Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.320
не знам што е лузерското што клоп се откажа од некои купчиња да се фокусира на некои побитни такмичења, плус со оглед на тоа што пола тим се исповреди јануариво уште тоа ќе му требаше на клубот да игра лига куп.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Kakov luzerski mentalitet ima Liverpul toa e strasno....

Pool ne znaat da se ponasaat sampionski, ne znam ni dali imaat igrac vo timot koj osvoil nekogas titula osven Milner...

Ako osvojat sezonava valjda ke bide dobar veter vo grb za slednite sezoni i konecno da mozat da go vsadat onoj fear factor kaj pomalite ekipi,

City da bese denes na mestoto na Pool ke tepaa 0-3 bez da se ispotat, so ogled na toa sto na Utd im se povredi pola tim vo 20ta minuta .
1. Каков лузерски менталитет има Ливерпул - океј, алудираш на играчите
2. Викаш ќе имаат фир фактор према помалите екипи, а усвари против кои помали екипи кикснаа сезонава во ЕПЛ ?
3. Јунајтед ли е помалата екипа ? ( не ја коментиран денешната утакмица, не ја гледав )

Epa aj dobro neka izgubat uste 10 finalinja po red vo LS i neka ne osvojat PL uste 30 godini, bitno timot poleka se gradi.

Ok e Peja, ne treba da si mnogu pameten za da sfatis deka sampionski tim se sozdava, a ne se ragja, ama eve primer City na pocetokot gi zema Aguero koj togas osvoi LE so Atletiko ako ne se lazam, Jaja Ture da ne te potsetuvam sto se imase osvoeno so Barsa, Dzeko koj togas bese sampion so Wolfsburg itn itn da ne smaram, poentata e jasna. Liverpul nema takov igrac sem Milner, ama istiot Milner ne bil nositel na igrata vo City i ne bil klucna alka.

Zatoa i vikam deka ako osvojat ovaa sezona moze da se steknat mnogu igraci so takov status, ama sega za sega pokazuvaat seriozni znaci na luzerizam.
1. Пул изигра едно финале во ЛШ со Клоп, во неговата 2ра сезона. Последно пред тоа, пред 10 години.
2. Веќе одиме тука кон плукање кон Клоп. Како лошо пазарел ( до негде и држи вода, ама, ќе видиме )
3. Веќе одиме на први знаци на Заевизам, немаат тие лузерски менталитет, ама ако се усерат сезонава, ќе имаат ( again, ова држи вода.. и ја мислам дека ќе си набијат комплекси ако не завршат со ЕПЛ титула или ЛШ титула, ради ништо друго туку досегашната сезона што ја имаа )

Seriozno za UTD na Fergie mi objasnuvas i mi pravis sporedbi? Choknaa taa sezona ama toa e daleku od luzerski mentalitet. Baska ja za situacijava so Pool velam momentalno, znaci rekov ako osvojat na kraj ke bide dobar vetar vo grb za da steknat reputacija na sampionska ekipa i da imaat fear factor kaj pomalite ekipi, a ako ne ke ima seriozni indicii da si stvorat luzerski mentalitet.

. Aj ako ne ke pocekame da gi kupat Mesi, Ronaldo, Nejmar i Mbape pa da receme eve be kupivme 7899 super zvezdi pa nema da e blam ako ne osvoime. Deckite frlija 80m na stoper prosliot januar, isto tolku na golman letoska, Keita isto mnogu go platija, ednostavno cel tim go skockaa so se klupa i so ogled na razvojot na nastanite do januari ZA MENE ke e blam da ne osvojat PL..
1. пу-пу неважи at 100%.
2. Претходниот пост ти беше како лошо пазареле, а сега го имаат скоцкано тимот.

Сумирано, нигде не го прозва Клоп, али имаш проблем со купените играчи ( Клоп ) киксови во играта против помали екипи ( Клоп и тимот ), општо со цел Ливерпул ( Клоп, менаџмент, тимот, фан база ).

Океј е сеа ?[DOUBLEPOST=1551039618][/DOUBLEPOST]
како не, на прсти се бројат тие што го бранеа
прашуваа тука фанови на Јунајтед како можеле да сметаат за успешна сезона со завршено 2ро место у ПЛ а псвоени некои купчиња небитни
морал значи ПЛ да освои, потрошил мн пари
ама сеа чукна и на нивна врата

Sent from my iPhone using Tapatalk
Па има ли поголем Тандер од Донев ? :ROFLMAO:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.689
Поени од реакции
11.790
Кога го назначија Клоп, вети дека ќе им ја донесе ПЛ за три години, баш памтам со Пеџа муабетевме дека доста е амбициозна изјавата. Ако не освојат во мај, осеќам новинарите и другите фанови ќе го откопаат интервјуто и ќе го паднат Твитер со него.
а бе он викаше и со малце пари ке освоел па си излижа кај шо плукаше

Член од
23 август 2010
Мислења
39.979
Поени од реакции
116.666
Ne e okej zaso ne sfakjas so sakam da kazam. Liverpul nema sampioni vo ekipata, kako sto rekov ne znaat da se ponasaat vo situacii kade treba da dominiraat na teren, da se odnesuvaat kako sampioni. Se razbravme deka toa se steknuva so tek na vreme, ne moze preku nokj, zatoa i rekov eventualna titula vo PL sezonava ke znaci takvo nesto za 90 posto od igracite. Ne rekov nigde deka loso pazarele be sto ti e na tebe, ama ponekogas igra golema uloga koga ke ti dojde igrac so golemo iskustvo i mnogu tituli zad sebe. Eve hipoteticki kazano, da go zemea Kros namesto Keita, bez razlika na toa dali na ista pozicija igraat onaka gi zemav od tepka za primer poso dvajcata se igraci od sredniot red, mislis deka istiot impakt ke go imaa? Jas mislam ne, a ti od tuka izvleci gi zaklucokot vo mojot muabet. Da ne se razbereme pogresno, dobar igrac e Keita, ne.napravija Pool greska so nego ali cisto ko primer go zemav.

Ne gi kritikuvam Pool sto frlija mnogu pari, naprotiv, ne se osvaja ako ne vlozis, ve kritikuvam vas koi go pravdate Liverpul od eventualen neuspeh sezonava. Prosto be brat, ti ako vlozis 100 000 evra vo nekoj biznis i propadnes si ebes mater, za uspesen li ke go smetas toj biznis? A samo da go dodademe razvojot na nastanite koj vo januari velese deka Pool ima u boda prednost pred City.

Tolku od mene, ako me razbra ok, ako ne zdravje nema sto da se dokazuvame.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
а бе он викаше и со малце пари ке освоел па си излижа кај шо плукаше

Реално пазарот се шекна од Нејмар наваму, па и не му е за замерување за тој промашај!
Инаку незнам по кои параметри, работата на Клоп би можеле да ја оценат за неуспешна? Посебно Ливерпулци!
Ај ние сеирџии од страна може да ги зезаме, ама реално Клоп го дигна Ливерпул за ниво погоре:toe:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.320
Иначе и Хендерсон денес имаше Кепа момент кога искачаше одби да се поздрави со Клоп:icon_lol: стварно играчиве се апла уфилмани дека све им се може.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Ne e okej zaso ne sfakjas so sakam da kazam. Liverpul nema sampioni vo ekipata, kako sto rekov ne znaat da se ponasaat vo situacii kade treba da dominiraat na teren, da se odnesuvaat kako sampioni. Se razbravme deka toa se steknuva so tek na vreme, ne moze preku nokj, zatoa i rekov eventualna titula vo PL sezonava ke znaci takvo nesto za 90 posto od igracite. Ne rekov nigde deka loso pazarele be sto ti e na tebe, ama ponekogas igra golema uloga koga ke ti dojde igrac so golemo iskustvo i mnogu tituli zad sebe. Eve hipoteticki kazano, da go zemea Kros namesto Keita, bez razlika na toa dali na ista pozicija igraat onaka gi zemav od tepka za primer poso dvajcata se igraci od sredniot red, mislis deka istiot impakt ke go imaa? Jas mislam ne, a ti od tuka izvleci gi zaklucokot vo mojot muabet. Da ne se razbereme pogresno, dobar igrac e Keita, ne.napravija Pool greska so nego ali cisto ko primer go zemav.

Ne gi kritikuvam Pool sto frlija mnogu pari, naprotiv, ne se osvaja ako ne vlozis, ve kritikuvam vas koi go pravdate Liverpul od eventualen neuspeh sezonava. Prosto be brat, ti ako vlozis 100 000 evra vo nekoj biznis i propadnes si ebes mater, za uspesen li ke go smetas toj biznis? A samo da go dodademe razvojot na nastanite koj vo januari velese deka Pool ima u boda prednost pred City.

Tolku od mene, ako me razbra ok, ako ne zdravje nema sto da se dokazuvame.
Брат па лошо пазарање е ако меѓу Крос и Кеита го земеш Кеита. Иако е хипотетичка ситуација, да, најнормално ќе го земеш Крос.
Заборавате дека тоа што немаат „шампиони“ во тим е што немаат ниту играчи што освоиле нешто, ниту можат да донесат играчи што освоиле нешто. А богами полека почнаа и да го губат и тоа трунка реноме што го имаа, за да привлечат некое име. Е сеа, пошто го немаат тоа, ќе мора да купуваат играчи како Кеита и од нив да направат шампиони. Тоа не е на никој друг туку само на Клоп.

Никој не го правда Ливерпул од неуспех. Пак сите тука викаме дека после тоа што го покажаа овие 20 кола, ако не освојат е „ во најмала рака разочарување“. Пред почеток никој не очекуваше дека Ливерпул ќе помине поголемиот дел од сезоната како прв, нити пак очекуваше дека ќе отидат на +7, само се надевавме дека Сити нема да ја повтори сезоната од лани а Ливерпул ќе се подобри. До сеа, до некаде тоа и се случува.

Муабетот дека ќе испаднат лузери или може да си набијат лузерски менталитет држи вода само поради до сега покажаните игри. Ако 35-6 кола си играа брканица и на крај Ливерпул не освои, ќе се вратеа помотивирани. Да, ќе беше удар, ама не како во ситуација кај што биле во позиција да го диктираат темпото. Да бранат прво место. Искрено еве, ја денешново реми не го глеам како лош резултат, против ваков разигран Јунајтед и онака мотивирана фан база на сред Олд Трафорд. Пак ќе речам, не ја гледав утакмицата, ама самиот налет што го има Јунајтед во овие 2 месеци е доволно да те поебе психички.

Истото е за на крај на сезона. Ако Ливерпул не освои титула, да, ќе биди пропуштено, ама не е за несвестици и лузери и не знам ти што. Ако не освојат, оваа веќе наредна 100% мораат е тек тогаш може да се праат сите овие муабети.

Проблемот е што ради кризниот период на Сити, што го искористи ептен добро Ливерпул, на Ливерпул не им е дозволен кризен период ( последниов месец ), а усвари играат тиња од Декември наваму.

А муабетите како Сити играл 2 месеци со крпен состав и играл во купови и не знам ти што. Сити да излези со само 3ца првотимци и 8 замени, пак ќе го има најакиот состав во ЕПЛ.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.981
Поени од реакции
8.262
Абе свестете се малку и гледајте си ги вашите клупчина далу ќе влезат во топ4 или ќе играат Карбао Куп догодина.
Клоп бил лузер, а вие секоја година носите спасители кои ги бркате на полусезона.
Ливерпул е 1(прв) после 27 кола во борба со вонсериски тим како Сити кој после ланската сезона само придодаде квалитет во тимот, а другиве екстра тренери немаат авторитет да ги извадат играчите од игра, на другите му бојкотираат за да ги избркаат и Клоп бил лузер.
Да задржиш константност во ваква лига каде секоја година од 5 екипи се очекува да бидат шампиони е преголем товар. А за сега успешно се справува само лузерот Клоп и семоќниот Гвардиола, другиве спасители каде се?

Да, Ливерпул игра добра сезона, имаат шампионска тактика што во 95% од останатите сезони би му донесла титула, но да се бориш со ваков Сити кој си игра курташак кога и да посака треба да си повеќе од добар. Ќе видиме колку Ливерпул може да се избори, но дефинитивно Сити е фаворит, а за Ливерпул можеби ќе биде разочарување, но дофинитивно нема да биде неуспех туку треба машки да му се пушти рака затоа што биле подобри и победиле.

Единствен неуспех е само финалето во Лига Европа каде беа апсолутни фаворити против Севиља и изгубија после водство. Во се останато вклучувајќи ја оваа година, дуелот со Реал, финалињата во куповите беа аутсајдери, а кога си аутсајдер можеш да се обидеш да победиш, но доколку не успееш не може да биде неуспех исто како што нема да биде неуспех доколку Дортмунд не освои годинава, исто како што и Наполи не успеа да му земе титула на Јувентус претходните години.

Така дури да заврши сезонава уживајте во игрите на Ливерпул и Сити, затоа што не може да се ужива кога се прави бојкот над тренери и кога играчите не покажуваат послушност, па кој ќе биде подобар нека победи на крај!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.960
Поени од реакции
18.101
Реално пазарот се шекна од Нејмар наваму, па и не му е за замерување за тој промашај!
Инаку незнам по кои параметри, работата на Клоп би можеле да ја оценат за неуспешна? Посебно Ливерпулци!
Ај ние сеирџии од страна може да ги зезаме, ама реално Клоп го дигна Ливерпул за ниво погоре:toe:
Mоре се шекна со ненормалните вложувања на рускиот тајкун во челзи.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
1. Каков лузерски менталитет има Ливерпул - океј, алудираш на играчите
2. Викаш ќе имаат фир фактор према помалите екипи, а усвари против кои помали екипи кикснаа сезонава во ЕПЛ ?
3. Јунајтед ли е помалата екипа ? ( не ја коментиран денешната утакмица, не ја гледав )

1. Пул изигра едно финале во ЛШ со Клоп, во неговата 2ра сезона. Последно пред тоа, пред 10 години.
2. Веќе одиме тука кон плукање кон Клоп. Како лошо пазарел ( до негде и држи вода, ама, ќе видиме )
3. Веќе одиме на први знаци на Заевизам, немаат тие лузерски менталитет, ама ако се усерат сезонава, ќе имаат ( again, ова држи вода.. и ја мислам дека ќе си набијат комплекси ако не завршат со ЕПЛ титула или ЛШ титула, ради ништо друго туку досегашната сезона што ја имаа )

1. пу-пу неважи at 100%.
2. Претходниот пост ти беше како лошо пазареле, а сега го имаат скоцкано тимот.

Сумирано, нигде не го прозва Клоп, али имаш проблем со купените играчи ( Клоп ) киксови во играта против помали екипи ( Клоп и тимот ), општо со цел Ливерпул ( Клоп, менаџмент, тимот, фан база ).

Океј е сеа ?[DOUBLEPOST=1551039618][/DOUBLEPOST]
Па има ли поголем Тандер од Донев ? :ROFLMAO:
Џабе му џвакаш, толку е неспособен што и на изџвакано ќе се удави. Прво вика дека биле лузери, после дека ако не освојат ќе станат лузери. Не знае ни што збори за на крај да примат гол у 99та од пенал. Тури му курот, глупо дете

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Џабе му џвакаш, толку е неспособен што и на изџвакано ќе се удави. Прво вика дека биле лузери, после дека ако не освојат ќе станат лузери. Не знае ни што збори за на крај да примат гол у 99та од пенал. Тури му курот, глупо дете
AAAA GORENKA !:vozbud:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.852
Поени од реакции
12.352
Мора да сфатат Ливерпул, дали го донесоа Клоп да ги извади од средината на табелата и да ги однесе чекор напред или да осваја титули? Ако е за првото, тогаш е полн погодот, ако е за второто, тогаш сега за сега потфрла реално.
За првото е донесен и евентуално ако се укажи шанса за второто.
Бтв ова ти е прв паметен пост поврзан со Ливерпул после претходните глупости

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мора да сфатат Ливерпул, дали го донесоа Клоп да ги извади од средината на табелата и да ги однесе чекор напред или да осваја титули? Ако е за првото, тогаш е полн погодот, ако е за второто, тогаш сега за сега потфрла реално.
Ливерпул ко клуб, ние ко навивачи или останатите навивачи треба да сфатат и да одлучат во име на клубот и Клоп дали он е лузер или не? :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom