Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најглупо ми е кога дел од охриџаниве шо се на форумов ги бранат високите цени во кафичите и кафаните шо се покрај езеро, со изговор дека " е па ako сакаш да јадиш и пијаш со нозете в`езеро ќе си платиш ". Многу глуп изговор , оти јас а верувам и повеќето луѓе кога одам во кафана или кафич одам за јадењето пред се, и небитен ми е погледот . Иначе најчесто повкусна храна или кафе има во објектите кои не се баш на езеро .

Е вака и во Хрватска се силеа и се сега цвичетАко ти е скапо, не си им ти клиентот што го бараат.
Мислам дека во 100% од објектите има мени каде ги пишува цените. Ако гледаш дека е скапо слободно стани си и оди на друго место или јади дома, никој не ти држи пушка над глава дека мора баш таму да јадеш/пиеш.
И никој не ти мава рецки ни се замара каде јадеш и пиеш, освен за @мкд владе — е него го очекува цел град.
Ti garantiram deka na milion mesta niz Evropa a i po svetot, kafeto e nad tie 3 evra.А бе ок точно е дека локацијата влијае на цената , ама во некои угостителски објекти во Охрид цените се нелогични . Незнам кај беше точно ама има и и 200 денари кај шо е кафето ( зборувам за макијато не нес или незнам какво ) . Ти гарантирам дека ни во Милано не е толку цената .
Автоматски споено мислење:
Само како пример ја зедов Ана Марија има и други места . Ова шо го зборувам за цениве е од прва рака шо се вели т.е. веќе одамна живеам во Охрид ( фала Богу не сум од охридскиве краишта) , така шо не е хејтање .
Тајланд не е репер, таму се доплаќа курвата да има пичкаjas mislam deka e duri i evtino... mu uzurpiras masa so edno kafe so saati a dobra lokacija znaci poskapa kirija i propisteni sansi da mu sednat nekoj sto ke potrosat pari.
u italija ekspresoto e evtino ama se pie na noga i maks 2-3 min si u lokalot. ovoj analizira dali e do ezero ili ne i ceni... ne e isto...
ps. u thailand na mnogu mesta ti nosat pijacka automatski sekoj 10 min. ne mora da ja ispiesh ama ke ja platis ako si sednal.
Тајланд не е репер, таму се доплаќа курвата да има пичка
Ti garantiram deka na milion mesta niz Evropa a i po svetot, kafeto e nad tie 3 evra.
Da, i vo Milano i sekade moze kje najdesh kafe pod 3 evra (kako sho kje najdesh i vo Makedonija), ama apla bezveze vi e sporedba na najeftinoto mesto (dali Milano, dali Grcija ili drugi) so najskapoto vo Ohrid.
Ako vekje sporeduvash, ili sporeduvaj prosechna cena, ili premium so premium a eftino so eftino.
Druze koga gledash deka site ti se kontra, ili priznaj deka si greshka, ili barem kjuti si.Само како пример ја дадов цената на најскапото кафе во Охрид , бидејќи е стварно нелогично цената на едно макијато да е точно една третина од месечна претплата за оптички интернет на пример . Тотално е надвор од умот да биде така . Значи пак ќе кажам , не прам муабет дали мене ми е скапо во одредени објекти во Охрид и дали можам или не можам да си дозволам да јадам во нив , туку едноставно нема никаква логика кај дел од цените. А ова шо го велиш за цената на кафето низ Европа , можи да е така , ама ај напрај споредба на нашиот стандард со стандардот во Шведска на пример и види процентуално како се цените .