The Walking Dead

Многу беше пичкарски од Рик што му се силеше на синот на Дијана. Пред Неган ќути ко пичка, а на своите заканувај им се дека ќе им ги скршиш забите. Абе ајде... Ме нервира и тотално непотребно го даде снајперот од Мишон, бидејќи не го ни очекуваа, можеше само да се закопа како нешто тргнато на страна за во кризни дани. :rolleyes:

1. Рик не ќути, него прави се што може за да не ги убијат. Типот немаше никаква право да збори, Рик ги спаси 100 пати како заедница, ама после толку време мораше да се најде некој кој ќе ги победи.

2. Рик го предаде снајперот ПРЕД да дознае дека за него нема евиденција + ризикот е преголем.

1. Рик не ќути, него прави се што може за да не ги убијат. Типот немаше никаква право да збори, Рик ги спаси 100 пати како заедница, ама после толку време мораше да се најде некој кој ќе ги победи.

2. Рик го предаде снајперот ПРЕД да дознае дека за него нема евиденција + ризикот е преголем.
Првото дека ги спасил, така е, ама моментот е зошто на своите да се заканува и да се прави силен, а пред Неган да ќути, или биди јак па умри пред сите, или ќути повлечи се пред сите. А и Рик ги доведе до оваа ситуација, настрана тоа.

А второво многу е пологично да се скрие снајперот и никој да не го откупува, чисто да се има за секој случај во крајни ситуации. Ова испаѓа ко демек ај ќе го предадам за да соберам поен кај Неган. Тоа дека не дознал дека нема за него евиденција не го заприметив, ама сепак Неган во ниеден момент не спомна снајпер. Како и да е како одлучиле режисерите така

CxQtAeiXAAE5EjZ.jpg

Seems legit :icon_lol:

Спојлер теорија.
dancing1.gif

Читнав пред малку за теорија дека Дерил со трепкањето му се обраќал на Рик со морзова и му ја кажал локацијата на Неган.

Преводот на морзовата е 6е, што би можело да значи - 6 км east. Во текот на епизодата во едната куќа закачен е и постер со морзова, што е дополнителен показател дека најверојатно теоријата е вистинита.

тњд.jpg

Хммм интересено,баш би сакал да е вистина ова.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Стандард, јак почеток, неколку мртви следни епизоди, mid-season пак ќе биде епик и така во круг.

Џисас и Карл ќе откријат нешто (најверојатно локацијата) не верувам да ги фатат... најверни другари ќе се :D

Со ова темпо серијава ќе има 20 сезони.
Што курац толку филер епизоди? безврска. Апсолутно безврска.
Ајде ништо не се дешава, ништо ново не убација (освен нов негативец - Ниган, а иста прича ко и претходно) , па и развлекуваат нешто веќе видено до бескрај.
Мнооооооооооооооогу лоши коментари за последниве 2/3 епизоди има. Мислам генерално, после првата епизода сите очекувавме WOW.
Оваа епизода беше најголемо дно досега у серијава.
Направија 4 групи - 1.Рик и останатите 2.Меги,Саша, Џизс 3.Дерил со новиве негативци 4.Керол и Морган... со каква цел? да можат да си го разглабаат и одолговлекуваат дејствието.

Ако имате време, бујрум еден РЕАЛЕН (и негативен) коментар околу серијава, и последнава сезона и епизода.

http://www.forbes.com/sites/erikkai...5-review-the-worst-episode-ever/#5c583a39e683

Добро, гледам последните неколку епизоди сте се расфрлале со зборот филер што некаде у некој хејт сте го прочитале ама како малку да не сте го сфатиле. Според вас сè oсвен премиера и финале каде станува покољ и ол ин е филер. За да се создадат ликови за кои ќе ти е гајле дали ќе умрат у покољ финале се потребни "филер" епизоди што може некако така од горе од горе да ги окарактеризираме како characters development епизоди. Колку festive eпизода сакате за Меги да има одма после смртта на Глен? Или како ви беше филер претпоследната за како функционира Неган и шо се дешава таму? Ако ви е толку филер зашо гледате? Мислам, не е една сезона па да очекуваш нешто различно од тоа што нуди. Милион акции филмови за зомбиња има. Серијата е за луѓето и нивната комплексност. За драмата. 7 сезони е за тоа. Акцијата и зомбињата се само сетинг. Приказна се раскажува. Мора да има и затишје. Не може секоја недела да има како премиерата епизоди да не дишеме. Брејкинг бед муабети за мувата одново вртиме.

Просто е. Сум откажал мнооогу серии шо не ми одговараат. Не знам зашо се мачите.

И Меги беше кренки небитна особа у 2ра 3та сезона ама ете сеа кај е. Исто може да биде за сегашните што ги гледаме као за вас небитни ликови и филер епизоди.

Аман намалете доживљај и очекувања, помалку читање статии кои мислат дека со хејт на нешто ултра популарно ќе ги стави на мапата и уживајте малку.

^ Точно.
Серијата е "спора" бидејќи има премногу ликови. Не може во секоја епизода да прикажат СИТЕ што прават и во каква ситуација се.

Туку, да почнеме да бетуваме кој ќе го убие Неган?
4chsmu1.gif

Се едно исто па исто серијава стана

Место да почнат да го бараат лекот за зомбињава тие драми ми прават

Се едно исто па исто серијава стана

Место да почнат да го бараат лекот за зомбињава тие драми ми прават

Како што читам по нет,ваљда уопште нема ни да се оди на барање на лекот,ваљда сите ќе се испотепаат до 31 сезона :D

Лек нема :)

Не ме нервира што се се одвива во едно место сите сезони иста сценографија. Во fear of walking dead до мексико отидоја овие од две ливаде и една пруга покрај една шума не сменија ништо. Па колкава е америка. Нема нешто урбано град да одат. Патуваа со јуџин паметот кон вашингтон мислам беше колку време и пак на исто место се. Мене таа монотонија ми смета а небарањето лек не ми смета до толку иако би било добро да има нешто што би го придвижило човештвото напред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom