Oriflame/AVON

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
од орифлејм се на се едно сјајче и џордани голд парфемот во кој сум заљубена
од авон ја користам маскарата и еден шампон зелен е против првут кој навистина е делотворен...
но сепам преферирам козметика во парфемерија... друго е ко ке си видиш на лице место посветла потемна нијанса... башка пари на рака мара за рака... немам јас тоа нерви да чекам
а и млекото за тело од фримен не го давам за жива глава

Хмм... ретко.. речиси 2-3 пати годишно да купам. Не се нешто посебни работите. Подобро ќе си купам од Unique ем квалитетно знам и ќе го користам подолго време.:pipi:

Oрифлејм никогаш не сум користела, а од Авон до пред два-три месеци редовно купував.. единствено задоволна бев замо од шминката, кремовите им беа с*ање.
Сеа си се префрлив на Нивеа и Макс Фактор.. можда ќе платам повеќе, но подобар квалитет...

земам од авон многу подобри прозиводи има од орифлејм па може пола козметика ми е од авон лосиони и јогурти за тело имаат убави креми зе лице пудри маскара супер се

Имам користено производи од двете фирми и мислам дека Авон се подобри.
Сепак преферирам да купувам од некоја проверена парфимерија затоа што сакам да го видам производот пред да го купам :) ...

Немам ништо купено ни од едната ни од другата ама се мислам од Авон да земам нешто гледав каталози интересни работи имаат:helou:

паралелно користам и од двете фирми,ама орифлејм некако повеќе ми лежи,а и повеќе имам користено производи од таа фирма:pipi::helou:

Авон.
Моментално користам нивни производи,задоволна сум.

Повеќе употребувам производи од Орифлејм. Најмногу ми се свиѓаат шампоните,геловите за тело и онаа зелената маскара.:pipi:

имам земано производи од двете фирми али не сум задоволна баш, прво не ми се исплаќа да чекам 3 недели додека ми стигнат а и најчесто сум добивала алергии од нив па затоа најубаво на лице место да си земам, шо викат пари на рака мара за рака :wink:

Што знам. Имам порачувано и од двете и рука на срце ништо не ме одушевило, со исклучок на еден парфем од АВОН што стварно ми се допадна :wink:

Често купувам од Авон..Сега си зедов еден парфем..

Според мене авон се подобри како козметичка компанија.Сум била зачленета во oriflame порано, а денес работам со авон и сметам дека се подобри. Имаат поквалтетни, подобри и поинтересни производи можеби се малце поскапи производите но сепак како со гласи поговорката " цената го диктира квалитетот ".И не само што се задоволни клиентите, задоволни се и претставниците бидејки нудат мн пријатни изненадувања и подароци.

Скоро сите шминки ми се од тие 2 фирми . Супер производи имаат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom