Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ne, so starata koja ja imav i koga ja stavav mi vikase deka kartickata ne e od drzavata koja si ja stavil SLOVENIA, ali sega ja prifati i DONE
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 15:31 ---
ne so starata

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кога ќе ви пратат поголема сум на пари на пајпал можете да ги подигнете од тутунска на банкомат? :icon_lol:/?
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 12:38 ---
Кога ќе ви пратат поголема сум на пари на пајпал можете да ги подигнете од тутунска на банкомат? :icon_lol:/?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
зависи колку поголема, да не ви биди последна.
инаку да можеш да си ги подигнеш од банкомат кога ке легнат на сметката од банката , а не на пејпал.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пробав да регистрирам акаунт на словенска адреса од НЛБ тутунска банка и не ми ја прифаќа картичката, одбрав Словенија како држава на почетокот, но адресата на плаќања ја направив Македонија и моменталната адреса каде што живеам. Пеипал ми кажува дека не може да ја регистрира картичката и дека прифаќа картички само ос сертифицирани земји.
Некој да каже дали успеал во последно време да регистрира картичка од НЛБ Тутунска и како успеал во тоа?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Пробав да регистрирам акаунт на словенска адреса од НЛБ тутунска банка и не ми ја прифаќа картичката, одбрав Словенија како држава на почетокот, но адресата на плаќања ја направив Македонија и моменталната адреса каде што живеам. Пеипал ми кажува дека не може да ја регистрира картичката и дека прифаќа картички само ос сертифицирани земји.
Некој да каже дали успеал во последно време да регистрира картичка од НЛБ Тутунска и како успеал во тоа?
И јас пробав пред некој ден уште една на регистрирам, со нов акаунт и на лице никогаш што немало ни пејпал ни виза и не ми дозволи никако ни со финта ни без неа.:(

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
значи тутунска банка е словенска банка. според кодовите на картицата, во пеј пал направија и знаат сега више (дознаа јбг) кои картици од тутунска се стварно од словенија а кои од македонија... јбг, тоа е тоа... нема више нови акаунти од мк за пејпал, поточно ги нема повеке од 1 година... чаре? чарето е барајте пријатели кои ги регистрирале од порано своите акаунти...

Krshh

Титула по желба
Член од
25 септември 2011
Мислења
34
Поени од реакции
7
Тие што досега се имаат регистрирано успешно ќе им функционира ПејПалот нормално се додека е валидна картичката (уште максимум 1 година). Потоа ништо бидејќи нема да моѓат да пререгистрираат нова картичка.
Можеби Манибукерс или Гугл Чекаут се подобри опции?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Уште долго нема да го гледаме филмот PayPal.Највеќе заради нашите ценети државни институции кои сакаат да го пикаат носот и каде што не треба.
(Сакаат PayPal да им овозможи увид во секое време во сметките на клиентите кога на нив ќе им се дигне)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Колку време чекате откако ке направите withdrawl на пејпал парите да се покажат на сметка? Прошлиот месец доларите се покажаа уште истиот ден. Сега имав withdrawl на 1 април ама парите уште не се прокнижени на сметка.

Разликата меѓу прошли пут и сега е што тогаш беа долари а сега фунти..

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Јас регистрирав Paypal пред некој ден преку NLB .... си работи најнормално :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Дечки би требало според информациите што ги добив наскоро да бидат исполнети сите критериуми за сервисот Paypal да биде целосно оперативе. Во НБРМ донесена е одлука со која ќе можат македонските граѓани да имаат сметка во станство во износ од 2500 евра. Сега пак зависи од Paypal колку ќе сакаат да почнат да работат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Дечки би требало според информациите што ги добив наскоро да бидат исполнети сите критериуми за сервисот Paypal да биде целосно оперативе. Во НБРМ донесена е одлука со која ќе можат македонските граѓани да имаат сметка во станство во износ од 2500 евра. Сега пак зависи од Paypal колку ќе сакаат да почнат да работат.
И сега без никаква одлука можеш да ги користиш услугите на paypal само што лимитот е 2500 евра !!!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
И сега без никаква одлука можеш да ги користиш услугите на paypal само што лимитот е 2500 евра !!!
Јас ти зборам Македонија да биде на листата на земји во Paypal. И колку пто знам има проблеми кога се прави подигнување на пари од сметка на Paypal на твоја лична сметка. Сега треба да се правиш дека си од Словенија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom