Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
А од кога ќе одам на интрвју во амбасада, за колку време ќе знам дали имам виза или не?

ептен брзо... ама ептееееееееен брзо... чекај да пресметам и да се потсетам... дали беа 7 или 11 секунди по интервјуто.... ако не ти даваат виза го добиваш пасошот одма, а ако ти даваат виза ти кажуваат кога да дојдеш по пасошот, т.е. кој ден. реков ептен брзо...

Ако ти дадат виза ќе ти кажат дека пасошот ќе го добиеш во твојата агенција...а на сестра ми и го вратија пасошот а доби виза, хаха по грешка, имаше 7-8 Косоварки и кај нив друга процедура им ги враќаа одма, па згрешија :). Го вративме пасошот и то...

Ако ти дадат виза ќе ти кажат дека пасошот ќе го добиеш во твојата агенција...а на сестра ми и го вратија пасошот а доби виза, хаха по грешка, имаше 7-8 Косоварки и кај нив друга процедура им ги враќаа одма, па згрешија :). Го вративме пасошот и то...

збориш за косоварките гнасни што дојдоа 7-8, едната у црвено цела со гнасни зуби и плави штикли :D ahahhaha

Какви 3000 денари. Ќе си платиш 300 денари на сметката што е за сите уплати и ќе го пополниш уверението и заедно со уплатницата ќе и го дадеш на таа на студентски. Јас го земав уверението пред 1 месец и платив само 300 денари. Немој да плаќаш 3000.
Фала многу колега, демек таа на студентски ме разбрала да ми даде уверение да ми ги признаеле оценките во странство, за тоа се плаќало 3000ден. Демек не сме се разбрале,а јас 10 луѓе прашав сите истото ми го кажаа.Приказни за мали деца.Како и да е завршив работа :)

абе бил некој на marta`s vineyard или можеби знаете некој што бил :D

Aj vaka edno konkretno prasanje.. tie poiskusnite kazvete... Imam bratuced so e zaminat usa ali so turisticka viza i ke si dojt vo juni. Pokraj nego imam i drugi bratucedi... treti ili podalecni so mi se tamu, imame isto prezime.. Ako eventualno me praset dali imam rodnini tamu.. so da odgovoram ?

Aj vaka edno konkretno prasanje.. tie poiskusnite kazvete... Imam bratuced so e zaminat usa ali so turisticka viza i ke si dojt vo juni. Pokraj nego imam i drugi bratucedi... treti ili podalecni so mi se tamu, imame isto prezime.. Ako eventualno me praset dali imam rodnini tamu.. so da odgovoram ?

Спрема мене ако им кажеш дека имаш роднини тешко дека би ти дале виза за да одиш во USA.

Спрема мене ако им кажеш дека имаш роднини тешко дека би ти дале виза за да одиш во USA.
I ja mislev taka... ama mi e strav.. so ako me praset za ovaj bratucedov so vekje e tamu.. togas ke ispadnit deka lazam... leee... ajde imam ushte nekoe vreme za mislenje :D

Не се глупирај, роднина ко ќе те прашат значи брат, сестра, мајка, татко, а не братучеди. Ќе му речиш дека немаш и не постои начин да знаат кој ти е тебе прв, втор па трет братучед е апсурд. Без оглед на се кажи му дека немаш роднини таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom