- Член од
- 14 ноември 2013
- Мислења
- 7.294
- Поени од реакции
- 22.991
Не сум некој die hard фан на Star Wars ама све мислам дека во некој од предходните филмови имаат кажано дека балансот на Силата мора да се одржува, и дека на секој Џедај има по еден Ситх. Поправете ме ако грешам, баш ме интересира дали е ова точно.
И второ, Леа и вика на Реј никогаш не се плаши/срами од тоа што си(Палпатине), а на крајот кога старата жена ја прашува Ray who? Она вика Скајвокер. Мислам дека требаше да си каже дека е Палпатине и да докаже дека може да ја смени судбината на нејзината фамилија.
Исто како што Бен докажа дека може да се вратиш од темната страна.
Ова е само мое мислење како можеше да заврши. Инаку интересен филм, и се надевам дека ова е крајот на сагата.
П.С не кажаа како Императорот преживел после борбата со Вејдер и Лук.
Додека паѓал, Сидиус ја префрлил својата свест во ново тело.Во приквелите наговестува дека бил опседнат со потрагата за бесмртност, а во новиве филмови мислам кажаа директно или индиректно дека е клон на тој Палпатин од оригиналната трилогија...можеби и не кажаа во филмовиве, туку во некои интервјуа со Ј.Ј Абрамс може имам прочитано. Фактички не преживеал после борбата со Вејдер и Лук.
Ако сум грешка, некој нека ме исправи...
Rise of the Skywalker :
Plagueis had not acted fast enough in his own moment of death. But Sidious, sensing the flickering light in his apprentice, had been ready for years. So the falling, dying Emperor called on all the dark power of the Force to thrust his consciousness far, far away, to a secret place he had been preparing. His body was dead, an empty vessel, long before it found the bottom of the shaft, and his mind jolted to a new awareness in a new body - a painful one, a temporary one.