The Walking Dead

Лапај си уште едно филерче.
Комотно може да се гледа една епизода, па две не. Претеруваат, али сепак постои нешто у серијава што те тера одново и одново да ја гледаш.
Но, верувам дека не сите гледачи на серијава се хардкор TWD фанови. Пошто изглеа само они ќе останат да ја гледаат.
Ниган одлично глуми, добро освежување е нема што... али ништо ново не се дешава, смо некои небитни ликови кои навидум имаат психичко влијание врз поглавниве фаци.

Не би рекол дека е голем филер. Сакаа да покажат што всушност се случува кај ниган и на кој начин успеал да го направи системот каков што е (диктатура и заплашување). Серијава замина во правец каде веќе луѓето не се борат против зомбиња туку против човештвото кое е оставено без контрола и ред. Сакаат да прикажат како би изгледало човештвото кое почнува да се гради од почеток после хаос.

Многу смараат со овие епизоди што ги посветуваат на одреден лик. Ги мразам тие епизоди исто ко што ги мразам во The Leftovers...

Супер беше епизодава, тек сега ја изгледав :D

па добро не заморува многу Ниган со тие предавања и развлекување на зборови, не знам како на некои повеќе им се допаѓа од Гувернерот..

и нели можеа да ја исчистат оваа група со елемент на изненадување вклучувајќи го и Ниган и да ги чекаат останатите ако се одлучат да нападнат кои би биле без лидер, имаа доста оружје дури и базука..

сега чекаме да склопат пакт со кралството и борбата ќе биде мид финале..

Little pig, little pig, let me in! :ROFLMAO:

Ќе ја јаде Лусил уште некој од овие од Александрија, ептен се неповрзани сега, сигурно ќе се најде некој што ќе избувне.

па добро не заморува многу Ниган со тие предавања и развлекување на зборови
Да, и јас на момент во епизодава се почувствував малце заморен и малку досадно стана.

Се гледа од километар кон што идат. Тие кај што е Керол сега со тој кралот, заедно со овие на брдото и тие од Александрија ќе се најдат и ќе го рушат Ниган.
Рик некое време ќе се пичка,али ќе ги најде пак муадата.
Розита веќе почнува отпор,а верувам и дека внатре кај Ниган ќе се крене некој (типувам на Двејн).

Јуџин ќе биде спасот,ќе почне да прави куршуми. :D Не беше лоша епизодава,али почуствував моменти на досада неколку пати ... следната ваљда подосадна ќе биде со Керол,Крaлот и Шива :D

Што беше тоа мишон што виде не ми е јасно? И што се сличи со Меги нешто изгледа сум пропуштил?

Видов душеците.

Не ми е јасно како бе слични ситуации еднаш се решаваат на еден начин еднаш на сосема поинаков, се зависно од тоа како ќе им одговара на сценраистите. Еднаш некој сам ќе се пробие меѓу 100 зомбиња, еднаш од 3 некој ќе изгине. Сеа демек не моежа да скријат оружје, па и немој молим те попишуваат што имаат дури и откако знаат дека овие ќе им дојдат, за да знае Ниган коа ќе дојде онака фино лепо. Плус пола од овие се со Ниган од страв, него да го скинат групата сама ќе се распадне. Интересно кој хајп го има серијава а стварно веќе подолго време има премногу дупки и у приказна а и глупости генерално, али тоа е добра продукција и акција и нормлано ќе биде популарна.

па добро не заморува многу Ниган со тие предавања и развлекување на зборови, не знам како на некои повеќе им се допаѓа од Гувернерот..

Is this a joke? гувернерот е мало дете за Неган, кој според мене уште од сега е во топ 10 негативци ever.

Многу беше пичкарски од Рик што му се силеше на синот на Дијана. Пред Неган ќути ко пичка, а на своите заканувај им се дека ќе им ги скршиш забите. Абе ајде... Ме нервира и тотално непотребно го даде снајперот од Мишон, бидејќи не го ни очекуваа, можеше само да се закопа како нешто тргнато на страна за во кризни дани. :rolleyes:

Толку, прекинувам со гледање. Касапење од невидени размери. :гомце:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom