Tabla/Backgammon

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ја сакам да научам али нема кој да ме учи...ич незнам како се игра...

(ја на него дубара, он на мене шишмиш ја него капија.....:vozbud:)

S

SSS-Stolica

Гостин
сум играл 2-3 пати интересно е ама сум заборавил како се игра

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Пред 2-3 години секој ден играв табла со еден другар а сега мноооогу ретко, последен пат пред 2-3 месеци. Играв два-трипати на Play65 ама не е тоа тоа, само првата се игра и башка малер ме следеше па ми скисна. Постои ли воопшто клиент кој ги поддржува сите три?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Знам да ги играм сите 3.Играв пред 2-3 години секоја вечер...Сега многу ретко.
На нет не играм,не е ист филингот:)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Чиста среќа:helou:

Добро,има и знаење,едно 4-5 %

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Никаде неможам да најдам на нет табла ама да ги има сите три да се играат. Секаде ја има само првата, а веќе ми здосади само неа да ја играм...
Луѓе давајте линк ако има некаде такво нешто.:helou:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Абе многу закон ствар е. Знам да ги играм сите 3 ама на првата не знам баш најточно да ги наместам пуловите :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Закон работа.Сеа на одмор за 10 дена изиграв 40-50 партии на плажа.Ги знам сите 3.Играв со сите македонци на плажа.
Сеа понекад губиш понекад победуваш тоа ти е коцка.

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Јас научив да играм пред 5-6 год бо Бугарија на одмор и толку ме заинтересира шо навечер сум ги барала коцките под кревет :pos2:

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!
Мене. Редовно летово ми се дешаваше, пошто сериозно се преоптеретував со табла. :)

Инаку, ги научив и втората и третата и сеа како постручњак :Р сакам да се изјаснам дека првата е најзабавна. Втората е посебно педерска... играш, играш, мислиш два саата за на крај противникот да фрли дупли и да ти го спопика :(

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
море од кога неам мавнато една табла ееејјјјј

Kajgana Shop

На врв Bottom