Oriflame/AVON

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Кога беа во мода Орифлејм пред неколку години купував некои производи но и тогаш тоа беше многу ретко а сега воопшто не ги користам затоа што ич не сум задоволна од нив а посебно квалитетот на производите станува се по катастрофален.
Од каталози може да се случи да купам од Авон само.
а Орифлејм како и други компании не залажуваат со тие каталози интересни се, се е прикажано топ а девојките на сликите се лепотици и ние одма се залетуваме по производите.
Сепак тоа е сопствено право на избор што козметика ќе користиш, но јас Орифлејм не ....

Jas od Avon nemam probano a od Oriflejm ne sum zadovolna...edinstveno nesto sto mi se dopadnalo bese eden karmin i sjaevite za usta
Да си се цитирам самата..пробав од Авон и има многу убави работи.Пред некој месец куив едно црвено несесерче,внатре имаше маскра,сенка,сјај и моливче за очи за 600 д.И буквално се е преубо.После беше поскапено,800д,а сега го нема...требаше да си купам 2 дури беше толку ефтини:vozbud:
Последно си купив спреј за тело од праска и лосион за тело за затегнување.И двете работи се преубај.А и желето за туширање го пробав од брачеда ми и беше супер.
Се на се,многу поубај работи има во Авон.

Имам користено и од Авон и од Орифлејм..
У принцип по ми се допагаат Авон.. не знам зашо.. си имам земено пилин, маски за коса, млеко за тело,спреј за тело ...и стварно се многу убави.. пилингот со е за тело е прекрасен...
Од орифлејм имам исто така користено некои работи.. али по не ми се допагаат не сум задоволна.. сега моментално имам еден сјај за усни од орифлејм и само тој ми се допага.. супер е .. онака не се растечува.. али сепак сум за Авон :)

Avon дефинитивно. Од шминки го имам слободно можам да кажам пробано пола каталог.. А од другите работи тие што се желе за туширање као и спрејовите за тело од тоа Naturals само ги иам пробано, ги обожавам и стално иам низ дома по некое, а друго тешко.
Единствено ме разочара карминот што излезе во предновогодишниот број Ultra Colour Rich другото се е перфекција.. Додуша сега у последно време не нарачувам толку, се префрлам на други производи. Али како и да е.. Поштуем Авон ептен. Од ColorTrend двостраните моливчиња се многу добри исто и Final Touch што е пудрата во прав као. И да.. Едино исто од ColorTrend што се MagicDust ни маскарата, ни лакот, ни тушот не се нешто посебно али пак се најбољи Авон беее :D

Ма каков Oriflame на Avon производите каде каде се подобри користам многу работи од Avon

Ја мислам дека од Авон се боље производите , ама на мајка ми и излага алергија од нивните производи и секогаш нарачуваме од Орифлејм ..Али не се жалам , се што иам нарачано од Орифлејм е Ок .. и тоа...

Не ми се ништо посебно, не правам разлика. Имам дома убав креон од Аvon и нешто од Oriflame ( креми за раце,римел бла бла). Повеќе сакам да го видам производот пред да го купам.

Авон е некако подобар, додуша немам мнгоу порачувано од Орифлејм.

Не ми се ништо посебно, не правам разлика. Имам дома убав креон од Аvon и нешто од Oriflame ( креми за раце,римел бла бла). Повеќе сакам да го видам производот пред да го купам.

Исто и јас.И мене не ми се нешто посебно исти ми се и двете. Порано повеќе бев затрескана по Avon/Oriflame ама сега не.Сега си купувам само во проверени парфимерии.

Ех, да даде господ некогаш да имам трпение да изгледам цел каталог од овие фирми па уште и споредба да им правам на производите.
Еве некој/некоја да ми објасни зошто ги преферирате (ако тоа е случај) овие фирми наспроти парфимериите, супер маркетите, евтините супермаркети (:pos:)...итаканатаму.
Мене ми е мака да бирам, споредувам, калкулирам и по било која основа да се замарам со оптимален избор на декортивна или бела козметика, која треба да стигне не одма ами по недела,две три кога обично ми треба за поскоро време.
На ,,ми е мака муабетот,, ја додавам и сликата од 5 собрани жени, со превртени филџани чија единствена тема во тој рок од два (не дај боже) три часа им е Оriflame/avon каталогот пред нив.

Порано купував од Oriflame ама сега не толку зошто почнав да си користам производи од AURA многу ми одговараат на мојата кожа.Неретко знам да порачам по некој спреј за тело или млеко за тело од avon од капини или цреша многу благо мирисаат и ми се свиѓаат:pipi:

Имам користено и од двете , ама сепак сум за АВОН. Многу поубави се производите и многу квалитетни. Маскарите од Орифлеим што сум ги имала за една недела се згрутчуваа, а сјаевите за усни имаа некој чуден мирис на нешто кисело. АВОН често имаат комбинирани понуди, повеќе производи за намалена цена, неколку производи во несесер, гратиси. Парфемите се потрајни, а и доволно зборува што АВОН има 120-годишна традиција, додека на Орифлеим беше 50 или 80 години. Тоа што опстанале толку долго е доказ за квалитет. А и многу познати лица рекламираат производи на АВОН, Салма Хаек и Риси Витерспун, стручњак за шминка им е Џилиен Демпси, а за нив имаат дизајнирано парфеми Кристијан Лакроа и Синтија Роули. Кое познато лице (освен к-хм Елена Ристеска) рекламира за Орифлеим?

јас си нарачувам и од орифлејм и од авон и сум задоволна и од двете, но и мене сепак повеќе ми се допаѓа авон,затоа што нуди подобар квалитет.како и да е, во скоро време многу поретко порачувам отколку порано, сега скоро се си купивам од unique или др парфимерии

Imam koristeno i od dvete i slobodno mozam da kazam deka poveke utki ima vo Oriflame.
Parfemite se dobri ama od drugo ne sum zadovolna.Sega gi preferiram proizvodite od AVON.Zadovolna sum i zatoa i se zacleniv.Zarabotkata mi e -1200den na 3 nedeli normalno vo minus zasto proizvodite se stvarno dobri.

Поретко користам од нивните производи зашто не ми одговараат на кожата, обично би купила некој сјај или слично што не ми го треба за скоро време. Порачувам од друга козметика Ziaja, Colastina i Carlo di Roma и сум задоволна зашто производот ми стигнува утредента. Не им верувам многу на ваквите продажби, на вакво каталошко купување зашто едно ќе порачаш, а друго ќе ти стигне и после глупости следуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom