Work and travel USA

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
А од кога ќе одам на интрвју во амбасада, за колку време ќе знам дали имам виза или не?
ептен брзо... ама ептееееееееен брзо... чекај да пресметам и да се потсетам... дали беа 7 или 11 секунди по интервјуто.... ако не ти даваат виза го добиваш пасошот одма, а ако ти даваат виза ти кажуваат кога да дојдеш по пасошот, т.е. кој ден. реков ептен брзо...

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Ако ти дадат виза ќе ти кажат дека пасошот ќе го добиеш во твојата агенција...а на сестра ми и го вратија пасошот а доби виза, хаха по грешка, имаше 7-8 Косоварки и кај нив друга процедура им ги враќаа одма, па згрешија :). Го вративме пасошот и то...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ако ти дадат виза ќе ти кажат дека пасошот ќе го добиеш во твојата агенција...а на сестра ми и го вратија пасошот а доби виза, хаха по грешка, имаше 7-8 Косоварки и кај нив друга процедура им ги враќаа одма, па згрешија :). Го вративме пасошот и то...
збориш за косоварките гнасни што дојдоа 7-8, едната у црвено цела со гнасни зуби и плави штикли :D ahahhaha

Член од
7 јуни 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Какви 3000 денари. Ќе си платиш 300 денари на сметката што е за сите уплати и ќе го пополниш уверението и заедно со уплатницата ќе и го дадеш на таа на студентски. Јас го земав уверението пред 1 месец и платив само 300 денари. Немој да плаќаш 3000.
Фала многу колега, демек таа на студентски ме разбрала да ми даде уверение да ми ги признаеле оценките во странство, за тоа се плаќало 3000ден. Демек не сме се разбрале,а јас 10 луѓе прашав сите истото ми го кажаа.Приказни за мали деца.Како и да е завршив работа :)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
абе бил некој на marta`s vineyard или можеби знаете некој што бил :D

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Aj vaka edno konkretno prasanje.. tie poiskusnite kazvete... Imam bratuced so e zaminat usa ali so turisticka viza i ke si dojt vo juni. Pokraj nego imam i drugi bratucedi... treti ili podalecni so mi se tamu, imame isto prezime.. Ako eventualno me praset dali imam rodnini tamu.. so da odgovoram ?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Aj vaka edno konkretno prasanje.. tie poiskusnite kazvete... Imam bratuced so e zaminat usa ali so turisticka viza i ke si dojt vo juni. Pokraj nego imam i drugi bratucedi... treti ili podalecni so mi se tamu, imame isto prezime.. Ako eventualno me praset dali imam rodnini tamu.. so da odgovoram ?
Спрема мене ако им кажеш дека имаш роднини тешко дека би ти дале виза за да одиш во USA.

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Спрема мене ако им кажеш дека имаш роднини тешко дека би ти дале виза за да одиш во USA.
I ja mislev taka... ama mi e strav.. so ako me praset za ovaj bratucedov so vekje e tamu.. togas ke ispadnit deka lazam... leee... ajde imam ushte nekoe vreme za mislenje :D

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Не се глупирај, роднина ко ќе те прашат значи брат, сестра, мајка, татко, а не братучеди. Ќе му речиш дека немаш и не постои начин да знаат кој ти е тебе прв, втор па трет братучед е апсурд. Без оглед на се кажи му дека немаш роднини таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom