Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ти е скапо, не си им ти клиентот што го бараат.

Најглупо ми е кога дел од охриџаниве шо се на форумов ги бранат високите цени во кафичите и кафаните шо се покрај езеро, со изговор дека " е па ako сакаш да јадиш и пијаш со нозете в`езеро ќе си платиш ". Многу глуп изговор , оти јас а верувам и повеќето луѓе кога одам во кафана или кафич одам за јадењето пред се, и небитен ми е погледот . Иначе најчесто повкусна храна или кафе има во објектите кои не се баш на езеро .

Мислам дека во 100% од објектите има мени каде ги пишува цените. Ако гледаш дека е скапо слободно стани си и оди на друго место или јади дома, никој не ти држи пушка над глава дека мора баш таму да јадеш/пиеш.:)

И никој не ти мава рецки ни се замара каде јадеш и пиеш, освен за @мкд владе — е него го очекува цел град.

Мислам дека во 100% од објектите има мени каде ги пишува цените. Ако гледаш дека е скапо слободно стани си и оди на друго место или јади дома, никој не ти држи пушка над глава дека мора баш таму да јадеш/пиеш.:)

И никој не ти мава рецки ни се замара каде јадеш и пиеш, освен за @мкд владе — е него го очекува цел град.

Не е муабетот дали мене ми е скапо и дали и колку одам по кафани/ресторани , туку дека навистина во некои од објектите цените се нереални . И не прајме муабет за тоа дека пазарот ја диктира цената т.е. дека има луѓе кои ги плаќаат тие цени па затоа се такви цените . Едноставно не вреди воопшто тоа што го добиваш како храна или пијалок да го плаќаш толку пари . Не е работава дека можиш да го платиш и ич око да не ти трепни , туку едноставно некој те дупи во здрав мозок со таквите цени . Ова не го велам само за Охрид , општо важи за било каде кај шо те прават будала со нереално високи цени . Иначе конкретно за Охрид , најчесто таму кај шо е најскапо не е и најквалитетно ( храната )

Далга ресторанот мене ми се допадна, воопшто не беше скапо, убав поглед околу тебе, вработените љубезни културни, баш како што треба.

Back
На врв Bottom