилна и со право работа е тоа на колкави суми и колкав процент на данок да почне да се наплаќа. Бидејќи смешно е данок на 300 денари профит да се земе 10 посто. Според мене се под 1000 не би требало да биде подложно на данок, од 1000 до 2 - 3000 нека е 2 проценти, и дури на 10 000 нека биде 10 проценти или помалку. Вака стварно е претерано ама да не се правеа порано финти за избегнување на оној данок од над 10 000 добивка може и немаше да дојде до ова, мада не верувам бидејќи секогаш државите си бараат нови начини за полнење на буџетот.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Нема шанси ова брат... 90% од тие луѓе мислат дека кладилничарите се лоши луѓе, односно коцкари и треба најригирозни даноци да бидат воведени за нив. Ова од искуство со такви луѓе ти кажувам, не на памет...

Иначе Челзи им ја еба мамицата на Вест Хем, требаше до сеа 20-0 да водат. Знаев дека Мурињо ќе им врати за лани, кога со 38 удари кон голот не успеаа да ги победат. 1.48 од супер тип, поклон. :D
Работата е тоа што во Македонија сигурно 300.000 луѓе пишат вкладилница и јас спомнав индиректно за тие луѓе кои влегуваат кладилница а не оние кои не се кладат бидејќи нив не ги интересира како мене што не ме интересира за филмските уметници и законот за хонорари иако се во право луѓето..значи во Македонија огромна бројка на нардот се кладат вкладилница и државата ги кради безмилосно и некако тоа треба да му се претстави на народот а не како некои овци да мислат дека е добро да му ги земаат парите од сопствениот џеб

Kajgana Shop

На врв Bottom