Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
se

Не ли гледаш дека првото му е селектирано и, Set Default му е избледено.
Гледам, ти гледаш ли? Па не може 2 Дифолт да има, затоа дисејбл треба на дигитал аудио.

Гледам, ти гледаш ли? Па не може 2 Дифолт да има, затоа дисејбл треба на дигитал аудио.
Во ред софтвер стручњак не летај толку високо. Може да се направи дифолт, притоа ако имаш друго првото се тргнува и другото оди дифолт. Кај него проблемот е дека е not plugged in.
60333948ed5c15f3dc39ed541dfd77f6.png

Последно уредено:
Не се карајте :) значи кај мене е избледено тоа за штиклирање што значи неможе,него остај тоа имам друг проблем со писиво,кога го палам работи а нема слика и после неколку обиди ќе се појави слика и се што ќе ставам во Д секторот после рестарт се брише.Со сите овие 3 работи мислам дека е проблемот во матичната.

Ми бараше денеска некој апдејт да инсталира, дозволив, траеше скоро еден час, инсталиран е сега Windows 10 Pro Insider Preview Build 10565. Долу пишува evaluation copy. Пред овој апдејт немав никакви ознаки долу, го користам виндовсот долго време пред јули кога официјално го пуштија. Дали сега треба некаква активација или сам ќе се активира?

Ми бараше денеска некој апдејт да инсталира, дозволив, траеше скоро еден час, инсталиран е сега Windows 10 Pro Insider Preview Build 10565. Долу пишува evaluation copy. Пред овој апдејт немав никакви ознаки долу, го користам виндовсот долго време пред јули кога официјално го пуштија. Дали сега треба некаква активација или сам ќе се активира?

У Settings ти пишува дека е активиран?

Да, само што не се сеќавам дали и порано пишуваше Insider Preview или само беше Windows 10 Pro.

Да, само што не се сеќавам дали и порано пишуваше Insider Preview или само беше Windows 10 Pro.
Уживај, се е во ред. Тоа ти стои како Watermark за да те "информира" дека користиш build, а не РТМ.

Уживај, се е во ред. Тоа ти стои како Watermark за да те "информира" дека користиш build, а не РТМ.
Веројатно имам нешто подесено да добивам нови верзии, кај тебе нема ли watermark?

Веројатно имам нешто подесено да добивам нови верзии, кај тебе нема ли watermark?
И јас сум инсајдер, но си седам на RTM. Ако не сакаш да ги добиваш Инсајдер Буилдите иди во Settings > Stop Insider Builds мислам дека беше...

Последно уредено:
Ќе ги прекинам со Стоп но дали ќе ме врати на РТМ или пак на некој билд? Ќе пробам сега.
Измена: морав прво со Recovery-Restore да се вратам на претходен билд, па после да ги стопирам, сега сум на Pro и се е ок. Фала.

Последно уредено:
Ќе ги прекинам со Стоп но дали ќе ме врати на РТМ или пак на некој билд? Ќе пробам сега.
Измена: морав прво со Recovery-Restore да се вратам на претходен билд, па после да ги стопирам, сега сум на Pro и се е ок. Фала.
Ќе си останеш на оној билд кој си го користел до моментот кога си стиснал Stop. Сега на РТМ си?

Јас бидејќи овој период не сум дома скоро цели денови и не најдов време после абгрејдот од 8.1 на 10 да го избришам стариот windows па гледам денес дека ми се избришал сам фолдерот windows.old или како и да беше пишан стариот windows. Читав дека ако не го избришеш сам, автоматски се брише по еден месец.

Мене ме интересира дали вака е добро што сум го оставил автоматски да ми се избрише сам или подобро ќе беше да го избришев јас ?

Еве кај мене сега се инсталира тој абдејт. Леле, ако ми заебе нешто. :tapp: И кај мене долго се инсталира. :drk:
Ваљда се работи за ова: http://money.cnn.com/2015/11/12/technology/microsoft-windows-10-update/index.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom