Хорор филмови

Xех, Пари им требало :pos2: и да Винс Вон е аматер :)

Ај две препораки.
Едниов го имам гледано одамна, пред пет години можи. Во 12 саатот (од 23:30 негде почна) навечер на таа и таа телевизија. Не се заборава тој филм.
The Fury (1978)
Режисер е познатиот Брајан де Палма, а игра и Кирк Даглас. Има драматаика, има телепатија и страв во филмов.

Друга препорака, Mirror Mirror (1990).
Овај не е познат филм, не е правен од познати луѓе и најверојатно прв пат слушате за него. Нема дури ни англиски преводи за филмов на интернет, а камо ли на друг јазик. И самиот филм не е толку страшен. Ама...
Ама на моменти има една ептен морничава атмосфера. Идејата со огледалото им е добра, и го остава гледачот во неизвесност: Огледалото е опасно, а може да биде многу опасно. Да не откривам повеќе, филмот има морничава атмосфера и не е лесно предвидлив.

Многу јасно! Сцената со бебето на крај е но комент :) !! кога веќе го спомна Хичкок, морам да го спомнам Психо..па од каде таква имагинaцијa бе ??????? новиве аматери режисери ја копираат таа идеја во секој втор филм (мултиперсоналити дисордер) Хичкок ја доби оваа идеја уште во 60-те кога филм од ваков тип бил мислена именка! Па хотелот каков беше бе алоо!! лелеееееелеле ! Ден денеска се ежам! Исто така ако не си го гледал Rear Window обавезно да го!
Го имаш гледано Вертиго...хуху филмот е no comment:vozbud:
малку off topic пошто филмов е класичен трилер ама го спомна Хичкок морав да пишам:helou:

Нормално дека го имам гледано :wink:

Да прашам за еден филм стар хорор знам дека е и го гледав една вечер со татко ми пред негде можда 7-6 години.Е сеа вака,се сеќавам на еден тип со боцки на главата,една чудна коцка и на крај имаше едно бебе на кое му беше сошиена устата

Да прашам за еден филм стар хорор знам дека е и го гледав една вечер со татко ми пред негде можда 7-6 години.Е сеа вака,се сеќавам на еден тип со боцки на главата,една чудна коцка и на крај имаше едно бебе на кое му беше сошиена устата
Hellraiser, има миЉон делови.

Да се работи за Хелрејзер, одличен серијал.

Да се работи за Хелрејзер, одличен серијал.

Добри се само првите два дела. Имаат извонредна, оригинална приказна.
Во наредните продолженија квалитетот нагло опаѓа и не е голема штета и да се пропуштат.

Добри се само првите два дела. Имаат извонредна, оригинална приказна.
Во наредните продолженија квалитетот нагло опаѓа и не е голема штета и да се пропуштат.

Убаво рече, само првите два дела се добри. У третиот дел го отупија со Пинхед, четвртиот дел може да се погледа затоа што е дадено како настанала коцката и
крајот (?) на Пинхед
. Од 5-8 дел немаат ни Х од Хелрејзер, изгледаат како готови приказни у кои само на крај го убациле Хелрејзер елементот...мислам дека 6ката по малку се издвојуваше (мада не беше нешто) од 5-8, пошто се појавува Кирсти и Пинхед имаше две-три добри сцени у филмот и реплики.

Иначе у живо, би ми било ептен страв од тоа коцката, не би ја вртел уопште...:kez:

nema horori denes be sve ti e so nekakvi zombi se shlaat naokolu ko pijani i pustaat glasovi kako da tusi guma od kamion pa doaga fraerot i gi raznesuva so sachmarka ali sekad najdobriot drugar negov go jadat zombite ili pak i toj se pretvara u zombi pa go brka ovoj fraerov i tipkata kako zombi pa na kraj site zombi se raspagaat na delovi po ulici koa im doe vreme ili puna mesecina koa e nema prica be za razlika toa starite so drakula so frankestajn jezivi bile pa zamoci grobista nocno vreme imalo kako da kazam filing na strav da ti naprai ovie sea te smeat mesto da te plasat a ako ne te plasi jebes ti hororot poarno zemi si komedija ili pa nemora ionaka e smesno pa nema potreba od komedija moes i so horor da se iznasmees

Епа гледај стари малце ли ги има? ако сакаш препорака пиши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom