Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Еве јас ќе те пишам уште од сега меил, IP адреса име презиме надевај се дека нема да пројдеме.

ПС. Не знам што е ова песимизам имаме и тоа големи шанси Хрватска е далеку од силна екипа за Босна и Црна Гора да не зборам. Ако се спремат нашиве со Бо ќе гинат на терен и реално имаме шанси за први две позиции.
Незначи ако клубската кошарка и е мизерна во моментот т.е Цибона е пред распад, па и репрезентацијата да им биди мизерна ;)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Незначи ако клубската кошарка и е мизерна во моментот т.е Цибона е пред распад, па и репрезентацијата да им биди мизерна ;)
Ако веќе се гледаат клубовите, мене не ми е јасно како ние играме на ЕП :pos:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Да не се лажеме Црна Гора е многу силна репрезентација. Со нив ќе биде многу тешко. Пековиќ до мината сезона беше еден од најдобрите центри во Европа. Тоа што во дебитантската сезона во НБА нема многу голема минутажа не значи дека заборавил да игра кошарка. Едноставно така функционираат работите во НБА. Се кладам дека на Европското ќе има просек од околу 20 поени по натпревар. И не е само тој. Единствена олеснителна околност е тоа што Вујошевиќ го напушти селекторското место. Јас лично повеќе се плашам од Црна Гора отколку од Хрватска.
На Хрватите им остана само името. Не дека немаат добри кошаркари но далеку е тоа од онаа страшна хрватска генерација. Со добри подготовки и ако ги служи здравјето нашите момци мислам дека ќе ги победиме и ќе им се реваншираме за поразот во Полска.
Квалификантот (кој и да се падне) мора да го победиме, и со победа против Босна одиме понатаму. Мечот со Грција најмногу би сакал да го добиеме, но да бидеме реални ќе биде многу тешко тоа да се случи. Дај боже да грешам.
Така што иако имаме тешка група, реално можеме да поминеме понатаму, само ќе треба многу работа и квалитетни играчи. Баш поради тоа го поздравувам потегот на Кошаркарската Федерација да го повика Илиевски.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
A што е толку посебен Илиевски што не може да игра квалификации како и сите останати играчи, туку он звездата јака па директно само Европско ќе игра... Такви играчи што ќе играат само за да се прослават а не да гинат на терен за секоја топка не и се потребни на Македонската Репрезентација без разлика колку е добар играчот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Todd Zafirovski now is the one being recruited to play on a team that could go to the Olympics. The Macedonian national basketball squad has asked him to try out for the squad that will go to the European championships in Lithuania in August and September. A good showing there could earn Macedonia an Olympic spot -- offering Todd something his father never achieved
http://www.bloomberg.com/news/2011-03-24/duke-s-zafirovski-takes-his-father-s-perseverance-to-ncaa-basketball-court.html

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Да се надаме дека ќе играме подобро, со напорна работа и тренинг.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Одличен трансфер за Самарџиски, се надевам дека ќе игра стандардно, иако станува за доста квалитетен тим со квалитетни играчи.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Има организација за одење? блок карти со смештај и слично? Ако некој има информација го молам да сподели

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Има организација за одење? блок карти со смештај и слично? Ако некој има информација го молам да сподели
Јас живеам во Литванија, а преку летово сум во Македонија. По агенцииве гледам сеуште ништо немаат, али кај и да е би требало да дадат некакви понуди. Тоа што најмногу ме нервира е што ни се падна многу тапа град. Најмал од сите други каде што ќе се играат утакмцивите и нема што да се види. Одалечен е околу 120км од главниот град Вилнус. Само да си знаете картите не се баш евтини, па дури и утакмиците со Македонија. Најветините негде се околу 30 евра и ги гледаш сите утакмици тој ден, без разлика дали играла Македонија, грција, Црна Гора итн...Но најверојатно ќе бидат поевтини кога се оди преку агенција, зошто овие цени се за во Литванија. Поздрав

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Колку што знам ќе има кампови за навивачите во секој град и од Македонија ќе има агенции кои ќе имаат тури за Литванијa.

M

Mario Gómez

Гостин
Време е да се почне со потготовки... Или од август ќе почнат? Има информации со кој ќе играме пријателски, турнирчиња некој со по 4 репрезентации?

Новости шо има? Бо како изигра на последните натпревари? Јане повикан е? На Илиевски покана му испратија? Овој американ мен има изразено желба д аигра за нас?

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Ќе ги тепаме Квалификантот, Босна и Црна Гора.
Хрватите ќе не убијат со тројки, а и џин под кошот имат за офанзивни.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Ќе ги тепаме Квалификантот, Босна и Црна Гора.
Хрватите ќе не убијат со тројки, а и џин под кошот имат за офанзивни.
имаме и ние добри играчи!!! самарџиски имаше одлична сезона во која целосно се пронајде себе си, па од него многу очекувам, како во дефанзива, така и во офанзива!!! тука се и гечески и антиќ (само да е мотивиран), а доколку го убедат и зафироски да игра, барем по 5-6 минути, колку да се одморат стартерите, би било одлично!!! незнам само шо се случи со колариќ, ама игра во јаката турска лига, па мислам дека и тој одлично би ни дошол! само чекоски да не го гледам појче!!!
имаше некои најави дека ќе се разговара со мицов, а баш ни треба играч на таа позиција ни треба!!! еве манекенката илиески најави дека ќе игра, па да се надевам дека ќе даде барем пола од то шо го дава за олимпија, за репрезентацијата! ако тој игра ко шо знај, ќе бидиме добри!!! еве како јас ја гледам репрезентацијата

бо, илиески, антиќ, гечески и самарџиски.
имаме и добри резерви, соколов, браќата стојаноски, ако се убеди мицов, колариќ, зафироски... имаме големи шанси во групата, посебно против хрватска и квалификантот, а црна гора е доста опасна!!!

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Јас мислам дека пре ќе ги тепаме Хрватите отколку Црногорците,многу добра репрезентација имаат,и ние имаме одличен состав,како и да е не очекува интересно првенство!

Kajgana Shop

На врв Bottom