Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Погреши читања.
511 степени ќе ти направеа дупка во бирото.
Драјвер реинсталирај или најди некој постабилен.
Пробав со повеќе програми па затоа. Инаку најновиот драјвер е, да ставам постара верзија или?

Пробав со повеќе програми па затоа. Инаку најновиот драјвер е, да ставам постара верзија или?
Прво уствари симни друг програм за читање, hwmonitor пример (ако она на скриншотот е AIDA).
Може самиот програм не чита добро.

Прво уствари симни друг програм за читање, hwmonitor пример (ако она на скриншотот е AIDA).
Може самиот програм не чита добро.
Пробав и со тој исто дава, исто и со Speccy. Не ќе да е до програмот.

Пробав и со тој исто дава, исто и со Speccy. Не ќе да е до програмот.
Не знам, гуглај го проблемот, пробај со друг драјвер, може е дефектен некој читач на гпуто, многу работи може да се.

Уште не можам да откријам зошто не ми работи HDMI кога ќе го поврзам со телевизор лаптопот. Некој ми рекоа дека можно е Windows 10 при некој абдејти да инсталирал погрешни драјвери, исто приметив и дека и покрај поврзувањето во Nvidia control panel нема други опции во менито освен оние 3D settings.

Aко некој знае или имал ваков проблем нека пише.

Уште не можам да откријам зошто не ми работи HDMI кога ќе го поврзам со телевизор лаптопот. Некој ми рекоа дека можно е Windows 10 при некој абдејти да инсталирал погрешни драјвери, исто приметив и дека и покрај поврзувањето во Nvidia control panel нема други опции во менито освен оние 3D settings.

Aко некој знае или имал ваков проблем нека пише.
Мене ми се случуваше на XP при прво вклучување да стои замрзната сликата, и негде прочитав дека тоа се решава со дугмето рестарт ама тоа на кутијата, и секогаш беше Ок. Ама првичната слика ја добивав, а после тоа останувае замрзната

Како да го решам проблемот со ви-фи-то? Ставив 10ка после формат на компјутерот и или воопшто не вклучува ви-фи или ми вика лимитед аксес. Пробав со реинсталација на драјвери и чуда, некако пак не сака. Иначе се работи за Dell Inspiron 15r n5110.[DOUBLEPOST=1445899226][/DOUBLEPOST]Како да го решам проблемот со ви-фи-то? Ставив 10ка после формат на компјутерот и или воопшто не вклучува ви-фи или ми вика лимитед аксес. Пробав со реинсталација на драјвери и чуда, некако пак не сака. Иначе се работи за Dell Inspiron 15r n5110.

Последно уредено:
Како да го решам проблемот со ви-фи-то? Ставив 10ка после формат на компјутерот и или воопшто не вклучува ви-фи или ми вика лимитед аксес. Пробав со реинсталација на драјвери и чуда, некако пак не сака. Иначе се работи за Dell Inspiron 15r n5110.[DOUBLEPOST=1445899226][/DOUBLEPOST]Како да го решам проблемот со ви-фи-то? Ставив 10ка после формат на компјутерот и или воопшто не вклучува ви-фи или ми вика лимитед аксес. Пробав со реинсталација на драјвери и чуда, некако пак не сака. Иначе се работи за Dell Inspiron 15r n5110.
Ако на мобилен имаш интернет а лимитед ти јавува само на пц ова кај мене го има правено ако сум сменил пасс на вифито. Пробај комплетно да ја избришеш вифи мрежата од компјутерот и од ново конектирај се со пасс со све.

Ако на мобилен имаш интернет а лимитед ти јавува само на пц ова кај мене го има правено ако сум сменил пасс на вифито. Пробај комплетно да ја избришеш вифи мрежата од компјутерот и од ново конектирај се со пасс со све.

Пробано, не е до тоа...

Имам проблем со звукот од вчера,све си е во ред инсталирано е све (бар ја така мислам) драјвери курци палци, барав по нет ама не ми помогна ништо па викам ај да прашам тука пред да го носам на сервис а можда и звучната ми е рикната.

Еве сликиве ако помагаат нешто..

DSC_0001.JPG DSC_0002.JPG

Имам проблем со звукот од вчера,све си е во ред инсталирано е све (бар ја така мислам) драјвери курци палци, барав по нет ама не ми помогна ништо па викам ај да прашам тука пред да го носам на сервис а можда и звучната ми е рикната.

Еве сликиве ако помагаат нешто..
Гледај на втората слика Digital audio ти е уклучено (зеленото штиклирано, четвртото по ред) а не треба, треба првото да е штиклирано. Десен клик за да штиклираш/одштиклираш.

Гледај на втората слика Digital audio ти е уклучено (зеленото штиклирано, четвртото по ред) а не треба, треба првото да е штиклирано. Десен клик за да штиклираш/одштиклираш.
Не гледам опција за штиклирање.

Па не гледаш, ама и не читаш што пишувам. Десен клик момче па ќе видиш.
Еве слика:
Untitled.jpg

Кај мене се само 2, кај тебе има повеќе.
Кај тебе ќе го направиш следното:
На првото ќе кликнеш Set as Default Device
На четвртото Disable.

se
Па не гледаш, ама и не читаш што пишувам. Десен клик момче па ќе видиш.
Еве слика:

Кај мене се само 2, кај тебе има повеќе.
Кај тебе ќе го направиш следното:
На првото ќе кликнеш Set as Default Device
На четвртото Disable.
Не ли гледаш дека првото му е селектирано и, Set Default му е избледено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom