Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Вас и нас, мислејќи на Битола и Скопје? Зашто ако мислиш албанци - македонци, погрешно читаш, многу националистички си расположен. Годинава сме очај, како саем, не како македонци.

И зошто си толку убеден за преводите од Култура? Си проверил дела од сите издавачки куќи, или ова паушално го извади?

Кој помлади Македонски автори се најперспективни на саемот?

Кој помлади Македонски автори се најперспективни на саемот?

Што сакаш да прашаш? На саемот никој не може да биде перспективен. Да не сакаш да прашаш кои млади автори се најпопуларни? Или се сметаат за најперспективни пред саемот? Или...?

Дај бре нека укључат тоа вентилацијата малку. Само за концерти ли им служи?

Ако може некој да ми каже од колку саат е отворен саемот на книгата, и во колку затвора?Ви благодарам однапред.

Ако може некој да ми каже од колку саат е отворен саемот на книгата, и во колку затвора?Ви благодарам однапред.

Саемот отвара во 10 а затвора во 20, мислам.

Не беше лошо но искрено јас очекував повеќе. Цените беа исти, некаде дури и повисоки, изборот не беше нешто многу голем ама се најде по нешто:smir:

Саемот отвара во 10 а затвора во 20, мислам.

Не беше лошо но искрено јас очекував повеќе. Цените беа исти, некаде дури и повисоки, изборот не беше нешто многу голем ама се најде по нешто:smir:

Одлично.Ќе отидам утре да разгледам и да земам некоја книга.Благодарам за информацијата.

Саемот оваа година беше доста послаб од лани и се надевам дека до година ќе биде подобро, но што се однесува до мене го најдов она што ми требаше.
Попусти имаше на доста книги, но забележав дека одредени книги поскапо се продаваа на саем одколку во книжара.

Од 10.00 до 20.00 би требало.
30-че карта, скупо :)

Вас и нас, мислејќи на Битола и Скопје? Зашто ако мислиш албанци - македонци, погрешно читаш, многу националистички си расположен. Годинава сме очај, како саем, не како македонци.

И зошто си толку убеден за преводите од Култура? Си проверил дела од сите издавачки куќи, или ова паушално го извади?

Да да, споредба, стриктно споредба. Ѓурѓа, рецимо стимулира млади ново дипломирани лингвисти да преведуваат пример Философија. И на таков испит паѓаат.
Додека Култура поседува посебен и проверен кадар, кој што не гиба често философски дела, но оние што се преведени, се преведени "Мраз".

Зборувам за философија, пошто тоа и ме интересира, такви книги купувам.

Иначе не сум националист, ама како би ги обезглавил антиквизираните, да знајш, само. ;)

На колкав простор е овогодинешниот Саем? Една хала, две?
И за тие што биле веќе, кај кој издавач има најинтересна понуда, колку се движат цените отприлика и слично? :smir:

Во една хала е саемот. Интересни се Ѓурѓа,Три ... тие две, другите тапа.
Исто оние скиентолозите сакам да ги тепам, мамицата би им ја расплакал.
Секташи, лажат народ само, кој ли ги пуштил таму ...

Од колку до колку работи саемо?

Бидејќи повеќе информации ти протнаа, од 10h до 20h работи. Порано, подобро, верувај ми. Или после 18 кога е по празно и ситеученици си заминале.
Picasso` напиша:
Да да, споредба, стриктно споредба. Ѓурѓа, рецимо стимулира млади ново дипломирани лингвисти да преведуваат пример Философија. И на таков испит паѓаат.
Додека Култура поседува посебен и проверен кадар, кој што не гиба често философски дела, но оние што се преведени, се преведени "Мраз".

Зборувам за философија, пошто тоа и ме интересира, такви книги купувам.
А само Ѓурѓа и Култура преведуваат филозофија? Ѓурѓа не стимулира ново дипломирани линвисти, туку плаќа очајно на студенти а често и преведува од српски дела напишани на некој трет јазик. Па ти види го квалитетот.
Култура искрено не знам шо филозофско задње издале, ама ќе ти верувам, иако речиси редовно се фокусирани на домашни автори.
ултра вк` напиша:
Во една хала е саемот. Интересни се Ѓурѓа,Три ... тие две, другите тапа.
Исто оние скиентолозите сакам да ги тепам, мамицата би им ја расплакал.
Секташи, лажат народ само, кој ли ги пуштил таму ...
Зашо бе сине, па има штандови само на муслимански издавачи, мислам, само куран има и ништо друго. Сличен имаше минатата година и за православна литература штанд. И тие перат мозок, коа има овци, нека има и стрижач. :)
Blackout напиша:
Не беше лошо но искрено јас очекував повеќе. Цените беа исти, некаде дури и повисоки, изборот не беше нешто многу голем ама се најде по нешто
Живо ме интересира кој тоа качил цени, иако искрено не верувам во тоа. М? :helou:

Живо ме интересира кој тоа качил цени, иако искрено не верувам во тоа. М? :helou:

Англискиве класици што се со жолта корица(издавач Penguin Classic) една книга во книжара е 150 ден. додека на саем е 170 ден., но на саем ако земеш 4 книги ти даваат една гратис по што ти испаѓа поевтино за 70 ден, а ако земеш помалце од 4 книги ти испаѓа поскапо. Јас видов дека овие книги се поскапи за други незнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom