Premier League - Season 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат, супер е муабетот, за покажување слика од перцепција на помошникот ама не е толку едноставно.
Каде би ја поставил таа камера? На самиот помошник не може, затоа што се случува и помошникот да биде надвор од позиција (не често ама имаме и такви ситуации). На стадион, во ред ама каде, во која линија? На секој сантиметар? Да се направи движечка камера која по ласер ќе го регистрира секогаш последниот дефанзивец и ќе го прати? Можно е тоа, да менува фокус при менување позиција на дефанзивците? Мислам дека е easier said than done.

Иначе и на Енфилд имаш таква камера, еве видео.
Не е проблем технички да се изведе тоа што вика Видук! Две камери на растојание од 20-25 метри и ќе прават стерео пар(3Д) модел каков сакаш во реален сооднос со линиите на терен и сите играчи.
Повеќе е проблем тајмингот, оти офсајд се есапи од моментот на додавање, тоа е малку трики момент! Топката е некои 10-15% во трева и кој маж ќе го процени моментот? Без сензори на све што мрда на терен, глупо е вака да колат и бесат по нивно мислење!

Sakiri ne igrase vo PL vo WBA ili gresam?
Vikam posleden beshe Popov. Posle nego sleden e Alioski ako ne go broime Dejan Iliev koj beshe vo Arsenal.

Inache da, Shakiri igrashe sezona ili dve vo PL, (nezz tocno a i me mrzi da proveruvam) otkako se plasiraa od Championship.
Isto i Velice Sumulikovski so Preston dolgo vreme igraa Championship pa edno vreme ako ne se lazam sinot na Ferguson mu beshe trener.
Ѓорѓи Христов со Барнсли и Гоце Седлоски со Шефилд Венздеј се првите Македонци во Премиер Лига. Трансферот на Христов од Партизан е сеуште најскап трансфер во историјата на Барнсли.

Нема рака според видеоно, се гледа дека ВВД ја користи раката само за баланс на телото.
NINTCHDBPICT000550541352.jpg

Па и гледајќи ја сликава што ја постираше Чемпионс, мене ми изгледа дека нема рака. Не е можно на вака поставена(исправена) рака, топката да го допира лицето, а како што се гледа лицето му е сплескано, и раката во исто време.

Vikam posleden beshe Popov. Posle nego sleden e Alioski ako ne go broime Dejan Iliev koj beshe vo Arsenal.

Inache da, Shakiri igrashe sezona ili dve vo PL, (nezz tocno a i me mrzi da proveruvam) otkako se plasiraa od Championship.
Isto i Velice Sumulikovski so Preston dolgo vreme igraa Championship pa edno vreme ako ne se lazam sinot na Ferguson mu beshe trener.
Величе едно време и во Ипсвич играше. Соиграчи беа со Џовани Дос Сантос, оној во Барселона што играше :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Некој некогаш (во топ лигиве) имал резултат како Ливерпул на пола сезона?
Ова е импресивно.
Јувентус со Капело имаа 52 мислам од 57. И Челзи со Конте исто имаа 52-53 на полусезона. За 55 од 57 не знам

Величе едно време и во Ипсвич играше. Соиграчи беа со Џовани Дос Сантос, оној во Барселона што играше :ROFLMAO:

Плус дека кога Величе отиде да игра фудбал во Кина, овие останативе ѕвезди кои се сега таму мислеа дека во Кина само пинг понг и гимнастика тренираат.
Он беше и во Зенит многу пред Зенит да стане ова што е денес. Едноставно каде и да отишол Величе после него, тоа процветало.
Се очекува и Македонија а и Словачко само напредок да имаат во следниот период.

што значи дека треба да се редефинира офсајд правилото за да биде компатибилно со ВАР, исто и играта со рака.

што значи дека треба да се редефинира офсајд правилото за да биде компатибилно со ВАР, исто и играта со рака.
Прво ВАР треба да се редефинира!
Не се земени доволно во предвид динамичките фактори на играта. Посебно за офсајдите е проблемот. Затоа и оволку спорни моменти.
Треба да се дозволи маргина од некои 30 до 50 см што ќе се рачунаат како во линија или како што рекол Сунес некни: се додека напаѓачот и со еден дел од телото не е во офсајд, да се дозволи продолжување на акцијата.
Ама пак, треба систем кој цело време динамички ќе ја следи играта и моментално ќе дава сигнал офсајд или не. Како за гол технологијата, судијата во слишалки да добива сигнал, е или не е офсајд.

Не треба ништо да се редифинира за офсајд. Сите поништени голови оваа сезона, требаше да бидат признаени, затоа што играчите беа во линија и тука напаѓачот има предност.
Пишав веќе еднаш, доста едноставно е со офсајдиве без комплицирање. Стопираш снимка, ако од прва видиш со голо око дека е во офсајд, судиш офсајд и готово. Овие кретени земале некои глупи линии цртаат по 5 минути, стопираат игра за безвезе.
Што им требаше толку време, да го признаат голот на Мане против Волвс? Значи одма сите видовме, уште на првата снимка дека му удри во рамо и готово. Овие 15 пати пуштаа снимка, ни сами не знаат зошто.
Во Шпанија не се сеќавам, да имало некогаш проблеми со овие милиметарски офсајди. Па и во Италија би рекол дека функционира океј. Они други проблеми си имаат со ВАРов, ама за офсајди мислам дека добро им е средено.

ВАР е супер работа додека се користи така како што треба. Енглезиве мислам сосила се прават глупави и си тераат некоја своја политика. Сите знаеме дека на почеток на сезона, не сакаа да исправат ниедна одлука на главниот и не досудуваа чисти пенали. Во последно време почнаа и тоа да прават, така да може ќе се средат и со офсајдиве.

Автоматски споено мислење:

Јувентус со Капело имаа 52 мислам од 57. И Челзи со Конте исто имаа 52-53 на полусезона. За 55 од 57 не знам

Колку лесно аборавате :D..Сити пред две сеони во 20 кола имаше 19-1-0 скор со 18 победи со ред..само со Евертон имаа едно нерешено во второ коло .

Пишав веќе еднаш, доста едноставно е со офсајдиве без комплицирање. Стопираш снимка, ако од прва видиш со голо око дека е во офсајд, судиш офсајд и готово.
Што кога за иста слика ти речеш дека е офсајд, а јас не?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Што кога за иста слика ти речеш дека е офсајд, а јас не?
Тоа значи дека не можеме да бидеме сигурни дека е офсајд и нема да биде суден.

Поголемиот број глупо досудени офсајди со ВАР беа поради тоа правило кајшто сечат раце, гледаат цицето да не му е во офсајд или шишката...глупости на квадрат се тоа. Нека гледаат стапала само и бар 50% од глупостите сезонава немаше да се случат. Напаѓачите предноста во однос на одбраната ја ствараат со нозе, мислиш на 40 метри од гол со глава или рамо ќе даде гол. Исто ко во атлетика да не дозволуваат да се фрлаат напред на финиш линија кога трчаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom