Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
у дебар
аман бе од 2007 си регистриран
десен клик на десктоп
Тоа знам ама незнам каде после таму да гледам дали ми го наоѓа телевизорот.

Го поврзувам и не ми дава слика никаква на телевизорот.

Тоа знам ама незнам каде после таму да гледам дали ми го наоѓа телевизорот.

Го поврзувам и не ми дава слика никаква на телевизорот.
Поврзи го и држи windows копчето +P оваа опција ја има уште од Windows 7

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Поврзи го и држи windows копчето +P оваа опција ја има уште од Windows 7

со ова ми се појавува
Windows-10-black-screen-Side-bar-list-of-available-display.png

а тоа исто може да се прави и со fn + f8

И што со ова ? Пробав сите ги сменив ама ништо пак.

со ова ми се појавува
Windows-10-black-screen-Side-bar-list-of-available-display.png

а тоа исто може да се прави и со fn + f8

И што со ова ? Пробав сите ги сменив ама ништо пак.
Епа ова ти е да го приклучиш телевизорот

Дали 10-кава има опција некако да се намести да праам што сакам со фолдерите.
Имам фолдери, кои не можам да ги избришам. Ми бара дозвола од администратор, а акаунтот ми е тоа.
Праам ownership на фолдерот, и сите останати фолдери и фајлови во него, и пак прави проблем, error Applying seccurity, демек не може. Морам на секој посебно ownership, па да бришам. Барав по нетов, ама слабо успеа тоа што го видов и пробав.

Ми бара прво администраторска дозвола, па после дозвола од систем. Fuck off ебате.
Конкретно у случаов се работи за фолдери од типот jh23b523b4vh34, но и општо да можам, а не да ми кенка.

Кога ќе пробам да влезам во некој од сабфолдерите, ми бара администраторска дозвола, стискам ОК, и после тоа - access denied.

Дали 10-кава има опција некако да се намести да праам што сакам со фолдерите.
Имам фолдери, кои не можам да ги избришам. Ми бара дозвола од администратор, а акаунтот ми е тоа.
Праам ownership на фолдерот, и сите останати фолдери и фајлови во него, и пак прави проблем, error Applying seccurity, демек не може. Морам на секој посебно ownership, па да бришам. Барав по нетов, ама слабо успеа тоа што го видов и пробав.

Ми бара прво администраторска дозвола, па после дозвола од систем. Fuck off ебате.
Конкретно у случаов се работи за фолдери од типот jh23b523b4vh34, но и општо да можам, а не да ми кенка.

Кога ќе пробам да влезам во некој од сабфолдерите, ми бара администраторска дозвола, стискам ОК, и после тоа - access denied.
Очигледно е системски фолдер или вирус.
Кај се наоѓаат фолдериве?
Пробај со unlocker. http://filehippo.com/download_unlocker/

не иде тоа така на виндоус - ќе го срозаш вкорен, не е модуларен па да моеш да бришеш се шо мислиш дека е непотрбно :)

Претежно тоа се темпорари или кеш фајлс. Јас ги бришам со Хајренс Бут со портабл ХП.

А за телевизорот тебе што не ти се пушта има милион причини и опции.
Прво не практикувај кабел од 3 метри или подолг. Гледај што помал да биде. Јас имам од 3 или 5 (незнам точно колку е) и кога го пуштам ПЦ-то на ТВ исто не ми се пушта. Имам ХДМИ монитор и на него истиот кабел од ПЦ дава сигнал. Во овој случај јас мислам дека е до напојувањето (ваљда ми е ослабено) или пак до струјата. Зошто кога со тој истиот кабел (3-5м) ќе го поврзам сонито без проблем си дава слика. Е сега кога ќе се уклучи фрижидер во тој момент сликата сецнува па пак се враќа. Од друга страна кога ќе го поврзам мобилниот со 1м хдми кабел исто без проблем си дава слика само сецка како што кажав претходно. Со кабелот од 3м не ни сака да чуе за слика да даде од мобилен.
Пробај со 1м хдми кабел со пуштен лап-топот на струја. Би требало да чине.[DOUBLEPOST=1445213204][/DOUBLEPOST]p.s. Може и адаптерчето да не ти чине ако воопшто користиш адаптер. Друг најлош случај хдми портата од телевизорот да е рокната ко мене што ми се случи на претходниот тв, па ќе мора цела плоча.
pps. Кабелот 5 метри ми бил :D

Стави го на дупликејт и ќе имаш слика.
Пробав нема слика :mad:

Иначе го користам истиот HDMI кабел со кој ми е поврзано и Макс тв- то. До завчера супер си работаше но денес не сака да работи.

А за телевизијава си работи нормално.

Ај и тука да прашам. Вчера ставив 10ка и случајно го видов ова, што е проблемот?
Untitled.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom