Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Една молба...
Колку можи порано да пиши тој шо знај.
Дали некоја од овие книги ја има на македонски јазик?
About a Boy
All the King's Men
Amityville Horror, The
Aquamarine
Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The
Atonement
Aviator, The
FORREST GUMP - Groom, Winston
INTERVIEW WITH THE VAMPIRE - Rice, Anne
LEGENDS OF THE FALL - Harrison, Jim
THE SHINING - King, Stephen
SILENCE OF THE LAMBS - Harris, Thomas
Man on Fire / A. J. Quinnell
My Sister's Keeper / Jodi Piccoult

И дали знај некој колку се цените на следниве книги?
Сидни Шелдон - Крвна врска
Сидни Шелдон - Пеколни планови
Франсеск Миралјес - ЉУБОВ СО МАЛИ БУКВИ
Чак Паленик - ТЕПАЧКИ КЛУБ
Даглас Адамс - АВТОСТОПЕРСКИ ВОДИЧ НИЗ ГАЛАКСИЈАТА (КОМПЛЕТ)
Мајкл Канингам - ЧАСОВИ
Сесилија Ахерн - П.С. ТЕ САКАМ
Ангелот Џони - Даниела Стил
Џејмс Патерсон - ДНЕВНИКОТ НА СУЗАН ЗА НИКОЛАС

Ве молам за побрз одговор

Лани си купив книга уште ја неам прочитано па затоа нема да го посетам. Наредна година здравје ќе си отидам да си купам уште една:smir:
направи си колекција од непрочитани книги :)
јас не идам
незнам зашо
кога ќе ми се чита ќе си купам
мада се исчитав по дома шо најдов ама не сум у муд за читање сеа
малце ми е матурата

Една молба...
About a Boy
All the King's Men
Amityville Horror, The
Aquamarine
Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The
Atonement
Aviator, The
FORREST GUMP - Groom, Winston
INTERVIEW WITH THE VAMPIRE - Rice, Anne
LEGENDS OF THE FALL - Harrison, Jim
THE SHINING - King, Stephen
SILENCE OF THE LAMBS - Harris, Thomas
Man on Fire / A. J. Quinnell
My Sister's Keeper / Jodi Piccoult

Јас го прошетав детално цел саем и ниедна од овие книги не видов на македонски. Имаше од Кинг други книги, ама "Сјаење" не ја видов.

И дали знај некој колку се цените на следниве книги?
Сидни Шелдон - Крвна врска
Сидни Шелдон - Пеколни планови
Франсеск Миралјес - ЉУБОВ СО МАЛИ БУКВИ
Чак Паленик - ТЕПАЧКИ КЛУБ
Даглас Адамс - АВТОСТОПЕРСКИ ВОДИЧ НИЗ ГАЛАКСИЈАТА (КОМПЛЕТ)
Мајкл Канингам - ЧАСОВИ
Сесилија Ахерн - П.С. ТЕ САКАМ
Ангелот Џони - Даниела Стил
Џејмс Патерсон - ДНЕВНИКОТ НА СУЗАН ЗА НИКОЛАС

Ве молам за побрз одговор

Тепачки клуб беше максимум 250, а тие од Сидни Шелдон, Пеколни планови околу 300, а Крвна врска годинава не ја видов, ама лани ја купив за 200-250 ден.

Па јас приметив дека на Ѓурѓа некои изданија беа поскапени а мислам дека и на Матица некои изданија имаа повисоки цени за разлика од попустот што беше пред Нова година :smir:
Точно и јас приметив за Матица...
Бев уште првиот ден, малце штандови, а и луѓе немаше баш многу... Си купив пет книги, па утре ќе одам да напраам уште една тура :) Малце сум разочаран, далеку е послаб саемот од претходните години, но што е тука е :)

denes bev..mn guzva ima idete deg posle 4-5 koga ke si otidat decata..ima mn knigi ima e eftni stvarno po 100-200 a ima i po 1000:S ali toa e..jas si barav recnik i si najdov:) anglisko -mak i obrnatno praven za 400 sto e suer isplatliva cena..a kritika nemase na cel saem nigde skoro ustav na mak:S sramotaa bee:S

Една молба...
About a Boy
za-edno-dete-g.jpg

Не знам дали е до мене, или секој саем (не само на книга) секоја година е сè поочаен и поочаен.
Едноставно, празен е саемот во однос на книги. Секоја година е една иста понуда на наслови. Па и цените се тука некаде колку по книжарниците. Не гледам некоја разлика од тоа да ја купиш книгата на саем, каде ќе се буткаш во гужвишта или пак во книжара каде можеш на раат да си разгледаш и одбереш.
Бев денес и се разочарав.
А за саемот на образование... Ништо нема да кажам освен дека беше бедно!!!

Ги имам тие ама зборам за странскиве зашто повеќе кон нив се ориентирани. :)

Што се однесува општо за саемов не е нешто ептен воодушевувачки, меѓутоа има добри попусти на вредни дела.

Одам секој ден откако е отворен. Речиси го комплетирав Достоевски. „Браќа Карамазови“ за 300 денари и двата дела, исто како и останатите вредни врвни дела ме изненади што ги даваат за 100 и 200 денари, „Идиот“, „Момче“, „Коцкар“, „Записи од подземјето“, „Записи од мртвиот дом“, а некои бестселери по 500-600 денари. Тоа доволно зборува што македонската публика „сака“ да чита, а издавачите баш така ги прилагодиле и цените.
Има штанд кајшто вредни книги со книжевна теорија ги земав по 20, 30 денари па дури и 3-4 книги за 50 денари.

Воглавно ориентирано на кич, но има и по нешто квалитетно така што се држи некоја рамнотежа.

Утре ќе одиш??

саемот мислам дека е до 16
пошто утре има журка во метрополис : )

него за саемот бев денес незнам зашто викате дека 2рата хала со факултетите била фаил
толку се факултетите ја како што можев да видам сите беа

Да не знае некој Дигитална тврдина од Ден Браун на чиј штанд можам да ја најдам?

Да не знае некој Дигитална тврдина од Ден Браун на чиј штанд можам да ја најдам?

На штандот на Магор.
Инаку на српски ја има во Топер ама не ги забележав на овогодинешниот саем.

На штандот на Магор.
Инаку на српски ја има во Топер ама не ги забележав на овогодинешниот саем.

На штандот на Магор ја имаше само Точка на измама и таа ја земав.Ми фали уште дигитална тврдина за да го комплетирам Браун...

На штандот на Магор ја имаше само Точка на измама и таа ја земав.Ми фали уште дигитална тврдина за да го комплетирам Браун...

Ако сакаш да ја читаш на англиски ја има на штандот на English center, ќе ја видиш помеѓу другите книги на Ден Браун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom