Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Не, те лажат.
ОК тогаш ме лажат. Оди и пробај да направиш Paypal сметка, освен со картичка од Тутунска банка. Зборот ми беше ќе може со било која картичка да си правиш трансакции со Paypal без притоа да се регистрираш дека си од Словенија и нема да треба да правиш мал милион финти за да си извлечеш пари. Ќе биде како што е секаде, средено.

T

Tetro

Гостин
ОК тогаш ме лажат. Оди и пробај да направиш Paypal сметка, освен со картичка од Тутунска банка. Зборот ми беше ќе може со било која картичка да си правиш трансакции со Paypal без притоа да се регистрираш дека си од Словенија и нема да треба да правиш мал милион финти за да си извлечеш пари. Ќе биде како што е секаде, средено.
Тоа за "финти", да. Ама, за трансакција на пари од paypal на твоја сметка, можеш во секое време.

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Тие што досега се имаат регистрирано успешно ќе им функционира ПејПалот нормално се додека е валидна картичката (уште максимум 1 година). Потоа ништо бидејќи нема да моѓат да пререгистрираат нова картичка.
Можеби Манибукерс или Гугл Чекаут се подобри опции?
Јас долго време користев со Мастер од Тутунска. Кога ми истече картицата и кога пробав да ја регистрирам новата.... не дава... така да неможе...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Или те лажат, или во Сител работиш :pos:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Или те лажат, или во Сител работиш :pos:

Во Сител не работам, мора да е она првото:) Прилично сигурен е изворот, ама тоа е во однос на регулативата, а дали Paypal ќе одлучи да влезе во Македонија тоа никој не може да го кажа. Зборот ми беше дека сите критериуми се исполнети, како во ЕУ да влагаме. И мене ме интересира, времето ќе покаже.

Тоа за "финти", да. Ама, за трансакција на пари од paypal на твоја сметка, можеш во секое време.
Јас користам само за плаќање. Знам кажувале им се барало некаков ID за да им се префрлат пари, па тогаш настанувало проблем.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.430
Во Сител не работам, мора да е она првото:) Прилично сигурен е изворот, ама тоа е во однос на регулативата, а дали Paypal ќе одлучи да влезе во Македонија тоа никој не може да го кажа. Зборот ми беше дека сите критериуми се исполнети, како во ЕУ да влагаме. И мене ме интересира, времето ќе покаже.

Јас користам само за плаќање. Знам кажувале им се барало некаков ID за да им се префрлат пари, па тогаш настанувало проблем.

Регулативата не е средена кај нас. Така да не верувам дека пајпал ќе влези кај нас.

Немам слушнато дека се променети законите за банкарско работење и за НБРМ.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ајде бе нека влезе веќе еднаш неможам да си ги повлечам парите во банка

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
не од провизија друг бизнис знам дека можам да ги префрлам ама ако почнам да ги префрлам сите ќе ми земат процент и за мене нема ништо да има

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
не од провизија друг бизнис знам дека можам да ги префрлам ама ако почнам да ги префрлам сите ќе ми земат процент и за мене нема ништо да има
Тогаш и пејпал да работи со МК џабе ти е. Држава на акаунтот не можеш да смениш...

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Објасни ми како некој ќе направи измама со сопствената Paypal сметка?
Ако некој сака да направи измама, сигурно тоа нема да биде од неговата лична трансакциска сметка, затоа што тоа е еднакво на намерно давање автогол во фудбал. Воведувањето на Paypay во Македонија само значи дека од тој момент легално ќе може да ги користиме услугите на овој сервис, без разлика од која банка имаме сметка. И ова до сега беше возможно, но само преку НЛБ Тутунска и финтата за домашна адреса во Словенија. Но, со ограничување на повлекување пари од сметката. Значи, до сега можевме само да префрламе пари, а не и да ги повлекуваме.

Од сега ќе можеме и да префрламе и да ни префрлаат и да повлекуваме. А приказните за „измами“ се минато и потекнуваат од периодот кога Македонија беше на црната листа на заостанати земји (без регулирани закони) кои беа потенцијален ризик за интернет криминал и немаше никаква врска со некаква вистинска измама која некогаш се случила од страна на Македонец на сервисот на Paypal. Овие приказни се 10 години зад нас. Како и за сите останати работи, убавите нешта (што се нормална работа во цел свет) пристигнуваат кај нас со задоцнување од цирка 10 години.
Acid убаво рече овој..има измами само кој ги знае.
Отвори еден сајт за забранети информации на балканот имаш тутроијали како да измамиш..само ете они им отвараат пристап а они одма со измами почнаа -.-

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Вчера направив трансакција на eBay, меѓутоа продавачот ми кажа да ја откажам. За колку време парите ќе можам пак да ги имам на картичката? Не Paypal ми вели дека парите се вратени на мојата сметка. Знае некој?

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Вчера направив трансакција на eBay, меѓутоа продавачот ми кажа да ја откажам. За колку време парите ќе можам пак да ги имам на картичката? Не Paypal ми вели дека парите се вратени на мојата сметка. Знае некој?
Значи го отвораш прозиводот, одиш во оделот
Shipping and payments

Потоа подолу има
Return policy

И ти пишува за колку дена најверојатно ќе ти бидат парите вратени(најчесто рефундацијата е во повраток на сретствата т.е. парите ретко кој има да одбериш друг нивен производ или да почекаш).

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Добро бе, не ли ви е веќе досадно???? Нема ништо од Paypal....наредните 30 години...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom