СП Хрватска 2009 Македонија : Србија (28:32)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Миркуловски не може да одигра на нивото на Мојсовски, барем не уште. Колку асистенции има Миркуловски на таа позиција? Дали имаме друг играч на таа позиција што знае да се пробие низ одбраната? Мечот со Русија на пример кога Мојсо им правеше што сака на Русите...

Не смее да се вади, кога игра со третокласни екипи. Овде или си спремен за борба или те газат.

Точно водевме 6. Во прво полувреме! Многу пати водевме во прво полувреме, ама како поминуваше турнирот, не можевме да го задржиме водството.

Заморот и повредите се единствена причина за тоа, а не немање срце.

После секој пораз истите срања на форумов.
Абе ти разбираш дека џабе ако се пробие низ одбраната!!!
Денеска сите се пробија низ одбраната тоа беше најмал проблем!

Сите контри и зицери, 1на1 со голманот ги промашија, почнувајки од Мите Стоилов па до Кире Лазаров!

Како може да е криво пробивањето кога Филип Лазаров 2 пати го промаши целиот гол?
Како може Темелков еднаш да не сфати дека кога си од мртва позиција треба да пробаш да му пуштиш вртена топка од паркет на голманот?

Како не разбира Темелковски дека Борко кога влегува во психичка криза неможе топка да фати и дека се прави одма замена макар на малце? Како може ниеднаш да не одигра фластер на ниеден од нивните бекови?

Како може некој третокласен бек од некој си тим во Србија што не го ни знаев со играч помалку да шутира ниска топка мегу зоната на нашите без никој да постави раце?

Многу прашања може да се извадат денеска за овој меч!

Знам дека можеби ве напнав и ве замарав со моите постови после утакмицава ама неможев да останам рамнодушен да ова денеска!

eee ,MAKEDONIJO MAKEDONIJO!!! do koga ke dozvoluvas da ima politika i vo sportot?
kako moze da dozvolime odredeni luge da profitiraat na ime na reprezentacijata? Poglednete samo koi ja vodat reprezentacijata (COKREV, SUNDEVSKI- GLAVNITE LICNOSTI VO METALURG i eden TEMELKOVSKI koj ocigledno nema pojma od rakomet, kako mu svirat taka ke igra) ovoj mesec cela makedonija ziveese za rakometot a ovie luge upropastija se!!! ne znam kako moze eden Rade Stojanovic koj pred natprevarot na otvorenoto studio na sitel javno prizna deka moze da pomogne na reprezentacijata da ne se vklopuva vo taktika a eden f. lazarov i stoilov koi ocigledno ja zgresile profesijata da se vo sostav? i posle sudii ni bile krivi, na kire ne mu bil denot. ne moze covekot sam da igra. ne znam zosto samo se forsiraat igracite od Metalurg. reprezentativcite treba da se docekaat kako heroi a upravata da bide isvirkana i javno da im se kaze deka ne se pozelni poveke vo rakometot

Како тие тренерите толку го форсираат Ристовски кога не му иде??

Борко започна со 3 примени гола од 14 удари. Тоа е 78.5%! Башка и даде гол во тој период.

Ти да си тренер па да извадиш голман кој ќе започне така да брани.

Кога ке размислам двапати, ке кажам дека подобро ке беше да изиграме нерешено со Русија, и да игравме во другиот дел од првенството каде со три победи ке бидевме 13то место. Уште по можност судиите да им "подареа" нерешено на русите.
Просто македонче ништо не цени. И јас сум повреден, изнервиран, и јас го искршив даљинското, пцуев како никогаш досега. Али треба да бидеме задоволни и да им дадеме ПОДРШКА на нашите(!) а не одма да се пљука и да се демотивираат уште толку(!)...баш заради вакви работи НИКОГАШ нема да имаме успех.
Не верувам дека ке се демотивира нашата репрезентација од пишувањата на форумов, барем тоа е безболно!

Ама во нашиот тим нема никаква дисцплина, незнам дали приметивте на полувреме борко му се дереше на Горгоновски нешто, Димовски покажуваше на некој у публика со раката у стилот "Ти мрднат ли си", одбивањето на Борко да влезе во игра, фамата со Стојановиќ....

Ние на форумов далеку од тоа дека ги демотивираме, тие самите си се демотивираат!

П.с Денеска ако видов убаво требаа да играат за Тоше така? Неговите маици ги носеа, минута почит имаше за него!

Ни тоа не им помогна на дечките да се мотивираат...

Борко започна со 3 примени гола од 14 удари. Тоа е 78.5%! Башка и даде гол во тој период.
Точно е, во право си. Но во второ полувреме скоро ништо не фати, а оние што ги фати беа шутирани директно во него, па затоа во второто полувреме требаше да се мења, али нема везе, готово е..

Е тоа јас и највеќе се прашувам. Ама ќе ти го кажам и одговорот. Затоа што пола и повеќе спонзори на репрезентацијата на Македонија се спонзори и на Металург.

Репрезентацијата е спонзорирана од главните во Металург.Во вакво корумпирано општество, се знае дека селекторот е жртвено јагне и е марионета на финансиерите кои бираат кој, што, како и каде ќе игра.Затоа Ф. Лазаров се скапа од играње, затоа и Раде не играше.

Ти да си тренер па да извадиш голман кој ќе започне така да брани.
А кризата на Борко кога прима голови под нозе, од мртви агли, од 11 метри?

Борко не е стабилен голман он брани на периоди, а периоди тотално го нема.

Диви брани константно добро, мотиватор на играчите е, ја пали публиката.

И на Томиќ му идеше добро ама после исклучувањто во седна на клупа и влезе ветеран кој што не уби.

toa e tocno ama Rade bese poveke od potreben vo sostavot. ke mu bese polesno i na Kire a osobeno ke bese potreben po povredata na mojsovski. mislam deka koga igra reprezentacijata treba licnite interesi da bidat vo vtor plan.

Абе ти разбираш дека џабе ако се пробие низ одбраната!!!
Денеска сите се пробија низ одбраната тоа беше најмал проблем!

Сите контри и зицери, 1на1 со голманот ги промашија, почнувајки од Мите Стоилов па до Кире Лазаров!

Како може да е криво пробивањето кога Филип Лазаров 2 пати го промаши целиот гол?
Како може Темелков еднаш да не сфати дека кога си од мртва позиција треба да пробаш да му пуштиш вртена топка од паркет на голманот

Кој се пробил? Под тоа подразбирам кога имаат 6-0 или 5-1 да се пробиеш сам и да постигнеш гол. Тоа само Мојсо го прави кога Кире е затворен. Останатите размислуваат на 6 метри како на риболов да се и го бараат Кире наместо да тргнат на голманот, а после овој мора да шутира од смешни неизградени позиции.

Не зборувам за контрите и зицерите кои ги промашија. За Кире кажав прееска, последниве натпревари игра по 60 минути и шутира од секаде. Нормално е да падне концентрација и да промаши, и тој е човек. 7 натпревари ќе одигра човекот, еднаш нема да биде ниво и одма плукачи на форумов. Како не разбирате дека Кире навлеква 2-3 играчи на себе, другите треба да го користат тоа. А не да чекаат Кире да даде 16 гола.

За Стоилов исто дадов објаснување, немаме клупа, а тој е од клупата. Не ме изненади што утна 4 по ред. За Филип Лазаров дури и тема отворија, нема што да се коментира. Не сакам да го критикувам него, тој толку може, криви се тие што го вратија Раде Стојановиќ дома, а Раде е класа за тие што играа на таа позиција.

И за Темелков се согласувам, многу нерешителен. Исто како и повеќето други, премногу размислува наместо да шутира. Чудно ми е за него, зошто има одличен процент на реализација на турнирот, преку 70%, а се плаши да шутне.

Не сакам да ги критикувам играчите. Треба да сватиме дека немаме доволно спремни и квалитетни играчи. Со тие што ги имаме направивме нешто. Можеби следниот пат ќе имаме подолга клупа и поподготвени играчи, па ќе направиме уште подобар резултат.

ЕДИТ:

на сите повеќе ни се допаѓа ДИВИ заради темпераментот пред се. Не значи тоа дека Борко е полош голман, да не беше тој ќе го гледаа првенството на телевизија.

По 15-тина избришани мислења на темава, еве ме и мене со пост.

Како прво, сакам да кажам дека сум горда на македонската ракометна репрезентација и дека ако има пречек на аеродром, ќе сторам се` што можам за да одам да ги пречекам и да им дадам најгласен аплауз од сите.

Сакам најпрво да ви се обратам на вие што велите дека сте разочарани:
Сфаќам дека денес играта не ни беше нешто нај нај, дури беше далеку од добра. Но се разбира, за таа игра има причини зошто е лоша. Филип Лазаров треба да "порасне" уште малку повеќе за да го носи дресот на репрезентацијата, со тоа се согласувам. Селекторот треба малку повеќе да ја стегне дисциплината.
Потоа ќе ви кажам: Знам по мене дека да се носи македонскиот дрес е голема чест. Ние на првенствово дојдовме со Кирил Лазаров + повеќе ракометари кои настапуваат во домашното првенство и играат натпревари против третокласни екипи или екипи еднакви на квалитет. Кире е светска класа играч, а другите ракометари имаат уште долг пат да чекорат за да стигнат до него, но ме радува фактот што се на правиот пат. Вие што рековте дека и нашите и Данците на пример играме по 8 натпревари и ние сме изморени а тие не се. Данците имаат ракометни академи и децата од мали ги подложуваат на секакви витаминизации, тренинзи, психолошки третмани и што не, а добро знаеме какви се условите да бидеш спортист кај нас. Данска и Норвешка имаат играчи за 3 тима, не за еден. Конкуренцијата е преголема. Кај нив не е ништо да се повреди еден или двајца играчи. Кај нас еве што се случи поради повредите. Се истрошивме со Данска и Норвешка, со Србија заморот си го стори своето. "Треба фластер да се игра, треба фластер да се игра!" И јас велам дека треба фластер да се игра, но oд фотеља е најлесно да се коментира.:wink: Го срамеле името македонско. Која глупост :kesa:. Знаете ли како е да се игра кога знаеш дека 2.000.000 народ се крсти во тебе? И навистина не гледам зошто би го срамеле името македонско. Има мал милион други примери кои го срамат името македонско, а не го пишувате ова за нив. Засрамете се.
Ако вас ви е криво што сме испуштале водство и губиме поради тоа, немојте да мислите дека на репрезентативците им е лесно. Во никој случај.

11ти, 11ти ќе завршиме, честитки. Знам дека можевме повеќе, но што е, тука е. Да сме живи и здрави, на наредното повеќе, па можеби на ЛОИ во Лондон заедно ќе одиме:). Оваа генерација има уште многу да игра, и уште многу да се докажува. И како што пишаа маца_кака`, Ддиме и ИоСоноИнтериста, ако сте вистински фанови, ќе ја поддржите Македонија и во пораз, не само во победите.

Ова е мој пост, ако некој се согласува со него, убаво, ако не се согласува, уште поубаво.:smir:

а да прашам нешто бидејќи не ја гледав утакмицата колку гола даде кире

а да прашам нешто бидејќи не ја гледав утакмицата колку гола даде кире

А да си најдеш на интернет и да посетиш официјална страна? 7 гола.

ПС. Џену Грл одличен пост треба да сме сите горди.
Тоа што мора е да се продолжи понатаму да се градат играчи, и да се интензивира ракометот во Македонија многу повеќе, бидејќи несомнено е број еден спорт!

abe luge se do koga ke ima politika vo sportot i licni interesi ke bide vaka. igracite se navistina heroi ama upravata e katastrofa

A da procitas kolku gola dade.

P.S. Sramota za igrata, no ne e sram da se zagubi ako se igra. A sepak svetsko e.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom