Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.742
- Поени од реакции
- 18.490
Сеуште е еден од најдобрите софтвери за чистење од штетници така да ок си е.Malwarebytes вријааа false positives
Сеуште е еден од најдобрите софтвери за чистење од штетници така да ок си е.Malwarebytes вријааа false positives
Наполно се согласувам со тебе, но со една забелешка - го блокира целиот систем кога се префрла поголема количина на податоци преку локална мрежа. Едноставно ги кешира податоците во RAM мероријата и не ја ослободува меморијата се додека не се префрлат податоците целосно. Од безбедносен аспект тоа е добро ги скенира темелно сите податоци но се губи на време и перформанси.Можеби најдобриот анти вирус во моментов, ништо не сум закачил веќе добри 10 месеци, Стај го ич не се мисли.
Епа сега, тоа е тоа, знаеш како викаат.. no pain no gainНаполно се согласувам со тебе, но со една забелешка - го блокира целиот систем кога се префрла поголема количина на податоци преку локална мрежа. Едноставно ги кешира податоците во RAM мероријата и не ја ослободува меморијата се додека не се префрлат податоците целосно. Од безбедносен аспект тоа е добро ги скенира темелно сите податоци но се губи на време и перформанси.
ова можеби ќе ти помогне.Денес го форматирав компјутерот и сега аеро-то не ми работи, не знам зашто, а сите апдејти за графичката ги средив. Некој да не знае да не треба уште нешто да се инсталира? :smir:
Напрај си рејтинг на компјутерот, да ти ги даде оцените.Денес го форматирав компјутерот и сега аеро-то не ми работи, не знам зашто, а сите апдејти за графичката ги средив. Некој да не знае да не треба уште нешто да се инсталира? :smir:
Во плеерот расчепкај негде и намести да ти е Central European негде таму во Subtitle обично е таа опција. И користи GOM Player или KMPlayerСИмнав превод за филм на македонски. Проблемот е што го чита со ваков фонт (¼ìíîãó ãî ñàêàì äå).
Единствено за да го прочита како што треба е BS Player.
Windows XP имаше опција во Regional and Language Option да се намести таму нешто Macedonian, за да ги чита фонтовите за превод како што треба на секој Player.
Дали и 7-ва има таква опција. Видов јас нешто, наместив Macedonian таму ама не се поправа.
Користам GOM и прееска ја најдов опцијата, имаше таму Cyrilic, ама не отвара секакви фајлови, а еве и КМ симнав ама тоа па проблеми рпави, не се пушта плеерот.Во плеерот расчепкај негде и намести да ти е Central European негде таму во Subtitle обично е таа опција. И користи GOM Player или KMPlayer
Кога ке ставиш на Cyrilic во GOM пак одново стави го преводот alt+OКористам GOM и прееска ја најдов опцијата, имаше таму Cyrilic, ама не отвара секакви фајлови, а еве и КМ симнав ама тоа па проблеми рпави, не се пушта плеерот.
Мене ме интересираше дали има тука таква опција, без да мора да чепка низ плеерите.
За кирилични преводи ќе најдеш во опциите Cyrillic за латинични Central European. Кај некои плеери можда треба да го рестартираш плеерот за да ги прифати изменитеСИмнав превод за филм на македонски. Проблемот е што го чита со ваков фонт (¼ìíîãó ãî ñàêàì äå).
Единствено за да го прочита како што треба е BS Player.
Windows XP имаше опција во Regional and Language Option да се намести таму нешто Macedonian, за да ги чита фонтовите за превод како што треба на секој Player.
Дали и 7-ва има таква опција. Видов јас нешто, наместив Macedonian таму ама не се поправа.