Fringe

M

M del Mar

Гостин
Гледај обавезно, најдобра СФ, мистерија од тие што одат моментално.
Ja следам уште од самиот почеток, прашав само да видам дали има гледаност кај нас, пошо слабо се информирани луѓево

Scorpia

The one and only
Член од
4 април 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
I jas ja gledam i bash mi se svigja :D Sega neli treta sezona cekam epizoda po epizoda da iskoci ...

M

M del Mar

Гостин
Сабајле последната епизода од третава сезона :)
Не знам што направија, најверојатно ќе има и 4та сезона.

Член од
8 септември 2009
Мислења
15
Поени од реакции
7
4-та сезона ќе има сигурно. Пред месец дена FOX објави дека и покрај ниските рејтинзи ќе ја објави Fringe за 4-та сезона од 22 епизоди.
Инаку третава сезона е врв. Верувам дека финалето нема да разочара. Еве интересен трејлер за финалето на третата сезона

I

Iblis

Гостин
Ако некој прати малце повеќе, пораката од последната епизода беше "no more" WTF explain that shieat....
П.С. Епизодата е лудило едвај чекам 4-та сезона :vozbud:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
Епизодата беше одлична,е ова е право финале на една сезона.Беа објаснети скоро сите работи што се случуваа низ сезоната меѓутоа оставија едно мнооогу големо прашање:КАКО ТОА ПИТЕР НЕ ПОСТОЕЛ?! :jaj: Ни покажаа дека сите работи потекнуваат од поминувањето на Волтер до другата страна да го спаси,кој друг ако не,ПИТЕР.Питер не постои не постојат ни Fringe случувањата,се надевам дека ке го објаснат ова понатака.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
И се спремам на серијава деновиве, од поновиве оваа ми изгледа интересна. Колку да има што да се гледа додека не почнат новите сезони на Dexter и Breaking Bad.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ме разочара последнава епизода...

Иако сето претходно беше многу нереално, но сепак објасниво, последнава епизода и ова со Питер беше претерано.
Како така не постоел, а едниот му е вистински татко, додека другиов го изгледал од мал? Не знам како ќе успеат да го склопат продолжението (4-тата сезона), но закомплицираа многу со ова. Најинтересното беше тоа што ниту Волтер, ниту Волтрнет не се потросоа кога го снема. :)

Инаку, според мене, кога може да има два универзума, зошто да нема уште еден, трет да речеме? Па и четврти? Баш на тоа мислам дека асоцираше последната сцената со the observers и кипот на слободата, кој беше зелен, дреч! :) Можда на тоа ќе се темели четвртата сезона, односно здружување на двата универзума за борба против третиот, кој би бил многу понапреден отколку овие другиве.

А баш се загреав за серијава, премногу добро беше се склопено, особено крајот на втората и почетокот на третата сезона. Браво за Абрамс, но крајов воопшто не ме задоволи, ептен ме разочара.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
Ме разочара последнава епизода...
На крајот the observers кажаа дека не се сеќавале веќе на Питер затоа и не се потресоа,а за тоа со повеќе универзума се сложувам со тебе дека би требало да ги има (многу)повеќе.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Еве неколку одговори, како тоа за Питер, „што се случило во Детроит“, Ела и компанија. Ако некој разбира што се случило со Питер нека сподели. :)
Од одговорите што ги има, наводно Волтер и Бел и претходно истражувале за преминување на другата страна. Ако не постоел Питер, тогаш Волтер немаше да премине на другата страна да го земе, така да ланецот на настани немало да биде ист, односно нема да дојде до поттик кај Волтернет да истражува за машината, за шејпшифтерс и сл...

Инаку, ако Питер не постоел и не се сеќаваат другите на него, тогаш од каде и е детето на Оливија од другиот универзум? :)

Според мене, ќе се направи некоја фора со патување низ времето, па така ќе се врати Питер од нашиот универзум, односно Волтер ќе успее да го спаси како мал, со што ќе се измени текот на случувањата.

Ептен се заплеткаа пријателиве со ова, а ако добиеме одговори како во Лост...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Конечно стигна на ред и Фринџ. Завршив со прва сезона пред малце, иам позитивни импресии и по некоја забелешка кои не играат улога засеа, за понатака ќе вииме. Солидна серија, иако не очекуам воздигнување и подобрување во 2ра и 3та сезона... а руморите велат дека забегале.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Готоо ја свртев цела ;p
Ќе има 4ка со сигурност, тоа бар е перфектно чисто видливо, а другото се спаѓа у теорија ко шо и Волт би рекол.
Несакам уште сеа да започнам со мозгање на финалето бидејќи беше многу tricky за некои, али ја верувам тоа е ради шо ќе чекаме цело лето до разјаснување бар делумно.... а и шо поише го анализираме поише теории ќе искрснат.
неколку тагови беа дадени на крајот кој според мене 4ката на тоа ќе се темели но ај ќе вииме.

Волт убаво го опомена Питер за враќањето и задржување на свесноста, може тоа е последицата, но од друга страна продуцентите потврдија дека Џошуа, актерот кој го глуми Питер ќе биде дел од 4ката

скрос избега од колосек серијата во последната сезона, многу ќе треба да закрпат продуцентите за избистрување мислите на гледачите.

Kajgana Shop

На врв Bottom