Skopje City Mall

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
А бе многу г‘з папир се изнакупи народов од трговскиов бре. Па ќе испадне по 1 пакло за човек. По 10 пакла у количка имаше, на што личи ова:eek:.

Изгледа добро, попуст има само денес. Најголемиот беше у продавницата на Пума, 20%. Другите по 10% беа, бар онаму кај што видов. А и народ има доста. Мислам дека ГТЦ + Рамстор + Веро = Сити Мол по број на посетители денов. Од утре би требало помалку гужва да има, толку од попустите.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Да ве видам вас со 100 евра месечен фонд дали нема да се буткате. Очи ќе истерате на некој, само за да дојдете до поефтино. Не викам дека во "буткачите" нема и лакоми г'зови, но нека ве фати малце жал и размислете каква земја сме и колку сиромашни луѓе живеат во Македонија...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.047
Поени од реакции
7.218
Да ве видам вас со 100 евра месечен фонд дали нема да се буткате. Очи ќе истерате на некој, само за да дојдете до поефтино. Не викам дека во "буткачите" нема и лакоми г'зови, но нека ве фати малце жал и размислете каква земја сме и колку сиромашни луѓе живеат во Македонија...
Е тука го гледаат ќарот т.н. странски инвеститори (молзачи) (n)

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Само што се враќам од местово, онака ме остави без зборови па едвај се мислам што да напишам тука. Е сега, на што се должи она замолчување што ми го направи?
Дефитивно не на интериерот, трите спратови, подвижните скали, плочките, изгледот на продавниците...

Највеќе мојата разочараност доаѓа од тоа што долго време го очекував овој шопинг центар со желба дека ќе најдам нешто соодветно за мојот џеб, воедно и квалитетно за да можам еве да си дозволам едни фармерки, маица, блуза, џемпер, јакна или било кој друг тип на облека. Цел ден на факултет, од 8 до 5 каде што цело време мислев на она што може да е понудено внатре. Си велам конечно ќе се подновам.

Имало, Зара, Пул&Бер, и што ти јас знам. Онака си мислам дека се нешто како Теранова/Калиопе али со попристапни цени. Влегувам внатре има што да видам. Џемпери над 3000, блузи над 1000, маици над 700/800, капути над 6000, а најинтересно е тоа што беше една од поефтините продавници. Друга работа, дали сте знаеле дека еврото во Македонија чини 79 денари? - Го видов и тој феномен. Влегов во една од поелитните продавници ако може така да се опишат и видов едни кондури на кои имаше налепница внатре и чинеа 99 евра, за да ги свртам одоздолу од ја видам цената од 7990 денари. Луѓето вработени таму беа упорни во тоа дека имало попуст, јас пак се мислам каков попуст човече они те дерат колку што можат. Сега мемето од 9гаг со тие научниците што продаваат со “попуст“ ми станува уште поуверливо.

Иначе гледајќи ги цениве и ветувањата од Груевски дека Македонија конечно ќе добие центар во кои ќе бидеме помодерни и ќе ги следиме светските трендови, ми дојде една смеа. Смеа на мојот џеб од кој треба да извадам пари и да купувам од таму. Исто така не ќе морало да одиме во другите земји да пазаруваме бидејќи ги донеле тие брендови и тука. А попустот ќе го донесете некогаш или тешка работа?

Да резимирам. Уште една работа направено само за жителите на Македонија со подлабок џеб. Нека им е со среќа и со здравје, да си ги трошат “тешко“ заработените пари. Ние обичните жители ќе се снајдеме некако, ќе шиеме стара облека кога ќе се скине, ќе одиме на ефтин кројач, ќе пазаруваме од Шутка, боље него икад. Впрочем бетер сме од лебарки кога станува збор за преживувањето.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.047
Поени од реакции
7.218
Само што се враќам од местово, онака ме остави без зборови па едвај се мислам што да напишам тука. Е сега, на што се должи она замолчување што ми го направи?
Дефитивно не на интериерот, трите спратови, подвижните скали, плочките, изгледот на продавниците...

Највеќе мојата разочараност доаѓа од тоа што долго време го очекував овој шопинг центар со желба дека ќе најдам нешто соодветно за мојот џеб, воедно и квалитетно за да можам еве да си дозволам едни фармерки, маица, блуза, џемпер, јакна или било кој друг тип на облека. Цел ден на факултет, од 8 до 5 каде што цело време мислев на она што може да е понудено внатре. Си велам конечно ќе се подновам.

Имало, Зара, Пул&Бер, и што ти јас знам. Онака си мислам дека се нешто како Теранова/Калиопе али со попристапни цени. Влегувам внатре има што да видам. Џемпери над 3000, блузи над 1000, маици над 700/800, капути над 6000, а најинтересно е тоа што беше една од поефтините продавници. Друга работа, дали сте знаеле дека еврото во Македонија чини 79 денари? - Го видов и тој феномен. Влегов во една од поелитните продавници ако може така да се опишат и видов едни кондури на кои имаше налепница внатре и чинеа 99 евра, за да ги свртам одоздолу од ја видам цената од 7990 денари. Луѓето вработени таму беа упорни во тоа дека имало попуст, јас пак се мислам каков попуст човече они те дерат колку што можат. Сега мемето од 9гаг со тие научниците што продаваат со “попуст“ ми станува уште поуверливо.

Иначе гледајќи ги цениве и ветувањата од Груевски дека Македонија конечно ќе добие центар во кои ќе бидеме помодерни и ќе ги следиме светските трендови, ми дојде една смеа. Смеа на мојот џеб од кој треба да извадам пари и да купувам од таму. Исто така не ќе морало да одиме во другите земји да пазаруваме бидејќи ги донеле тие брендови и тука. А попустот ќе го донесете некогаш или тешка работа?

Да резимирам. Уште една работа направено само за жителите на Македонија со подлабок џеб. Нека им е со среќа и со здравје, да си ги трошат “тешко“ заработените пари. Ние обичните жители ќе се снајдеме некако, ќе шиеме стара облека кога ќе се скине, ќе одиме на ефтин кројач, ќе пазаруваме од Шутка, боље него икад. Впрочем бетер сме од лебарки кога станува збор за преживувањето.
Е тоа е реалноста, а не некои си таму 200-300 вработувања за 10-12 000 плата...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Еве вака....
Мала репортажа од некој што не бил у Сити Мол, ама у маало му е, па му е преку К од тоа....
Ако ви требаше денеска некое копито или сељачиште, а не сте го виделе низ маало - бил таму сигурно...(без увреди).....

Македонски примитивизам у „1 на 1“.....неасфалтирана улица од една страна со паркирана механизација и мајмуни што мислат дека некого ќе заебат па возат по нејзе и се враќаат назад...од другата страна улица со ниедно улично светло полна со дотерани мои комшии, соседи (јебем ли га што се) што не сум ги видел подотерани во живот, гарант нови гаќи имаа извадено за оваа „прилика“....абе да им кажат „од утре нема држава да имате“, ко глувци по дома ќе се кријат, ама овде излегоа и некои што од зграда не мрдаат ни 8 по рихтер кога дрма и истите имаа извадено онакви колици као за на пазар, ко да не отишле на одмор пошо штекале пари за денов денешен...
Ко архитект по хоби и професија не ни сакам да го доживљавам објектов...едно време ми беше кеиф што се реши конечно она селскана ливада, ама денеска сфатив дека уште поголемо село бидна од нејзе...објект - архитектонски просек, веќе виден (така....лим алукобонд во боја), по временскиот рок во кој беше „зашлапан“ очекувам и да не е многу долготраен...

Стално Германија ја земам како некаков репер во животов (а не треба) и нивното домаќинско и економско сфаќање за потрошувачката и купувањето, односот кон попустите и сл. и некако и може да разберам некој таков тип на конзумеризам, мада и тоа не го оправдувам којзнае колку....конзумеризам си е конзумеризам, паметот ти е негде на ливада, ти вртат некакви јаки светла и мириси, кинески плочка доле, гипс-картон горе и ти вадиш пари за 300 глупости што не ти требаат и си го мериш со комшијата дали тебе ти е пополна количката - wtf??? ЗОШТО???

И уште тоа да го дочекувам дотеран, избањат, што викаат „ко за свадба“....кај отиде веков!??? Не утепаа блокадите, визните режими, тоталитарните режими, народ неизживеан.....абе на фејсбук го тераа у К инвеститорот дека немало H&M да има или Старбакс, довчерашни пазарски или ЕКО-шопинг center муштерии, што не разликуваат франк од браво кафе со грепка....

Ене го кај ми е......и не одам, за инает.....бар додека не се олабаи (или тоалетнава да ми се потроши), а очекувам дека брзо ќе се случи тоа, пошо и така на сите им се празни новчаниците....
....може навредив некого, речникот ми е тој....фрлив некое пивце, пошо ми го упропастија денов, се убив од пцуење во кола а и на нозе Бога ми....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Skopje Shitty Mall :))))
Дечко ти ќе добиеш плаката од Кајгана за највечи трол у задње време. Сега кој и да ми спомене старбакс веднаш на тебе ќе ми текнува.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Ова беше повеќе од аспект на тоалетната хартија да се разбереме :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Не си интересен, у случај да пробуваш да бидеш, а мислам дека пробуваш.
искрено не ни пробувам само ми имаше рима сето тоа а и цел ден се тупи дека некој купувал тоалетни хартии таму колку што разбрав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom