Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ти враќам постови од 99% од фанови на јуве после поразот од Реал па да видиме колку сте признале пораз пошто глеам нешто на тошо се праиш?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Не знам за другите ама за себе ќе потврдам дека во афект може свашта да сум пишал ама сега од временска дистанца тврдам дека Јуве бил елиминиран од поквалитетен противник од себе.

27dd94671f7319beadd45deb2d30fdbc.png

:facepalm:

Ако Роналдо игра шпиц, тогаш е најдобриот шпиц во Италија, не се правете наудрени. :)
Ако игра друга позиција во нападот, тогаш ќе биде најдобриот на таа позиција во Италија.
Освен ако годините не почнат да му влијаат на играта, а тука најмногу мислам на атлетските способности, па има некој пад на перформансот сезоната што следува, кој сигурно и ќе се случи за најмногу 2-3 сезони, оваа сезона нема ниеден играч во Италија што е блиску до неговиот квалитет.
Ова е тип што 7-8 сезони наназад дава повеќе од 40 гола по сезона. Неколку пати го преминуваше прагот од 60 гола по сезона, друг универзум е за другите шпицови во Италија.
Нормално, никој не очекува дека ќе игра како во зенитот, ама талентот што го поседува е доволен за дури и на 33 години да биде во трката за најмногу дадени голови.
И мислам дека ќе биде. Мое лично мислење е дека, најголема конкуренција ќе му биде Икарди, кој очекувам да има монструозна сезона.
Роналдо е одличен играч, јуве е "мафија", има и одличен тим но сепак годините си го прават своето. Башка италија е ова, катанаџо. Робалдо од пенали ќе има доста голови (јер јуве). Како и да е мислам дека икарди е убедливо најдобар шпиц у италија. Најдобра 9ка. Ипак роналдо е лево крило цела негова кариера ( повремено огра шпиц у португалија и реал.) Времето ќе покаже...

Роналдо е одличен играч, јуве е "мафија", има и одличен тим но сепак годините си го прават своето. Башка италија е ова, катанаџо. Робалдо од пенали ќе има доста голови (јер јуве). Како и да е мислам дека икарди е убедливо најдобар шпиц у италија. Најдобра 9ка. Ипак роналдо е лево крило цела негова кариера ( повремено огра шпиц у португалија и реал.) Времето ќе покаже...

f11df0a49788cfbab44f22d03d236ef8.gif

А кој е според тебе?Ако земеме во предвид дека роналдо не е класичен шпиц?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Роналдо е класичен шпиц последите години, и во Јуве ќе игра класична 9ка. Сигурно во Реал не даваше 50 гола како крило.

Роналдо е класичен шпиц последите години, и во Јуве ќе игра класична 9ка. Сигурно во Реал не даваше 50 гола како крило.
Да де, ама членот погоре напиша дека Икарди му е најбоље шпиц со оглед на тоа дека Роналдо е крило по природност на позицијата, значи сакаше да каже ако не го сметаме Роналдо што според мене е сосема исправно мислење. Моментално Икарди е најдобра 9ка во Италија, а тоа што Роналдо во Јуве 99% ќе игра шпиц е друг муабет. :D

@Leo Bonnie Стеф ме претркал.Истото сакав да ти го пишам.Гифов другар ти што го постираше беше тежок форс.
Мислиш некој пишал овде Дестро е најбољи шпиц во серија а,па сите здружно се изнасмеавме...

А и се збори за моментално, исто како лани што пишав низ сезоната дека Икарди за мене е најдобра 9 во Европа моментално и памтам Џони ме нападна ми вика далеку бил од Ван Нистелрој, Роналдо дебелиот итн. :D Ако Роналдо му го надмине перформансот годинава, Роналдо ќе биде најдобра 9ка во лигава ама и имаат право Интерашиве, за Икарди се збори, барем е дискутабилно, не е дека некој скинал тешка зелена.

Имам впечаток дека сите фанови на италијанскиве екипи останавме не потполно задоволни на крајот на преодниов рок. :)

Оваа сезона во Интер има повеќе играчи што се кадарни да постигнуваат голови (Лаутаро, Перишич, Наиголан, Брозович, Кеита) па нема да мора секоја топка да иде преку Икарди. Вкупно мислам дека повеќе голови ќе постигнува Интер како тим, но Икарди помалку како поединец. Од друга страна пак подобар сервис ќе има оваа сезона, така да ќе видиме што ќе испадне на крај.

Лани трет стрелец на Интер беше дефанзивен играч со 4 гола. Катастрофа >.<
Можеби си во право. Јас очекувам сезонава да ја помине границата од 30 гола и да оди до 33-35 гола во сите натпреварувња :). Али да, ќе видиме на крај на сезона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom