WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Free? :D
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 17:41 ---

Ууу скапи бе овие?! 4 долари месечно? Дај предложете нешто поефтино, нашиве хостинг компании како стојат?

Епа земи uhost.mk, али не ти гарантирам безбедност, пошто често цели сервери им рушат. :)

Грејвдигер имам проблем

ми пишува нешто SCREAM: Error suppression ignored for

Warning: Illegal string offset 'page_layout' in C:\wamp\www\treniraj\wordpress\wp-content\themes\confidence\page.php on line 7

како да го средам?:)

Грејвдигер имам проблем

ми пишува нешто SCREAM: Error suppression ignored for

Warning: Illegal string offset 'page_layout' in C:\wamp\www\treniraj\wordpress\wp-content\themes\confidence\page.php on line 7

како да го средам?:)

Не сум ја развил јас темата за да знам што има во page.php на линија 7, што може да го предизвикува проблемот и како да се реши. За темите барај помош на WordPress.org форумот или на техничка поддршака кај тие што ја развиела темата :)

Имам проблем со Вордпрес. Вчера го симнав и го инсталирав преку WAMP и се беше супер, си работев у него наjнормално. Вечерта го изгасив лап топот и сабаjлево кога го вклучив, не сакаше да ми го отвори localhost. Не отвараше ниту phpMyAdmin па направив ре-инстал на WAMP и пак не сака. Направив back-up од фолдерот од саjтот што го работев. Што може да е проблемот?

Имам проблем со Вордпрес. Вчера го симнав и го инсталирав преку WAMP и се беше супер, си работев у него наjнормално. Вечерта го изгасив лап топот и сабаjлево кога го вклучив, не сакаше да ми го отвори localhost. Не отвараше ниту phpMyAdmin па направив ре-инстал на WAMP и пак не сака. Направив back-up од фолдерот од саjтот што го работев. Што може да е проблемот?

Конфликт на порти можеби? Дали имаш вклучено Скајп, Тим вјувер и сл.: Дали вамп покажува зелена иконка или портокалова?

Конфликт на порти можеби? Дали имаш вклучено Скајп, Тим вјувер и сл.: Дали вамп покажува зелена иконка или портокалова?
покажуваше портокалова, рестартирав и се покажа зелена но ми пишувале Cannot connect to Directory. Еден другар се закачи преку teamviewer и ми го намести одново само што го изгубив саjтот, ќе мора се од почеток...

Како да префрлам сајт од вордпресс на .ко.нр бесплатен домеин ?

покажуваше портокалова, рестартирав и се покажа зелена но ми пишувале Cannot connect to Directory. Еден другар се закачи преку teamviewer и ми го намести одново само што го изгубив саjтот, ќе мора се од почеток...
Исклучи го Skype, да не работи на порта 80

Како во Вордпрес да направам фодлери за сликите за да не иде стандард во uploads? Сакам за секоја статија посебен фолдер за да бидат сликите поорганизирани, вака хаос е.

Дечки, имам проблем со Visual Editor... ме зеза ептен, не функционира како што треба. Пример, ставам боја на текст но не ја прикажува... а кога ќе влезеш во сајтот е се океј.

Ете пример:
981e053ce0aa5b5502cd8d0bae864010.png

А ете доказ дека во кодовите се е океј:
dcccc763508117d2ee49547193c76774.png

Хелп?

Како во Вордпрес да направам фодлери за сликите за да не иде стандард во uploads? Сакам за секоја статија посебен фолдер за да бидат сликите поорганизирани, вака хаос е.

Никако :) Освен да си ги организираш во галерии.

Постои ли некоја опција за вордпрес од кодот да се тргнат stylesheet и scripts од плагините?
пр.
PHP:
<script type='text/javascript' src='http://www.blablabla.mk/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-core/js/ajax.js?ver=3.8.9.5.649230'></script>
да не ги прикажува ...

Постои ли некоја опција за вордпрес од кодот да се тргнат stylesheet и scripts од плагините?
пр.
PHP:
<script type='text/javascript' src='http://www.blablabla.mk/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-core/js/ajax.js?ver=3.8.9.5.649230'></script>
да не ги прикажува ...

Тргни го <?php wp_head(); ?> од header.php

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom