СП Хрватска 2009 Македонија : Србија (28:32)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе знам јас шо е сарказам, ама од кај те знам...мислев да не си и ти некое задоено Србуле ко шо е Зевсус...peace

Тоа беше безрбетен потег.Не сакаше да промаши за да не го пцујат после.А тој негов потег не беше инстинктивен, туку размислувал што да прави:)
Значи и пред да шутира има еден момент да размисли, да го залаже голманот да тргне на грешна страна.За жал Кире се усра тогаш.
Тоа е мојата поента!

Јебига што да се прави, разочаран сум максимално.
Незнам дали ке имам сила да ги гледам понатаму!

Кога ке размислам двапати, ке кажам дека подобро ке беше да изиграме нерешено со Русија, и да игравме во другиот дел од првенството каде со три победи ке бидевме 13то место. Уште по можност судиите да им "подареа" нерешено на русите.
Просто македонче ништо не цени. И јас сум повреден, изнервиран, и јас го искршив даљинското, пцуев како никогаш досега. Али треба да бидеме задоволни и да им дадеме ПОДРШКА на нашите(!) а не одма да се пљука и да се демотивираат уште толку(!)...баш заради вакви работи НИКОГАШ нема да имаме успех.

Ако толку многу се разбираш во ракомет ке знаеш дека иако го загубивме Мојсо втор плеј во репрезентацијата ни е Миркуловски и тоа му е природна позиција и одигра многу добро против Кил и Барселона на таа позиција.

Пикерот убаво што игра со температура дечкото секоја чест само тој обели образ денеска имаше 5/5 ако не се лажам!

Ако веќе се вадиш ниеден спортист несмее да игра на таа карта дека имало повредени и слично, НЕСМЕЕ!

Кога водевме 6 гола Кире не беше уморен? Алушевски не беше повреден?

Факт е дека денеска изиграа како пички без грам срце!

Миркуловски не може да одигра на нивото на Мојсовски, барем не уште. Колку асистенции има Миркуловски на таа позиција? Дали имаме друг играч на таа позиција што знае да се пробие низ одбраната? Мечот со Русија на пример кога Мојсо им правеше што сака на Русите...

Не смее да се вади, кога игра со третокласни екипи. Овде или си спремен за борба или те газат.

Точно водевме 6. Во прво полувреме! Многу пати водевме во прво полувреме, ама како поминуваше турнирот, не можевме да го задржиме водството.

Заморот и повредите се единствена причина за тоа, а не немање срце.

После секој пораз истите срања на форумов.

Кога ке размислам двапати, ке кажам дека подобро ке беше да изиграме нерешено со Русија, и да игравме во другиот дел од првенството каде со три победи ке бидевме 13то место. Уште по можност судиите да им "подареа" нерешено на русите.
Просто македонче ништо не цени. И јас сум повреден, изнервиран, и јас го искршив даљинското, пцуев како никогаш досега. Али треба да бидеме задоволни и да им дадеме ПОДРШКА на нашите(!) а не одма да се пљука и да се демотивираат уште толку(!)...баш заради вакви работи НИКОГАШ нема да имаме успех.

Не.Не знам дали толку ќе ги величавме и ќе ги сметавме за херои ако не ја победевме Русија, иако и самото квалификување на првенството за нас е херојски успех.Сепак, 11-то, макар и 12-то, се напред од 13-то место:)

Апсолутно си во право.
Но има премногу очигледни нелогичности мајка му стара.
Од неиграњето на Раде, до примањето на наивни голови и со 2 играчи повеќе...:toe:

За сите оние го*нојадци што се!!
-само знаат да критикуваат
-кога води Македонија им се шири дупето а кога губи зобрат само'тапаци,види го сам пред гол промашува,за џабе дошле тука и така натака

сватете дека ние го немаме квалитетот на Германиј,Данска,Норвешка итн..
ние сме 2 милионска земја,а Геранија и другите јаки европски државе се 50+ милиони и имаат повеќе таленти од нас така да и ова што се помеѓу 12 најдобри во свет е голем успех за оваа генерација прво светско за поголемиот дел од репрезентацијата(ако не и цел)така да...
:oeoeoe:НИЕДЕН ПОРАЗ НЕ ВИ СЕ БРОИ ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ХЕРОИ:oeoeoe:
ДА, Тие се наши херои - ФАКТ!!!

Но со муабетов побиваш дека победите со Полска и Русија (држави кои што можат на првенство да дојдат со 5 екипи од по 7 Ultimate играчи) биле заслужени,туку среќата била во прашање :uvo: :smir:

После секој пораз истите срања на форумов.
Па да ги фалам ли?? Не беа Србите толку добри колку што бевме ние слаби, ај од Данска изгубивме, затоа што беа јаки....... ама од овие??? Како можеа да си дозволат по шест разлика водење, да паднат толку ниско, како можеа да си дозволат со осум минути играч повеќе да не дадат ниту еден гол? А што е најлошо па со играч повеќе и примаа голови. Како тие тренерите толку го форсираат Ристовски кога не му иде??
А не сакам да споменувам зашто е тоа така, спомнав поназад.
Нашите играа со срце, се трудеа, ама многу брзо се истрошија. Така не се игра на првенство доколку се сака да се постигне нешто повеќе....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom