Paypal конечно и во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата cokance
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ne, so starata koja ja imav i koga ja stavav mi vikase deka kartickata ne e od drzavata koja si ja stavil SLOVENIA, ali sega ja prifati i DONE
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 15:31 ---
ne so starata

Кога ќе ви пратат поголема сум на пари на пајпал можете да ги подигнете од тутунска на банкомат? :icon_lol:/?
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 12:38 ---
Кога ќе ви пратат поголема сум на пари на пајпал можете да ги подигнете од тутунска на банкомат? :icon_lol:/?

зависи колку поголема, да не ви биди последна.
инаку да можеш да си ги подигнеш од банкомат кога ке легнат на сметката од банката , а не на пејпал.

Пробав да регистрирам акаунт на словенска адреса од НЛБ тутунска банка и не ми ја прифаќа картичката, одбрав Словенија како држава на почетокот, но адресата на плаќања ја направив Македонија и моменталната адреса каде што живеам. Пеипал ми кажува дека не може да ја регистрира картичката и дека прифаќа картички само ос сертифицирани земји.
Некој да каже дали успеал во последно време да регистрира картичка од НЛБ Тутунска и како успеал во тоа?

Пробав да регистрирам акаунт на словенска адреса од НЛБ тутунска банка и не ми ја прифаќа картичката, одбрав Словенија како држава на почетокот, но адресата на плаќања ја направив Македонија и моменталната адреса каде што живеам. Пеипал ми кажува дека не може да ја регистрира картичката и дека прифаќа картички само ос сертифицирани земји.
Некој да каже дали успеал во последно време да регистрира картичка од НЛБ Тутунска и како успеал во тоа?
И јас пробав пред некој ден уште една на регистрирам, со нов акаунт и на лице никогаш што немало ни пејпал ни виза и не ми дозволи никако ни со финта ни без неа.:(

значи тутунска банка е словенска банка. според кодовите на картицата, во пеј пал направија и знаат сега више (дознаа јбг) кои картици од тутунска се стварно од словенија а кои од македонија... јбг, тоа е тоа... нема више нови акаунти од мк за пејпал, поточно ги нема повеке од 1 година... чаре? чарето е барајте пријатели кои ги регистрирале од порано своите акаунти...

Тие што досега се имаат регистрирано успешно ќе им функционира ПејПалот нормално се додека е валидна картичката (уште максимум 1 година). Потоа ништо бидејќи нема да моѓат да пререгистрираат нова картичка.
Можеби Манибукерс или Гугл Чекаут се подобри опции?

Уште долго нема да го гледаме филмот PayPal.Највеќе заради нашите ценети државни институции кои сакаат да го пикаат носот и каде што не треба.
(Сакаат PayPal да им овозможи увид во секое време во сметките на клиентите кога на нив ќе им се дигне)

Колку време чекате откако ке направите withdrawl на пејпал парите да се покажат на сметка? Прошлиот месец доларите се покажаа уште истиот ден. Сега имав withdrawl на 1 април ама парите уште не се прокнижени на сметка.

Разликата меѓу прошли пут и сега е што тогаш беа долари а сега фунти..

Дечки би требало според информациите што ги добив наскоро да бидат исполнети сите критериуми за сервисот Paypal да биде целосно оперативе. Во НБРМ донесена е одлука со која ќе можат македонските граѓани да имаат сметка во станство во износ од 2500 евра. Сега пак зависи од Paypal колку ќе сакаат да почнат да работат.

Дечки би требало според информациите што ги добив наскоро да бидат исполнети сите критериуми за сервисот Paypal да биде целосно оперативе. Во НБРМ донесена е одлука со која ќе можат македонските граѓани да имаат сметка во станство во износ од 2500 евра. Сега пак зависи од Paypal колку ќе сакаат да почнат да работат.
И сега без никаква одлука можеш да ги користиш услугите на paypal само што лимитот е 2500 евра !!!

И сега без никаква одлука можеш да ги користиш услугите на paypal само што лимитот е 2500 евра !!!

Јас ти зборам Македонија да биде на листата на земји во Paypal. И колку пто знам има проблеми кога се прави подигнување на пари од сметка на Paypal на твоја лична сметка. Сега треба да се правиш дека си од Словенија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom