Diablo 3

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може на сите сервери и сегде (барем кај мене) има ист лаг (70-250)

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Реков без оправдувања Psy, си знаеа они колку копии ќе шитнат и дека катаљони ќе пробуваат уште одма да влезат на серверите.

Кога се веќе курнази да биде онлајн целосно синглплеерот заради аукциите (пошто нели ќе лапа Близард пари од тоа), тогаш нека си го поддржат курназот со јаки сервери, макар и појаки од Гугл. Не смее да ги правдаме, пошто лапнаа милиони од играва, ќе лапаат милиони од аукциите...

Ако веќе е тој модел на аукции, нека ја направат безпари и после нека има downtime на серверите, а да платиш 50 евра и да не можеш да играш сингл-плеер е најкатастрофалното и епик фејл нешто што може да се случи. Макар и да трае ден-два тоа, макар и саат време...

Exacly, nema opravduvanje za toa, sakaat da bidat fakmani, neka bidat do kraj i kako shto treba. Za zal celata industrija na gameing odi kon tamu, i za single-player da mora da se ima internet, shto e mizerno i glupo, mada od nivna gledna tochka opravdadano, poshto taka si se shtitele od piraterija, gluposti.

Ok na strana toa, si ja kupiv u Petok, ne mi beshe voopshto vazno da ja iam na 15-ti, posebno zashto nemashe CE nikade, inaku bev i vo Niko i vo Jugoton vecherta, vo Niko imashe samo edna za nagradnata igra, da bide najinteresna gluposta na site prospekti koi gi dadoa za reklamiranje na launch-ot nikade ne pishuvashe deka samo maicite ke bidat dodeluvani so prashanja, se drugo, vkluchuvajki ja i CE ke bide na vlechenje na kuponite od onie koi napravile preorder na obichnata verzija, a vo Jugoton imashe isto edna ama poshteno si ja imashe eden drugar porachano i si ja kupi. Jasvecherta vo Jugoton si ja porachav, prbav i vo Niko ama mi rekoa deka nema shansi da nosat ushte CE, vo Jugoton mi vetija edna, i toa mi ja vetija za nedelava, i bash me iznenadi koga vo Petok mi se javija deka e dojdena i deka mozam da si ja zeam.

Shto se odnesuva do toa kakva e samata igra, pochnav da ja igram duri vo Sabotata, poshto vecherta bev na Avengers a posle toa bev premoren i si legnav.

Diablo 3 ako igra sama za sebe e sosema ok, ama iskreno nishto poveke od ok, vo nikoj sluchaj ne vredi tolku mnogu kolku shto se digashe prashina za nea, znam deka ja chekavme skoro desetina godini, znam deka site se u euforija deka igrata e wow, ama ne e bash taka. Znachi ke povtoram, igata e generalno dobra, nudi dosta zabava, interesna e za igranje, duri mozam da kazam deka mene lichno i me odmara, efektite se super, ama ne vredi za 3600 denari iskreno, mislam deka preterale so cenata.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja navistina neznam sto bi prodal na aukcija za pari,, osven gold,, koj odi sega 100K za 13 evra

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве ви како да стигнете до SECRET UNICORN LEVEL:

Staff of Herding: Requires Black Mushroom, Wirt’s Bell, Liquid Rainbow, Gibbering Gemstone, Leoric’s Shinbone, and a 50,000 gold crafting cost

Nightmarish Staff of Herding: Requires the Staff of Herding and a 200,000 gold crafting cost

Hellish Staff of Herding: Requires the Nightmarish Staff of Herding and a 500,000 gold crafting cost

Infernal Staff of Herding: Requires the Hellish Staff of Herding and a 1,000,000 gold crafting cost

The total cost to craft the final version, the Infernal Staff of Herding, is 1,750,000 gold.

Unlocking Wimsyshire requires a Staff of Herding, which can be crafted with the following items and 50,000 gold:

Black Mushroom - located in a patch of mushrooms in level 1 of the Cathedral (Act 1)
Shinbone - found occasionally in the fireplace of Leoric's Manor (Act 1)
Wirt's Bell - can be purchased from a vendor in Act 2 for 100,000 gold
Liquid Rainbow - can be found in a Mysterious Cave (random dungeon) in Dahlgur Oasis during Act 2
Gibbering Gemstone - random drop from Chiltara in the Caverns of Frost (Act 3)
Plans for the Staff of Herding - random drop from Izual (Act 4)

Once you have the staff, travel to New Tristram, and follow the road towards Old Tristram. You will find a fissure in the ground with a dead cow and it's spirit nearby. With the staff, you can open the fissure to enter the secret level.

А и еве нешто екстра :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Exacly, nema opravduvanje za toa, sakaat da bidat fakmani, neka bidat do kraj i kako shto treba. Za zal celata industrija na gameing odi kon tamu, i za single-player da mora da se ima internet, shto e mizerno i glupo, mada od nivna gledna tochka opravdadano, poshto taka si se shtitele od piraterija, gluposti.

Ok na strana toa, si ja kupiv u Petok, ne mi beshe voopshto vazno da ja iam na 15-ti, posebno zashto nemashe CE nikade, inaku bev i vo Niko i vo Jugoton vecherta, vo Niko imashe samo edna za nagradnata igra, da bide najinteresna gluposta na site prospekti koi gi dadoa za reklamiranje na launch-ot nikade ne pishuvashe deka samo maicite ke bidat dodeluvani so prashanja, se drugo, vkluchuvajki ja i CE ke bide na vlechenje na kuponite od onie koi napravile preorder na obichnata verzija, a vo Jugoton imashe isto edna ama poshteno si ja imashe eden drugar porachano i si ja kupi. Jasvecherta vo Jugoton si ja porachav, prbav i vo Niko ama mi rekoa deka nema shansi da nosat ushte CE, vo Jugoton mi vetija edna, i toa mi ja vetija za nedelava, i bash me iznenadi koga vo Petok mi se javija deka e dojdena i deka mozam da si ja zeam.

Shto se odnesuva do toa kakva e samata igra, pochnav da ja igram duri vo Sabotata, poshto vecherta bev na Avengers a posle toa bev premoren i si legnav.

Diablo 3 ako igra sama za sebe e sosema ok, ama iskreno nishto poveke od ok, vo nikoj sluchaj ne vredi tolku mnogu kolku shto se digashe prashina za nea, znam deka ja chekavme skoro desetina godini, znam deka site se u euforija deka igrata e wow, ama ne e bash taka. Znachi ke povtoram, igata e generalno dobra, nudi dosta zabava, interesna e za igranje, duri mozam da kazam deka mene lichno i me odmara, efektite se super, ama ne vredi za 3600 denari iskreno, mislam deka preterale so cenata.
СЕ им даваат на нашиве за секои порачани 200 копии по една, затоа не носат посебно СЕ зашто не им се исплати баш многу (освен ете, по нарачки).

А Diablo 3 не е игра за секој, туку за тие што го играат/сакаат/се навлезени во Diablo универзумот. Затоа многу ја плукаат т.е. ја плукаат 95% од луѓето кои ПРВ ПАТ играат диабло и тоа прв пат со 3 дел почнуваат, што нема баш логика. Ко да седнеш да гледаш серија од 3 сезона.... и нормално ќе ти е глупа, нема да знаеш ни што е ни зашто е ни што толку се попалени луѓето кои ти викаат дека серијата е у пм добра.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ако некој е крајно разочаран од играта и сака да ја продаде, нека ме контактира по пп , сакам да ја купам, по половна цена се разбира :D

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
jewelcraft kade se izucuva ako moze nekoj da mi kaze

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се вика Mystic и сега за сега е тргната, за да се извади играта на 15ти Мај, инаку ќе им требало уште време, како што читав. Истово важи и за PVP

Aбе ја тргнале Mystic пд играва сега за сега, така читав од близард...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Znachi ke povtoram, igata e generalno dobra, nudi dosta zabava, interesna e za igranje, duri mozam da kazam deka mene lichno i me odmara, efektite se super, ama ne vredi za 3600 denari iskreno, mislam deka preterale so cenata.
Наведи која игра вреди 3600, ако Diablo III не вреди.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
3600 се кај нас, иди види на близард официјална страна 50 долари е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
3600 се кај нас, иди види на близард официјална страна 50 долари е.
Таму 50 долари, кај нас 60 евра, во англија 50 фунри...
--- надополнето: 21 мај 2012 во 23:54 ---
За да не те сватам погрешнко, каков Jewelcraft?

Си го наоѓаш Shen The Jeweler во 2 свет и он ти средува со камчињата што ги наоѓаш т.е. ти изиграва Horadric Cube.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Наведи која игра вреди 3600, ако Diablo III не вреди.
Реално гледано никоја игра не вреди 3.600 денари. Сите се overpriced. Али баш заради фанбојс (WoW, CoD, Starcraft, Diablo....) игрите имаат толкава цена. Компаниите гледаат дека некои луѓе би ги дале сите пари за игра и профитираат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Oк тоа до негде држи вода, ама со оглед на тоа какви шлајм игри има во денешно време, со исклучок на неколку, ако оваа не вреди 3600 тогаш незнам која би вредела толку, можда Skyrim.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
3600 ептен ако сте запалени па ај ке ги прежалите, мада тоа само тука е многу, на запад не е ништо. Иначе ја ке ја зеам ако ја начекам на попуст 40-42 евра макс, поише не давам. Иначе и скајрим не вреди 3600 како што кажа псај, сепак е само сп.

Kajgana Shop

На врв Bottom