Хорор филмови

не глеам хорори после цел вечер неможам да заспијам:(

не глеам хорори после цел вечер неможам да заспијам:(
еве ти Хорор и пол за тебе :)

Stan-Helsing.jpg

-Pinhead
-J. Voorhees
-F. Krueger
-M. Myers
-Chucky
-Texas Chainsaw

6 манијаци во еден (хорор) филм :) Njoy! :pos:

Од јапанските да си го поглеате вие Shutter да видите што е серење филм. Од што ми беше језив и страшен последните 2-3min не ги ни доглеав. :)

E стварно страшен филм, секоја чест, но последните 2-3 минути се најинтересни, да си ги изгледаш.:smir:

The Orphanage (El Orfanato)

Ваков филм не сум гледал пуно време+на шпански е каква прикзна има само каков крај има лелеллел лудница:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Филм кој вреди да се гледа Хорор-Драма го гледав на Канал5
EXTRA немам зборови погледнете го само колку е високо оценет и колку награди има соберено до сега.
http://www.imdb.com/title/tt0464141/
а еве и trailer од него
watch

Го имам гледано. Викаат дека шпанската верзија е подобра, ќе ја изгледам па ќе направам споредба. Quarantine не ми се допадна премногу. Cloverfield ми се допадна многу.

Cloverfield ми е некако многу акција. Quarantine шпанскиот беше чист погодок според мене.
Слично и Paranormal Activity заедно со Blair Witch Project. Ваквиот тип на снимање му даваат сосема нова насока на значењето хорор, во стил на документарци. Доста придонесува со језивост кон целата атмосфера.

4th kind уште го игнрорирам, а дома имам уште еден, Lake Mungo, кој го споредуваат со Blair Withc Project.

Зборот ми беше, ваквиот стил на снимање ми се допаѓа. А кинези мразам во било каков жанр, па така и сите хорори од нив ми се одбивни.

Cloverfield ми е некако многу акција. Quarantine шпанскиот беше чист погодок според мене.
Слично и Paranormal Activity заедно со Blair Witch Project. Ваквиот тип на снимање му даваат сосема нова насока на значењето хорор, во стил на документарци. Доста придонесува со језивост кон целата атмосфера.

4th kind уште го игнрорирам, а дома имам уште еден, Lake Mungo, кој го споредуваат со Blair Withc Project.

Зборот ми беше, ваквиот стил на снимање ми се допаѓа. А кинези мразам во било каков жанр, па така и сите хорори од нив ми се одбивни.

Cloverfield удира на акција ама во главно е терор. Сепак влегува во овој поджанр на хорори кои се прават целосно или половично во форма на документарци, се снимаат со обични камери, мобилни телефони и слично... освежување е на некој начин.

Blair Witch е крив за се... :)

filmot Orphan .. ne e neso horor ali mnogu interesen film ..
edno devojce ester koe e sirace ke bide adoptirano od edna familija koja pred nekoe go izgubile svoeto bebe .. mislam mrtvo rodeno ..
ester ja zimaat od dom , se e super , prekrasna familija misles deka filmot sega ke zavrse . ali There is something wrong with esther :D ..
gledajte super film :vozbud:

Cloverfield удира на акција ама во главно е терор. Сепак влегува во овој поджанр на хорори кои се прават целосно или половично во форма на документарци, се снимаат со обични камери, мобилни телефони и слично... освежување е на некој начин.

Blair Witch е крив за се... :)

Кловерфилд е многу многу добар филм! Еден од најдобрите од оние снимени со камера во "движење" Тука би до додал и Рец кој е едно 3 до 4 пати подобар од Карантин.

Моја препорака за хорор,

http://www.imdb.com/title/tt0074811/

"The Tenant" многу длабок,интелегент филм на Роман Полански, тешка психа е филмов!

Исто така од истиот режисер,

"The Ninth Gate"

http://www.imdb.com/title/tt0142688/

Со Џони Деп у глава улога. Исто така интелегентен,психолошки трилер/хорор.

taleoftwosisters.jpg

Janghwa, Hongryeon (2003)

A Tale of Two Sisters
Rose and Lotus (оригинален превод)

Избегнувајте го филмов. Ништо посебно. Го симнав уште пред 2-3 години пошто сите го препорачуваа по странскиве форуми и тек сега го гледав.
Корејски хорор, со клише приказна со куќа опседната од духови. Многу спор филм, на моменти има по некоја ''страшна'' сцена, дали 3-4 у целиот филм, ако ви е страшно врати кои се отвораат сами и чкрипат. Не е ни страшен, повеќе е како драма ама и како драма не е интересен.

Моја оцена - 1, од 0 до 5.
Само поради еден добар пресврт на средина од филмов, кој ме излажа да не стиснам Стоп и да го гледам до крај...

Oва треба да е фино.

Да, би требало да е добар ако го направат 99% како оригиналот, т.е. само ефектите треба да се сменат во тој филм, једино тоа е минус во оригиналот, 84та јебига.

Али од искуство, ко на пример римејкот на The Omen, не верувам дека ќе испадне нешто од ова. Како и да е останува да погледнеме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom