Prison Break

• Креатор на темата Креатор на темата DarkAvenger
  • Време на започнување Време на започнување
на зулу кочеше додека ја даваа серијава а мислев да ја снимам и на јутуб да ја ставев:(

Погледнете го клипчево и кажете ми што се работи а исто така и другите од наводната Сезона 5?!Ми истече лимиот и премногу споро ми иде.

Вчера ми кажаа дека наводно се снимала 5та сезона но убеден сум дека нешто е грешка.

WTF?:toe:

Спот од песна е... вака според гледањево. Иначе го гледав без звук.

Samo prva sezona vredi da se gleda.... Serijata ima 4 sezoni i zavrshuva najglupo na svet!!! :ne_zboram:ne:

Некому преку љувовниот мускул му е од ебени хепи ендинзи. :)
Инаку се согласувам вглавно со повеќето, 1та сезона беше најдобра.

Мене првата и втората ми беа најјаки, посебно втората со шпкантните сцени.

Иначе преводот на Сител беше ужасен :tapp::tapp: нека што не беше лекториран туку и каснеше неколку секунди.

1. Преводот касни.
2. Ем преводот касни, ем е за никаде. Новајлија во затворот(FISH), го преведува како Гуштеру!? WTF :tapp:
3. Eдна епизода трае 40 минути, Сител дава реклами среде филм 40 минути.. да се скапиш гледање.. забораваш што последно се случило.. нема филинг.
4. И на крај, зошто да ги трпиме срањава кога можиме едноставно да си го симниме а не да се е*аме со сител 1 година, а и на повеќето ни е гледан (иако сакав пак да го гледам)? :)

1. Е доцни де. ќе го поправат
2. Арно e преведено. Не треба се буквално да се преведува.
3. Даваат ама малку. Оди види на А1 колку даваат па тогаш жали се.
4. Е ја го неам гледано, и сега почнав да го гледам на Сител.

И то... :)

Ем преводот касни, ем е за никаде. Новајлија во затворот(FISH), го преведува како Гуштеру!? WTF :tapp:

Aaaaaaaaaaaa :pos2: :pos2: :pos2:

Ц ц ц уште да беше синхронизирано и Игорче да беше Скофилд.

Замислете го...Линколнееее :pos2:

Тапа се Сител,само ради PB и англиско ке пуштам на тој канал.

1. Е доцни де. ќе го поправат
2. Арно e преведено. Не треба се буквално да се преведува.
3. Даваат ама малку. Оди види на А1 колку даваат па тогаш жали се.
4. Е ја го неам гледано, и сега почнав да го гледам на Сител.

И то... :)

1. Веруваш ти ?
2. Од кога Фиш е гуштер ?!
3. Исти к*рац на двете, овај филм се гледа набрзина додека трај филинго, јас гледав по 6 епизоди дневно.
4. Гледај го :)

2. Англискиот не се преведува буквално, таму за новајлија терминот е fish, кај нас е гуштер.
Што би било логично да се преведи како гуштер овде, кај нас, нели.

2. Од кога Фиш е гуштер ?!

Стварно, ако во контекстот фиш значело "новајлија", сигурно дека нема да го преведат како риба. Кај нас термин за новајлија е гуштер. Пример, бруцошите се гуштери, не се риби. :smir: Sorry што изигравам свезналица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom