The Walking Dead

Знаевме дека некој ќе умре и знаевме дека според стриповите кога-тогаш и Глен треба да умре, ама некако воопшто не бевме спремни за ова :eek:.

У еден момент помислив дека Карл кај со едно око па и со една рака ќе остане.
Се на се, многу напната епизода.

Ме интересира во која насока ќе продолжи да се одвива серијата сега, уште во првата епизода останаја со двајца помалце.

Уште по кавабунга ќе беше ако Меги беше втората изненадно што би го јадела наместо Глен. Онда ќе лежев стуткан у ќошот од креветот ко кога изгубивме титулата у претпоследно коло.

Спојлерот не е поради спојлер за серијата туку затоа што сликата е вознемирувачка.
xdUBTQ6.jpg

Спојлерот не е поради спојлер за серијата туку затоа што сликата е вознемирувачка.
xdUBTQ6.jpg
Сите што ја гледале епизодата не им е ова ништо вознемирувачко :D

За хардкор фановите на серијалов и зомби уопште, симнете си ја S3E6 од ток шоуто на Нил Де Грас Тајсон, Star Talk . Тема е Robert Kirkman and The Walking Dead , зборуваат за Зомби апокалипска, што е верјоатно што не, со Киркман зборуваат за филозовијата на серијалов итн итн... иако не сум некој хард кор фан ми беше доста интересна епизодава.

Иако дејствието се одвива во апокалипса со зомбиња, поентата на серијата воопшто и не се зомбињата. Едноставно, TWD е за човештвото, колку всушност човекот е себичен, иако опстануваат на светот уште малку преживеани, сепак секој се труди да издоминира и константно си вршат насилство еден на друг и покрај проблемот со зомбињата. Мене затоа и ми се допаѓа, има доста добри драматични сцени со јаки пораки.

Ако успеала епизодава да ве држи во неизвесност, значи успеале во работата. Реално, епизодата беше одлична. Поготово ако ја пратите редовно веќе 7ма година и се соживувате со ликовите. Степенот на драматизација беше over the roof! Кој ќе го "изеде", па потоа случката со Глен, па на крај и моментот со Карл. Гледаш вџашено и со нетрпение чекаш да видиш што ќе се деси. Мене ми се допаѓа што ја прават серијата толку реалистична, сакам да ме убедат што е можно повеќе. Најгрозоморната сцена во TWD од секогаш ми беше онаа кога младиот црнец (тотално заборавив како се викаше!), заглави во ротирачката врата (заедно беше со Глен и тој дебилот) и го распарчиња зомбиња пополека. Толку грозна ми беше, едвај ја изгледав. Оваа сцена не беше ни до толку грозно, но сепак беше меѓу поужасните. А Глен беше толку мил лик... на грд начин умре. :( Кога ќе размислиш, навистина Меги е најголемата жртва. Татко и, па сестра и, па сега маж и... damn... Се надевам дека она ќе биде таа што ќе го убие Неган.

Иако дејствието се одвива во апокалипса со зомбиња, поентата на серијата воопшто и не се зомбињата. Едноставно, TWD е за човештвото, колку всушност човекот е себичен, иако опстануваат на светот уште малку преживеани, сепак секој се труди да издоминира и константно си вршат насилство еден на друг и покрај проблемот со зомбињата. Мене затоа и ми се допаѓа, има доста добри драматични сцени со јаки пораки.
AMA AKO NEGO NAJDAT LEKOT KE PREKINEME DA JA GLEDAME !!11

Колку минути беше епизодава можи некој да ми каже ? 46 ?

Ја догледав шестата сезона и морав да видам кој го окрка во седмата сезона.
Шестата сезона беше млака, дури и најлоша до сега. Од некаде знаев дека Глен ќе го убијат, а и многу по насловиве што ги вадеа странициве за серии, со интервјуа со Глен и такви мити ствари го испојлерисаа. Абрахам или на нашки Аврам и не ми е нешто гајле што загина, али Глен беше тука од прва епизода бре, тешко срање. А и продолжуваат со исто темпо на фајтинг агенст д бед гајс па најверојатно и ќе му ставам крај на серијалот по седма сезона. Прво беа канибалите, па Гувернерот, па сега Неган. Имаш негативец овие смислуваат план и го убиваат после сезона ипол, па пак се јавува некој нов негативец. Дел умираат, дел продолжуваат, муабети празни. Бар нека ги истепаат сите и нека стават крај на серијата.

Искрено се разочарав малце од епизодава. Дај Боже да грешам да видиме што ќе биде понатаму,но целава работа со Езекиел и тигарчето Шива ми е малце како циркуз(баш како што рече Керол) ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom