Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
јас бев земав 2 книги со попуст 10 % од тие флаерите... :)
--- надополнето: Jan 26, 2014 6:06 PM ---
а кажете ми ќе има ли сега у пролет исто саем на книга ?

A да прашам еден флаер за една книга важи или еден флаер за една сметка со било колку книги ???

A да прашам еден флаер за една книга важи или еден флаер за една сметка со било колку книги ???

ја имав две такви картички(флаери) со по 10 % и купив две книги -ми земаа едно за двете ...иначе исто ми се фати попустот .и поединечно а и едно за двете...
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 20:13 ---

:)

Јас добив 10% од флаерот, и + 10% добиваат сите кои имаат членска картичка од Матица, така да ми дојде 20%. Си се снабдив со српски книги претежно, имаше над 50 книги пред една недела од Стивен Кинг а сега беа останати само The Shining, Carrie и уште една друга не знам, а сакав It да ја купам за неа бев тргнат ја немаше, друг пат ќе си знам одма да ги купам. Харлан Кобен го купив на српски и само „Формулата на алхемичарот“ од македонски преведените. Новите книги ќе ги почекам за таа другата акција во март, не беа ич намалени сега.

Иначе големо браво за Матица за тоа што ни нудат така ефтини книги со српски превод, за по 200 ден книга ми се фати со попустот :cool:

Јас добив 10% од флаерот, и + 10% добиваат сите кои имаат членска картичка од Матица, така да ми дојде 20%. Си се снабдив со српски книги претежно, имаше над 50 книги пред една недела од Стивен Кинг а сега беа останати само The Shining, Carrie и уште една друга не знам, а сакав It да ја купам за неа бев тргнат ја немаше, друг пат ќе си знам одма да ги купам. Харлан Кобен го купив на српски и само „Формулата на алхемичарот“ од македонски преведените. Новите книги ќе ги почекам за таа другата акција во март, не беа ич намалени сега.

Иначе големо браво за Матица за тоа што ни нудат така ефтини книги со српски превод, за по 200 ден книга ми се фати со попустот :cool:

Имало над 50 книги од Стивен Кинг преведено на српски? Или на англиски?

:place: Зашто не отидов?

За да ми биде повеќе мака - ти текнува кои наслови од него ги имало?

Имало над 50 книги од Стивен Кинг преведено на српски? Или на англиски?

:place: Зашто не отидов?

За да ми биде повеќе мака - ти текнува кои наслови од него ги имало?

На српски. За 50 книги мислев, количина од сите преведени дела, беа наредени една врз друга, еве сега на акцијава која трае до 31-ви (имаш фора, провери) имаше само три останато, по еден примерок од три книги. Од оние што ги знам за вчера ги имаше: Isijavanje (The Shining) - јас бев вчера во Матица така да оваа може уште да ја има. Keri (Carrie) книгата беше со тврда корица и поскапа од другите. И трета не ја памтам. Кога бев пред една недела имаше примероци и од Pod kupolom (Under the Dome) и Uporiste (The Stand).

ја имав две такви картички(флаери) со по 10 % и купив две книги -ми земаа едно за двете ...иначе исто ми се фати попустот .и поединечно а и едно за двете...

Да ,таму ми кажаа дека на една сметка еден флаер земаат без разлика колку книги купуваш. Јас ја земав Воини и Херои од Игор Крајчев . Позади во описот беше опишана како мегу првите книги од македонски автори што се занимаваат со епска фантазија (прича како ЛОТР,Ерагон...). Баш ме заинтересира од оваа тематика што има кај нас па се надевам не згрешив ,а и да згрешив за 90 ден не ми е криво ;)

Каталогот на Матица за најновата акција која започнува од 3.3

http://www.sendspace.com/file/a8w4y9

2 книги + 10 попуст
4 книги + 20 попуст
6 книги + 30 попуст
8 книги + 40 попуст

И на сето ова ви важат + 10 попуст ако сте член во Матица, и да не сте, доколку сега побарате да се зачлените пак ќе ви ги важат тие + 10 попусти. Попустите важат и на сите книги на англиски и на српски јазик. Се надевам ќе има од Стивен Кинг повторно изданија.

Штета што не ставиле цени во каталогот!
За тоа и не ми се драга издавачка куќа, никогаш не сум ги сакал премногу, многу белетристика со просечен превод некогаш дури и прелош. Но ете ми се допаѓаат овие акциите, затоа што нудат доста ефтини книги на српски и англиски. Од издадените на македонски планирам да ги купам само Владетел од сенка, Андалузиски приајтел и Снежана мора да умре.

Дали на некој саем можам да ја најдам A Dance with dragons од Џорџ Мартин за пониска цена,многу ми е скапо 700 денари?

Дали на некој саем можам да ја најдам A Dance with dragons од Џорџ Мартин за пониска цена,многу ми е скапо 700 денари?
Пробај во Матица од понеделник, види која цена е, сигурно ги имат GoT.

Каталогот на Матица за најновата акција која започнува од 3.3

http://www.sendspace.com/file/a8w4y9

2 книги + 10 попуст
4 книги + 20 попуст
6 книги + 30 попуст
8 книги + 40 попуст

И на сето ова ви важат + 10 попуст ако сте член во Матица, и да не сте, доколку сега побарате да се зачлените пак ќе ви ги важат тие + 10 попусти. Попустите важат и на сите книги на англиски и на српски јазик. Се надевам ќе има од Стивен Кинг повторно изданија.
Има некој онлајн линк што не е ПДФ ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom