Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
HHHhhhhhh

Искрено, тука се знае кој се експертите и ретко кој може нивни анализи да исправа, па веќе и не пробуваме. :icon_mrgr:

Еве сеа имаме нова колумна од мондонико која е пишувана по иста матрица како многу претходно со истите аналогии, споредби и причини... не играат уефа, на мотивација се вадат, трипедва, другите се лоши, ќевидиме догодина итн. :icon_mrgr:
Мондонико не пишува колумни, туку мислења врз основа на тоа што го знае, мисли и предвидува. Аргументите ми се малку пошироки од типот на трипетдва и слично, ама пак ти наместо да се надоврзеш со тоа што го знаеш, мислиш и предвидуваш одлучуваш само странично да додаваш понешто веќе откако сите гледаме што се случило.

Наместо да заклучуваш што кој како рекол, обиди се да антиципираш нешто па ќе се измериме со дебата и ќе се види кој до каде е преку резултатите и слично.

А да, ако имаш ниски очекувања, тогаш оправдано е.

Па, го видовме Малдини вчера, а Неста нема вржано 3 утакмици уште од времето на Фергусон.

Штета што тимовите не играат со 1-7-2 формација.
Рохо сезонава е еден од подобрите стопери во лигава и убедливо најкорисен стопер во Јунајтед. Тоа што пред некој ден кикснал и вкупно му е втор лош натпревар сезонава -како стопер, никако не треба да се искористи за замајување на форумџииве дека он и Џонс се криви за ситуацијата во која се наоѓа Јунајтед. Смолинг не го рачунам, се согласувам и знаеш какво мислење имам за него.

BREAKING. Jose Mourinho is having a medical at Manchester United after agreeing to offer Jesse Lingard a new £100k a week contract.
:coffee:
Секoгaш Мурџo си има барем пo еден тaкoв партизан. Син му рaмирез Oд челзи ми е нaјсвеж.
Едит: Ивaнoвич

Нема да тера пошто нема да игра, нема да се пласира Интер во ЛШ бро. ;)

nasiot covek Konte u Inter :kafence:

Нели вашето дете Симеоне ќе дојде да ве возобнови, од кај сеа па Конте? :eek:

после ланската бламажа на Донев дека никој од Арсенал не би влегол во првиот тим на Челзи, за после тоа Челзи да заврши 10то место со отпуштен Мурињо до декември.
Тоа што лани никој не играше ко што треба и знае да игра и што се случи целосен распад на тимот, не ги прави играчите на Арсенал одма индивидуално подобри од тие на Челзи. Ајде ако си озбилен еве кажи ми кој играч на Арсенал би влегол во тимот на Челзи. Освен Санчез, он ќе си влезе од наредна сезона :D

Санчез, Oзил, Белерин, Косиелни, Жиру би ви бил страшен џокер од клупа.

Санчез, Oзил, Белерин, Косиелни, Жиру би ви бил страшен џокер од клупа.
Место кој би играле сите овие? :D
Може за Белерин само да се согласам, поради потенцијалот. А моментално Мозес на грб ќе го носи и подобро ќе игра од него на таа позиција.

Освен Санчез кој нормално би влегол во било кој тим од ПЛ, во Челзи јас би рекол Белерин и евентуално Кошчелни. Во оваа формација Азпи пак би идел лево а Белерин десен крилен.

Фантастична партија на Боро досега. Ги гледав и со Стоук првото коло до кај 60та минута и делуваат одлично. Општо ми делуваат организирано. Имаат одличен ростер, одличен менаџер кој искрено очекувам низ годиниве да води некој поголем клуб и мислам дека нема шанса да испаднат. Ако продолжат со ваква организација, мислам дека ќе го гледаме Боро долги години во ПЛ.
Ко го прочитав постов толку многу ме потсети на мене и истата грешка шо ја напрајв пред 5 години... Сезона 11/12 Вулверхемптон имаа 2 победи на старт и третата нерешено 7 бода, си реков шо се уште ~33 бода, 100% се сигурни овие... На крај завршија 20ти со 25 бода ...

Да му верувате на муле, знајт и тој по нешто...Никогаш не ме лажит осетот, секоја година погаѓам дека испаѓат екипата која никој не се надеват дека ќе испаднит, секако откако сум се изгорел неколку пати.

„Мислам дека чуството е добро да се знае дека не губиме на многу натпревари, имаме фантастична серија од 20 средби без пораз во Премиерлигата”
„10 натпревари, 10 нерешени средби се 10 бода. Или 10 натпревари, пет победи и пет порази се 15 бодови”.

„Што е подобро? Секако, очигледниот одговор е 15 поени”.

„Но ако во предвид треба да ја земеме иднината, јас преферирам 10 натпревари и 10 нерешени средби, бидејќи тоа не е лесно”.

„Серијата без пораз ве прави ментално силни, на противниците ќе им биде тешко да ве победат, предизвиците ве прават поцврсти и добро е да го имате сето ова". - Mурињо
Човеков или е тотално полуден или е поголем спинер од курир станат.

gleam ne e pisano na temava, a i u temata za liverpul, mane najverojatno aut do kraj na sezona, bar takvi se najavite

Liverpool have not won a single league game this season that Sadio Mané has not started.

rezultatite dur bese u Afrika

C8zo0vgXYAIpzH4.jpg

Liverpool with Mané this season:

Games: 29
Goals: 68
Win rate: 65%

Without Mané:

Games: 10
Goals: 10
Win rate: 30%

Sea raka na srce toj period koutinjo mislam isto ne igrase, ili se vrati ama bese u mizerna forma, sea poslednive 2 im e na nivo, ali citam on bil bolen, a i lalana i hendo mozno e da se aut, neznam ova info kolku e tocno ...

Burnemaut, sanderlend, 7 boda kinenje. caooo.

Мане сигурно оди на операција и е аут до крај на сезона. Што би рекол Клоп, единствена позитивна вест е што ќе биде спремен за следна сезона.[DOUBLEPOST=1491644982][/DOUBLEPOST]Иначе, денес пораз е поверојатен него нерешено. За победа, не сакам ни да зборам пошто мислам дека ќе не отворат со воздушни дуели.

Последно уредено:
Без Мане немаме победа. Од друга страна пак, со Матип и Ловрен како дуо назад немаме пораз :coffee:
Х како планина бајо мој :icon_lol:

Нели вашето дете Симеоне ќе дојде да ве возобнови, од кај сеа па Конте? :eek:
Чоло Интерашот ќе остане уште една сезона у Атлетико за да ги води на новиот стадион. После му истекува договорот и доаѓа у Интер. ;);) За тоа време Конте осваја титула со Интер и пие отказ пошто е Јувенташ.

sve je to dio procesa bajo moj. :cool:

Головиве кој од кој поубав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom