Tabla/Backgammon

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Играм, ама ретко иако ми е ептен интересно.Играв порано на Play65, ама престанав, не сум веќе активен.И има ваква тема, тука.

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Играм, ама ретко иако ми е ептен интересно.Играв порано на Play65, ама престанав, не сум веќе активен.И има ваква тема, тука.
Pobarav so search i nemase... neznam zosto, edintstveno bese oglasna toa sto bese najblisku do ovaa tema :S:S

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
МА ТАБЛА ЧОВЕЧЕ! That's THE GAME

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Ви го предлагам Маус да ве исплеска некоја партија :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
ја сакам да научам али нема кој да ме учи...ич незнам како се игра...

(ја на него дубара, он на мене шишмиш ја него капија.....:vozbud:)
Вакво нешто не сум играл досега и не знам како се игра. Ке биде некој лубезен да објасни како се игра таблата?

Ви предлагам да бидете публика ако не :toe:

untoachable... ajde ke praime nekoe turnirce : )

Ајде бе јас сум за. Не сум мастер ама колку-толку ме бива :)
Еве и јас сум кандидат...кој сака друг нека се пријави...

Ги играм сите три-многу добро
Те чекаме да го потврдиш присуството

Се научив летово, сосема случајно. Во куќата кај што бевме сместени, беше сместена и една моја другарка од основно, па нон стоп со нас седеше. И она знаеше табла да игра, па една вечер ми вика ај да те научам, и јас ај зашо да не. Ама само првата ја знаеше, така да само првата и ја научив:) На почеток се ја победував, почетничка среќа...:) Ама битно научив да играм, и од време на време станувам се подобра. Доста често играм, барем еднаш неделно идеме со друштво во Литл Британ кафичот кај што можеш да играш:)
Јас сакав да ја предложам БЕЛА како место за одржување на мини турнирот али еве и друго место...појасни ми кај се наоѓа точно...во Скопје е така?

Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!
Секогаш кога ке се преоптеретам, без исклучок...летно време по 5-6 саати дневно играм...што значи летно време ми се вртат комбинации :nesvest:

Ајде ако си за да се оптеретиме некој ден?

Е во табла сум махер, со дечко ми едно време бевме многу заразени од табла и игравме на 100 добиени партии и јас се разбира победив :pipi:
Ама само првата ја играм, другите ме нервираат по малце.
и на hoyli board games ја играм исто.
А да доете и ти и дечкоти...ама овој пат не до 100...признаваме :pos2:

табла мммммммммм владеам :) ако има кандидат нека се пријави слободно :wink:
Јас те предизвикувам..еве чекаме да потврдиш присуство

кој сака да му одржам лекција
:pos2::pos2::pos2: Може, Може:pos2::pos2::pos2:

Доста долго време играм табла и на нет и обично ги играм сите три ... :helou:
На нет сите 3 ?????

МА ТАБЛА ЧОВЕЧЕ! That's THE GAME
Тебе не те ни прашувам дали ќе присуствуваш...него да ја прашаш Орхидеа еден ден да ни го даде горниот спрат за табла а...најсериозно можеш да и спонеш...уште утре и тоа!

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Тебе не те ни прашувам дали ќе присуствуваш...него да ја прашаш Орхидеа еден ден да ни го даде горниот спрат за табла а...најсериозно можеш да и спонеш...уште утре и тоа!
Зар е проблем :) Само јас носам 3ца профи играчи со мене така да пазете со кого играте :) Маус мислам на Андреј, Томе и Мира.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Зар е проблем :) Само јас носам 3ца профи играчи со мене така да пазете со кого играте :) Маус мислам на Андреј, Томе и Мира.
Хехе неможе бе...важи нема проблем...и јас ќе побарам некој таблаџија-кајганџија..Патли, Таци...Ај ќе ги зачлениме:wink:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Хехе неможе бе...важи нема проблем...и јас ќе побарам некој таблаџија-кајганџија..Патли, Таци...Ај ќе ги зачлениме:wink:
Аууу може! Ќе бидеме ептен најдобри не за друго. :)

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Јас сакав да ја предложам БЕЛА како место за одржување на мини турнирот али еве и друго место...појасни ми кај се наоѓа точно...во Скопје е така?
Да во Скопје е:)
Се наоѓа кај гимназијата ЈБТ, т.е. одма до Просветно дело кога идеш накај Полициската станица Беко...во тој ред...:)

п.с. Ако има турнир, јас сум за:)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
аман те табланетот е игра за дечинја од 1 до 4 одд како ви се игра

Kajgana Shop

На врв Bottom