T
Tetro
Гостин
Не, те лажат.И колку пто знам има проблеми кога се прави подигнување на пари од сметка на Paypal на твоја лична сметка.
Не, те лажат.И колку пто знам има проблеми кога се прави подигнување на пари од сметка на Paypal на твоја лична сметка.
ОК тогаш ме лажат. Оди и пробај да направиш Paypal сметка, освен со картичка од Тутунска банка. Зборот ми беше ќе може со било која картичка да си правиш трансакции со Paypal без притоа да се регистрираш дека си од Словенија и нема да треба да правиш мал милион финти за да си извлечеш пари. Ќе биде како што е секаде, средено.Не, те лажат.
Тоа за "финти", да. Ама, за трансакција на пари од paypal на твоја сметка, можеш во секое време.ОК тогаш ме лажат. Оди и пробај да направиш Paypal сметка, освен со картичка од Тутунска банка. Зборот ми беше ќе може со било која картичка да си правиш трансакции со Paypal без притоа да се регистрираш дека си од Словенија и нема да треба да правиш мал милион финти за да си извлечеш пари. Ќе биде како што е секаде, средено.
Јас долго време користев со Мастер од Тутунска. Кога ми истече картицата и кога пробав да ја регистрирам новата.... не дава... така да неможе...Тие што досега се имаат регистрирано успешно ќе им функционира ПејПалот нормално се додека е валидна картичката (уште максимум 1 година). Потоа ништо бидејќи нема да моѓат да пререгистрираат нова картичка.
Можеби Манибукерс или Гугл Чекаут се подобри опции?
Или те лажат, или во Сител работишОК тогаш ме лажат. Оди и пробај да направиш Paypal сметка, освен со картичка од Тутунска банка. Зборот ми беше ќе може со било која картичка да си правиш трансакции со Paypal без притоа да се регистрираш дека си од Словенија и нема да треба да правиш мал милион финти за да си извлечеш пари. Ќе биде како што е секаде, средено.
Или те лажат, или во Сител работиш
Јас користам само за плаќање. Знам кажувале им се барало некаков ID за да им се префрлат пари, па тогаш настанувало проблем.Тоа за "финти", да. Ама, за трансакција на пари од paypal на твоја сметка, можеш во секое време.
Во Сител не работам, мора да е она првото Прилично сигурен е изворот, ама тоа е во однос на регулативата, а дали Paypal ќе одлучи да влезе во Македонија тоа никој не може да го кажа. Зборот ми беше дека сите критериуми се исполнети, како во ЕУ да влагаме. И мене ме интересира, времето ќе покаже.
Јас користам само за плаќање. Знам кажувале им се барало некаков ID за да им се префрлат пари, па тогаш настанувало проблем.
Од што имаш заглавено пари на пејпал од продавање на ибеј или нешто друго?ајде бе нека влезе веќе еднаш неможам да си ги повлечам парите во банка
Тогаш и пејпал да работи со МК џабе ти е. Држава на акаунтот не можеш да смениш...не од провизија друг бизнис знам дека можам да ги префрлам ама ако почнам да ги префрлам сите ќе ми земат процент и за мене нема ништо да има
Acid убаво рече овој..има измами само кој ги знае.Објасни ми како некој ќе направи измама со сопствената Paypal сметка?
Ако некој сака да направи измама, сигурно тоа нема да биде од неговата лична трансакциска сметка, затоа што тоа е еднакво на намерно давање автогол во фудбал. Воведувањето на Paypay во Македонија само значи дека од тој момент легално ќе може да ги користиме услугите на овој сервис, без разлика од која банка имаме сметка. И ова до сега беше возможно, но само преку НЛБ Тутунска и финтата за домашна адреса во Словенија. Но, со ограничување на повлекување пари од сметката. Значи, до сега можевме само да префрламе пари, а не и да ги повлекуваме.
Од сега ќе можеме и да префрламе и да ни префрлаат и да повлекуваме. А приказните за „измами“ се минато и потекнуваат од периодот кога Македонија беше на црната листа на заостанати земји (без регулирани закони) кои беа потенцијален ризик за интернет криминал и немаше никаква врска со некаква вистинска измама која некогаш се случила од страна на Македонец на сервисот на Paypal. Овие приказни се 10 години зад нас. Како и за сите останати работи, убавите нешта (што се нормална работа во цел свет) пристигнуваат кај нас со задоцнување од цирка 10 години.
Значи го отвораш прозиводот, одиш во оделотВчера направив трансакција на eBay, меѓутоа продавачот ми кажа да ја откажам. За колку време парите ќе можам пак да ги имам на картичката? Не Paypal ми вели дека парите се вратени на мојата сметка. Знае некој?