Work and travel USA

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Jas od skopje - zagreb - frankfurt - sharlotte - detroit(povratna, za 6 meseci) plativ 740 evra vo americka agencija. Na pocetok od mesecov letav, vo zip za istata marsuta mi baraa 1400$.

Moj sovet pred da rezervirate kaj mak. agencii, da se rasprasate malku posiroko, zosto bricenjeto ne vi bega. Zboruvam za 300-400 $ plus od vistinskata cena.

Член од
7 март 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
здраво дечки,
да ве прашав..
после интервјуто, дали враќаат само дел од документите кои што сте ги поднесле, или даваат некои дополнителни(во смисла, потврда дека ти одобриле виза и сл.)?
јас бев на интервју, ми одобрија виза, и службеникот ми ги врати само уверението за положени испити, потврдата од родителите дека се вработени, уверението за редовен студент и понудата од работодавачот. Уверението за неосудуван го задржаа.
Ова го прашувам, бидејќи забележав дека на некои деца им враќаа еден документ кој што беше целосно на англиски, имаше некој формален наслов во смисла United states of america, или како и да беше..(не успеав да видам детаљи)
Дали е се во ред, и да си ја чекам визата деновиве или..?

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
здраво дечки,
да ве прашав..
после интервјуто, дали враќаат само дел од документите кои што сте ги поднесле, или даваат некои дополнителни(во смисла, потврда дека ти одобриле виза и сл.)?
јас бев на интервју, ми одобрија виза, и службеникот ми ги врати само уверението за положени испити, потврдата од родителите дека се вработени, уверението за редовен студент и понудата од работодавачот. Уверението за неосудуван го задржаа.
Ова го прашувам, бидејќи забележав дека на некои деца им враќаа еден документ кој што беше целосно на англиски, имаше некој формален наслов во смисла United states of america, или како и да беше..(не успеав да видам детаљи)
Дали е се во ред, и да си ја чекам визата деновиве или..?
Od SEVIS e to... mene mi go dadoja toj dokument... neznam za sho sluzit tocno :)

Член од
7 март 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Od SEVIS e to... mene mi go dadoja toj dokument... neznam za sho sluzit tocno :)
е да...видов и на гугл, то е тој документ.
на некои им го враќаа листот, на некои не.
значи, ми останвит да си го чекам пасошот после Велигденов :)

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
е да...видов и на гугл, то е тој документ.
на некои им го враќаа листот, на некои не.
значи, ми останвит да си го чекам пасошот после Велигденов :)
A cekaj sea... to ok e valda a ? :D aahhahaha

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
како се билетите низ агенцииве, мислам цените.. јас земав веќе карта ама чисто така прашувам.. летам до Денвер. Од Софија па Рим па Њу јорк па од таму Денвер. Повратната ми е од Њу јорк 780 евра ми чини се вкупно.. преку алиталиа ми е билетот, во викинг травел сум.
Сум можел ли многу поефтино да најдам?
мислам дека тука некаде си е цената по шо и релацијата не ми е мала... и да има нешто не верувам да е повеќе од 10-20 евра.. мислам може и поефтино ама зависи периодот.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Вака сега , гледам дека овде повеќе се зборува за студенски визи и за работа во уса, Јас би сакал да прашам дали некој знае агенција или дирекно аплицирање за работа во уса за луге кои не се студенти , дали е некој бил на работа во уса преку друга програма освеен таа за студенти, секакви информации се добредојдени поз

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Вака сега , гледам дека овде повеќе се зборува за студенски визи и за работа во уса, Јас би сакал да прашам дали некој знае агенција или дирекно аплицирање за работа во уса за луге кои не се студенти , дали е некој бил на работа во уса преку друга програма освеен таа за студенти, секакви информации се добредојдени поз
имаш во една агенција контекст... карши вулкан,попе-поранешно,вирус кафе... блиску е и до кинг бургер... знам има за бејбиситери во уса плата 800$ со платено јадење пиење спиење...викенди ти се слободни и работиш 8саати на ден од пон-пет...
не е нешто woow али и не така лошо дека можеш и прекунедела да работиш втора работа и за викенд... така да... само тоа го знам

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
имаш во една агенција контекст... карши вулкан,попе-поранешно,вирус кафе... блиску е и до кинг бургер... знам има за бејбиситери во уса плата 800$ со платено јадење пиење спиење...викенди ти се слободни и работиш 8саати на ден од пон-пет...
не е нешто woow али и не така лошо дека можеш и прекунедела да работиш втора работа и за викенд... така да... само тоа го знам
фала брат ке се потрудам ке ја побарам агенцијава ако имаш нешто повеќе некакви сознанија пиши ако не ти е тешко. поз се најдобро

Член од
20 август 2010
Мислења
149
Поени од реакции
16
Гледам преку 50 страни, почнав ама нема шанси да читам се :)

Сакам да прашам
1. Дали има работни понуди за Мајами, дали некој од тука бил, по можност да сподели искуство :)
2. Колкави се шансите да не ти дадат виза и од кои причини најчесто не даваат виза?

Ќе бидам многу благодарна ако добијам одговор.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185

Сакам да прашам
1. Дали има работни понуди за Мајами, дали некој од тука бил, по можност да сподели искуство :)
2. Колкави се шансите да не ти дадат виза и од кои причини најчесто не даваат виза?

има работни понуди за мајами и за други места на флорида...виза даваат лесно ако си студент, а ако не си појма неам како иде...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178

Сакам да прашам

Има работни понуди за Мајами, баш вчера мој другар отиде близу Мајами, местото се вика Key West. Виза сигурно ти даваат ако си студент и знаеш англиски.

Kajgana Shop

На врв Bottom