Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро Маки, Клоп малку истрипа со најавите за составот, не дека има спремен состав за титула ама дека ова е тоа што го барал и не му требаат нови играчи. Делудед Јурген :D

Добро Маки, Клоп малку истрипа со најавите за составот, не дека има спремен состав за титула ама дека ова е тоа што го барал и не му требаат нови играчи. Делудед Јурген :D
Па може ова е тоа што го барал за 4то место, од кај знаеш.
Мурџо имаше тим спремен за титула уште у Јули месец.

Клоп не извади никаков максиум од Ливерпул како екипа односно како клуб

Па може ова е тоа што го барал за 4то место, од кај знаеш.
Мурџо имаше тим спремен за титула уште у Јули месец.

Добро кај нас и солиден број од навивачите беа приземни и не летаа у облаци. Од друга страна и на форумов да читаме од Јуни/Јули постови, полно беше со освајање, уауауауа Погба, Ибра никад не завршува под 2ро место значи ваљда титула, Мурџо роден победник итн итн...[DOUBLEPOST=1491501581][/DOUBLEPOST]
Не можеш да очекуваш повеќе од оваа одбрана брат. Тим со оваа одбрана не може да бара повеќе од топ4 пласман, само што за тоа е крив Клоп, што се потпира на Клаван, Лукас и Милнер во одбрана а прва опција му се рековалесцентот Матип и пиперот Ловрен.

Не можеш да очекуваш повеќе од оваа одбрана брат. Тим со оваа одбрана не може да бара повеќе од топ4 пласман, само што за тоа е крив Клоп, што се потпира на Клаван, Лукас и Милнер во одбрана а прва опција му се рековалесцентот Матип и пиперот Ловрен.
За тоа е крив Клоп и никој друг. Ако утре ги купи Мојсов и Шиков и ги стави крила ни од нив нема да можи да се очекува повеќе ама.......
Одбраната се знаеше каква е. Не ја подобри. Лев бек фалеше тој Милнер го стави. Тоа убаво, вади максиум од него на лев бек ама не е тоа тоа. Требаше да си купи нормален лев бек и од него да вади максиум. Вака читај го примерот со Шиков и Мојсов погоре. И од нив би вадел максиум ама дали од клубот како клуб со сите ресурси и можности вади максиум? Никако.

Од овој ростер што го имате Клоп го вади АПСОЛУТНИОТ максимум.

Човекот е без дилема најдобриот pre-game тактичар во лигата моментално. Нешто што беше главна одлика на Мурињо порано. Конте е секако речиси тука рамо до рамо со него но он ретко кога се приспособуваше на протинвикот сезонава, повеќе беше да ја фура истата формација, која е успешна.

Клоп едино ја заеба што не купи класа играч(и), а мислам дека ги имаше сите услови за тоа во поглед на пари и привлечност на клубот врз такви играчи (ваљда немаше да ви се деси Санчез и Фалкао сценарио пак).

Да не пропуштам да го кажам најбитниот факт: Со Кутињо како лидер, не можеш да атакуваш на титула. :D

За следната сезона треба да одврзе кесето и да купи по еден класа играч во одбрана и среден ред, зашто не и голман, за да има напредок од овој сезонава, плус со оглед на тоа што ќе играте и ЛШ.

Иначе, одбраната на Јунајтед, има примено голови колку што прима еден конкурент за титула низ годиниве наназад. Ама не, Рохо и Џонс се проблемот. Кој им е крив што не знаат да бранат 1-0 цели 35 минути од натпреварите...

samiot fakt deka junajted ima smesna odbrana e dovolen pokazatel kolku Specijalniot e izguben vo fudbalov u posledno vreme, covek koj e poznat po stabilnata defanziva, kaj kogo Se pocnuva od odbranata, frli nad 100m evra za igrac na kogo mu se pobitni frizurite, reklamite, otkolku ostavanjeto srce na teren za junajted, a pritoa ne investirase na del od terenot kade i malo dete znaese deka se prosecni.

Sto se odnesuva do liverpil, imaa 2 gola pozitiva na gosti so bournemouth, na kraj izgubija, ni bod ne osvoija, vcera doma so istiot tim, 2-2, u posledni momenti primaat gol, tuka gubat 5 dragoceni bodovi, koi vo momentov skoro i ke gi napravea siguren patnik vo ligata na sampionite, kakvi opravduvanja kakvi bakraci, za nisto ke nemaat osnova da se pravdaat ako toa ne im uspee, nit losa odbrana nit nisto, ednostavno kockaa bodovi na dobieni natprevari, isto i so sanderlend gosti, i red drugi takvi mecevi kade gubea bodovi. Neznaat da ubijat mec, ne znaat na rutina da dobijat eden natprevaar protiv bosa ekipa od koga 10 pati se posilni, ama se nadevam toa nema da gi koshta na kraj. Klop ide na varijanta deka napad e najdobra odbrana, sto do nekade e i ok pristap, taka terase i fergi, ama nazad imase igracista, koi ne primaa golovi od nekoi mizerni polusansi i smesni situacii, sve si reshavaa rutinski, smireno, sigurno, ko da e najlesna rabota na svetot, a i e ... na primer boksuvanjeto na topka so raka, nesto sto e kvatna fizika za minjole na primer.
Na kraj, problemot kaj klop e transfer politikata, nisto drugo.

I rekov pred nekoj den, za dobroto na PL, vo LS neka odat celzi, totenhem, siti i liverpul, a junajted preku LE da tera nataka, 5 tima taka ke imaat za LS, eve 3 od niv da receme kadarni za titula, ama definitivno site kadarni da pominat i grupna faza, sto bi bilo ete nekakov win i satisfakcija za premier ligata.

Човекот е без дилема најдобриот pre-game тактичар во лигата моментално. Нешто што беше главна одлика на Мурињо порано. Конте е секако речиси тука рамо до рамо со него но он ретко кога се приспособуваше на протинвикот сезонава, повеќе беше да ја фура истата формација, која е успешна.

Клоп едино ја заеба што не купи класа играч(и), а мислам дека ги имаше сите услови за тоа во поглед на пари и привлечност на клубот врз такви играчи (ваљда немаше да ви се деси Санчез и Фалкао сценарио пак).

Да не пропуштам да го кажам најбитниот факт: Со Кутињо како лидер, не можеш да атакуваш на титула. :D

За следната сезона треба да одврзе кесето и да купи по еден класа играч во одбрана и среден ред, зашто не и голман, за да има напредок од овој сезонава, плус со оглед на тоа што ќе играте и ЛШ.
Ти само го потврди тоа што го напишав. Вади максиум од Милнер на лев бек. А дали вади максиум од таа позиција со оглед на одврзаните раце и парите за трансфери? Сам си е крив што мора да вади максиум од Милнер на лев бек. Исто и за одбраната. Исто и за секоја позиција.

(n)(n)(n)

Нема посмешен тренер од Конте моментално, уште од Јуве ми беше жива смешка овој. Со презимењакот Канте се едни од најпреценетите ликови во фудбалскиот свет моментално. Знам дека сто пати сум го пишал ова веќе, али еве пак се докажува.

Сериозно, што направи толку јако Конте па да биде сметан за толку јак? Демек со „револуционерната“ трипедва го врати Јуве на победничките патеки? Жими таквото, Јуве се врати ради играчите што ги имаше, кој и да е моментално тренер на Јуве има огромни шанси да освои Серија А ради мизеријата на другите екипи.

Во ЛШ го кочеше Јуве, кој со тој тим можеше комотно да игра бар повеќе полуфиналиња, требаше да дојде факинг Алегри па да пркнат у ЛШ.

Шти е бе, па веќе пишав на темава дека за Конте имам најпроменето мислење од почетокот на сезоната, ме демантираше човекот. :D

Си ги намести коцките перфектно, тоа што не игра во евротакмичењата му овозможи да тера со речиси истиот ростер, да прави многу малку промени, експертиментот му успеа. (y)

Тоа не го менува фактот дека Јуве со него во ЛШ беше во ќорсокак секоја сезона.

Но одлика на големи тренери е да се приспособат на ситуацијата. Конте сезонава го постигна тоа. Догодина во ЛШ ќе видиме како ќе тера.

За Канте и субјективно и објективно, сеуште истото мислење, добар играч, но ништо посебно. :kuracc:

Ај ај ај кај го откопа постот. Сега прочитав неколку страни после него и постовите делуваат пресмешно од сегашна перспектива. Навивачите на екипиве што сега си ги колнат тренерите и играчите им се потсмевале на Челзи и Конте:pos::pos::pos:

Да ама затоа плативте 40 милиони евра за штопер. Па за вашата одбрана у последниве 3 сезони се потрошени околу 200 милиони евра. Ливерпул само за Ловрен потроши пари.

Убаво кажа Пеја, Ливерпул не се маваше у груди дека ќе освои лига, нивниот менаџер у сред Јули не рече -мене екипата ми е пиц пец уште утре може да почне сезоната, освајаме.

Не знам како може да не сте свесни дека Манчестер моментално требаше да биде на местото на Челзи, па уште си го зимате Ливерпул за другарче за тешење, а да беше обратна ситуацијата матер ќе им ебевте.
Пулците на крај и да не обезбедат пласман у топ 4, ќе имаат какво такво оправдание, Манчестер со толку пари потрошени ќе нема апсолутно никакво оправдание што ќе заврши на 6то место.
Пази ама Баји не го спомунваат никаде, само Рохо и вечно повредениов Џонс и Смолинг што има изиграно 5 утакмици цела сезона. А во стварност Рохо е бог и батина сезонава за Баји.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom