Squid Game

Една од најдобрите сцени уште на почетокот, совршено вклопена со случките што се случуваат во позадина... Одлична џез преработка.

Каква одлична серија, браво!

Според описот мислев ќе биде интересна онака ама ништо посебно, но позитивно ме изненади серијава, одлична глума, режија, ликови, пишување.
Мислам дека најдобар впечаток ми оставија ликовите, ептен добро беа напишани сите ликови и сите си имаа некој свој character arc (y)

Избери во опции Korean(original) with English subtitles.
Најдов каде се менува, фала. :)
Ама веќе ја изгледав на англиски, па пуштив малку од првата епизода, колку да чујам како звучи оригиналот :D
Уште после првата тепачка во спалната, стариот (001) преживеа, не ни беше таму најверојатно инаку не ќе можеше да преживее такво нешто, и помислив дека тој е оној со поинаквата маска, Front Man. Излезе дека не е, па престанав да го мислам, кога на крај ... хехе, изненадување за сите :)

Не ми беше нешто посебно на почетокот, интересна беше не велам не, но во 6 епизода, Gganbu мислам дека се викаше, стана одлична, се развија карактерите добија некоја димензија и си заслужи место во подобрите серии на Нетфликс.

Не ми беше нешто посебно на почетокот, интересна беше не велам не, но во 6 епизода, Gganbu мислам дека се викаше, стана одлична, се развија карактерите добија некоја димензија и си заслужи место во подобрите серии на Нетфликс.

isto misenje, do gganbu bese prosek...

dobivam prestava deka koga netflix forsira snimanje na serii ko sto e slucajov so ovaa pa novi sezoni na poznati serii se ubiva kreativniot duh i preminuva se u stancananje epizodi... bring back the independents and studio movies

Ако сакаш independent movies нема да гледаш Нетфликс друже, него ќе бараш торенти зашто најчесто таквите филмови не стигнуваат до популарни стриминг платформи, освен ако не лапнат некоја значајна награда на фестивал.

Ако сакаш independent movies нема да гледаш Нетфликс друже, него ќе бараш торенти зашто најчесто таквите филмови не стигнуваат до популарни стриминг платформи, освен ако не лапнат некоја значајна награда на фестивал.

ne mislev na toj tip na independent... poveke na nesto sto ne e striktno forsirano od netflix, za sto oni otkupile prava. ima kup takvi na platformata samo obicno ne se americki... problem e sto ja sirat sega zarazata i kaj drugite... korea kolku i da ne ja sakam ima dobra nezavisna kinematografija i ova se plasam e pocetok na trend, prvo ova a veke najavena e i koreanska netfiks verzija na la casa de papel...

ne mislev na toj tip na independent... poveke na nesto sto ne e striktno forsirano od netflix, za sto oni otkupile prava. ima kup takvi na platformata samo obicno ne se americki... problem e sto ja sirat sega zarazata i kaj drugite... korea kolku i da ne ja sakam ima dobra nezavisna kinematografija i ova se plasam e pocetok na trend, prvo ova a veke najavena e i koreanska netfiks verzija na la casa de papel...
И мене не ми се свиѓа тоа форсирање на одредени серии и филмови, али работат за гледаност, а штом некоја серија/филм има добра гледаност ја истакнуваат и форсираат уште повеќе за што повеќе гледаност.

Нема врска со права, за сите серии што ги имаат, имаат купено или права за дистрибуција (ако не ја продуцирале они серијата) или за продукција и дистрибуција.

Тоа што ме нервира кај Нетфликс е што дава само 20 предлози од одреден жанр и не можеш да видиш што сè имаат на сајтот, за разлика од HBO кај што можеш да ги видиш сите наслови што ги нудат тој период, али друга тема е ова.

neznam... jas slabo gledam tv od site streaming services imam samo netflix i ne sum ni probal nekoj drug da sporedam. ako ne e na netflix ke go simnam od drugo mesto ako tolku me kopka nesto mada slabo, poveke moze nekoja balkanska serija taka da baram ova drugovo ne se zamaram...

trendot e sepak ko sto rece deka se borat za gledanost/pari pa se poveke ke ima vadenje mast na brend serii so ekstra sezoni i epizodi, prerabotki po naracka i slicno.... jas ocekuvam korejskata casa de papel da e bolja od originalot ama ne e toa toa, na smetka na azificirana kopija na kultna serija nema da dobieme nesto originalno. isto e i so ova, mesavina na dobri serii i filmovi kade tek vo 6tata epizoda dobi malku tezina... dobra e, zbor da nema ali smrdi na poracano i predvlivo scenario vo golema mera

Вчера ја изгледав цела. Прекрасна серија! Едвај чекам за сезона 2. Ме интересира како ќе се одомаќини на македонски? Игра со лигни (не лигњи, тоа е од српски) или?

Вчера ја изгледав цела. Прекрасна серија! Едвај чекам за сезона 2. Ме интересира како ќе се одомаќини на македонски? Игра со лигни (не лигњи, тоа е од српски) или?

И на македонски е "лигњи"
Не знам дали има друг збор, немам слушнато/прочитано. Сегде каде и да сум го сретнал, вака бил преведен - употребен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom