Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Sega sum dojden be, pak sum redoven :ROFLMAO:
Ne sum stignal sk ushte, vo Negotino do 2-2.5 evra se kolku sho primetiv.

Tuku muabetot beshe za kafe od 200den Ohrid i argumentot deka ne e tolku ni vo Italija, sho padna vo voda, i site drugi nelogichni sporedbi od Ptolomej.
Ќе те носам Ск на места каде што е 150 ден пиво а се во централно градско подрачје. А ќе те носам и на места каде што истите пива се 250 ден во истото подрачје . Бирај сам . :icon_mrgr:

Инаку не е сегде скапо бе, ресторани кај што сум јадела а имало добра услуга и храна се Ди Анголо, Леонардо, Мече, Минами, Велестово ...
Во Минами имаш врв поглед, храна зготвена со мерак, онака баш да се најадиш и традиционални јадења, услугата како дома да се осеќаш ама патот до таму да ти се збоктиса, а и ако пиеш алкохол тро поќе поарно преспиј во куќарките таму :) затоа и се прифатливи цените, успич е ресторанот.

Овие популарните ресторани Чун Мун, Далга се места кои се испопуларизирани за туристи се и спрема локацијата очекувано е да е така.
Секаде низ Европа на ударни места во градот цените се нереални и до плафон.
Во Минхен на Мариенплац пивото е 7 евра, едно 100 метра позади е градскиот пазар со класични баварски закуски и пива и таму е 5 евра пивото голема кригла, секаде е така.
Автоматски споено мислење:

Пиво мислев не знам зошто кафе сум напишала :)
Бива, инаку на пазарот кај Мариенплац е фешта. Чорби, колбаси, сирења, шпекови, само здравје да имаш се' тоа да свариш :)
Не ми прај лиги сега, убаво си прилегнав, да не го нападнам фрижидерот :)

Back
На врв Bottom