Oriflame/AVON

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Член сум на двете компании т.е. мајка ми е, ама јас ги правам порачките. Орифлејм беше главен на македонскиот пазар, има доста добри производи користам некои парфеми(во 100мл, 99мл се вода:(), лосиони, креми...и има доста клиенти. Дека е подобар Орифлејм не е точно. Има повеќе клиенти но со тек на времето ќе се израмнат со Авон, слични производи, слични цени. Не нудат нешто посебно што другите го немаат. Само заради името продаваат. То е то.

Поздрав.

Од Avon користам маскара, гел за туширање, лосион за тело, имам користено сјај за усни .. и сум доста задоволна ... е поскапо, ама вреди.

Pa koristan nekoi i od Orifleim i od Avon ... zadovolna sum i od dvete kompanii ima dosta ubavi i kvalitetni raboti :)

Oriflame cosmetics

Дали ви се допаѓаат производите од орифлејм?
Секој ден кај нас се разгледуваат каталози и нон стоп се порачува нешто.Лично мене ми се допаѓаат и + зачленета сум.Ми се допаѓа тоа што има интересни програми за подароци за спонзорите...
Дали на вас ви се допаѓа?
и колку воопшто порачувате, и ако порачувате што најмногу ви се допаѓа?:smir:

ако ја има темава слободно нека иде в канта.....мислам дека ја нема

Бев зачленета до пред некое време, ама не праев нешто многу порачки, се зачленив онака. Имам користено чат-пат по нешто ама не сум баш многу задоволна. Не преферирам порачки од каталог. Можи единствено гел за туширање или купка... Со интересни ароми се,не за друго :)

Не ни се допаѓаат и мислиме дека се шит.

Не сум некоја зависна од орифлејм па секој месец да порачувам по илјада работи, и едвај да чекам да го разгледам следниот каталог....
Иначе од работите кои сум ги користела и ги користам сум задоволна ептен...Особено од парфемите, џордани голд ми е омилен и го користам долго време, кремите за тело се супер, шминките.....квалитетни производи се!

Порачувам некогаш, иако не ми се нешто спешл. Најчесто некои мали сјајчиња или млеко за тело.

Почетокот имаше добри производи...Сега производите се копија произведувана во Тетово или некаде Бугарија....Срање се

па зачленета сум веќе повеке од 2 години и скоро се` од козметика шо имам дома ми е од орифлејм.. најмногу сум задоволна од парфемите,лосиони за тело,кремови,купки....и од шминката,ама ретко се случува некои да се погодиле неквалитетни.. а да шампоните мене не ми одговараат ама сепак зависи тоа од тип на коса кожа и сл. правам порачки скоро секој месец,и многу се радвам ко ќе ми стигнит некое поклонче:pipi:

не ми се допаѓаат многу производите некогаш ако нарачам нешто тоа е сјај за усни друго не

Во последно време приметувам дека производиве се катастрофа. Се уште се наоѓа по нешто добро ама па и не е како што беше.

Нарачувам само течна пудра за лице, крема за тело divine, колекцијата на midsummer, и маскара 500% volume.

Порано често порачував козметика од Орифлејм, сега им се производите катастрофа, го немаат веќе тој квалитет.
Сега преферирам Авон.

Леле кој напиша , се произведувале во Тетово :pos2: . Нема веза, јас користам Nomadic и Signature парфеми, супер се. За друго не сум компетентен да зборувам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom