Oriflame/AVON

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Од Орифлејм ми се чини имам се испробано, бев зачленета едно време, ама кога видов дека претерав со порачување, одлучив да прекинам и членство.
Од колекцијата Џордани перлите се прекрасни, сенките златна/сребрена боја исто така, а за четката за перли немам зборови. Попријатна за лице не сум користела, презадоволна сум. И парфемот сум го користела, убаво мириса, но брзо се ветрее.

Од колекцијата Орифлејм некои од кармините ми се допаѓаат, а од сенките сум задоволна (посебно од двобојните сенки суво-водено).

Колекцијата Вижн според мене е за никаде, ја мразам. Само моливчињата за очи можам да кажам дека се убави.

Сите млека за тело ми се допаѓаат како мирисаат, но за мојата кожа не се доволно хидратантни и не сум ги користела.

eci^^^ спомна погоре за колекцијата од морски алги. Гелот за туширање, сапунот и пилингот за тело навистина се покажаа одлични, свежо мирисаат.

Римелите си беа ок, но четчињата за нанесување не ми се допаѓаат, апликаторите за сенки се катастрофа - еднаш употребуваш и фрлаш. Не ми се по ќејф производите од бронзената колекција освен пудрата во прав која е одлична за замена за руж.

Колекцијата за нега на стапала е убава, посебно сум задоволна од тоа за реднање (:)) петици.

Зборувам за производите кои ги користев пред една година, а одамна не сум купувала и не знам сега дали се сменети.

Гледав каталог на Авон и некои производи ми оставија око, па за почеток си порачав римел со интересна спирална четкичка, па ќе видиме како ќе се покаже.

Јас до скоро работев со Орифлејм и бев само две нивоа подоле од директор. Ги имам испробано скоро сите производи и на некои од нив им вредеа парите а на некои не.Меѓутоа во последно време почнаа да се жалат муштериите на лошиот квалитет.Почнаа се да расипуват. Мене лично најмногу ми се допаѓа колекцијата Џордани Голд а најмалку Вижн.За белата козметика исто беа многу добри ама и неа ја расипаа. Од Авон моментално користам пудра и сум многу задоволна.

Да ви кажам искрено откако се зачленив во Орифлејм и како член нормално ја користев козметиката од нив , но верувајте лицето, косата и телото си го упропастив од тие колекции...авон немам користено досега од тоа искуство се водам така да сега купувам само скапи и квалитетни работи и ги читам сите состојки од кои се направаени истите, читам доста списанија за убавина и си сурфам малку повеке така да знам што да одберам...и секогаш барам тестер за да пробам пред купување, бидејки колку козметика пудри млека за тело кремови шампони и остало имам фрлено затоа што не ми одговараа тоа е друга тема на разговор...значи ниту орифламе ниту авон...во мометот мејк ап мах фактор...за тело млеко гел за туш и купка армани...за коса фитолиго колекција...фарба лореал...тоа е мојот избор.

За сите што не се информирани, производите на Oriflame немаат дозвола за продажба и употреба во Шведска, земјата каде што се произведуваат заради големиот процент на жива и други штетни материи кои ги содржат, па вие купувајте Oriflame и понатаму!

-А кој од вас сака навистина квалитетна и светски признаена козметика која е произведена исклучиво на база на природни билки и суровини кои не се штетни за кожата и организмот, нека повели, П.П. до мене и ќе го информирам секого како на многу лесен начин и по поволни услови да дојде до нејзе!

Pa AVON... porano bese Oriflame ali sea mislam deka nekako pocna da im opaga popularnosta i imaat konkurencija... taka da sega za sega mislam deka AVON se podobri ali moze i toa ke se promeni:)

Abe kakvo Oriflame,koga ke go vidam katalogot mi se loshi:) ne kupuvavme so majka mi od Oriflame 5 godini i ednas se resivme,go kupivme pola katalog i sea sedi se faka prashina...katastrofa e se be! Pudrata kako krem za race,kremot za lice kako krem za race,maskite za lice ko kremovi za lice......abe shit! :) Avon so sigurnost se podobri :wink:

И двете. И од двете купувам и ок се. Во последно време купувам повеќе од Авон ама не значи дека сум се откажала од Oriflame. :)

Od Avon imam koristeno samo maska za lice i mislam deka ima pogolem izbor i site proizvodi se pokvalalitetni otkolku Oriflame.Od Oriflame imam koristeno mnogu proizvodi,ama ne sum mnogu zadovolna,osobeno od pudrite i tecnite i kamenite,od karminite i sjaevite i plus boite so se na katalog se sosema razlicni od vistinskite,a ubedlivo najlosa e kolekcijata Vizn.Zadovolna sum od mlekoto za telo Milk&Honey.

Spored mene Avon se podobri i pokvalitetni proizvodi ima, ama i Oriflame ne se losi.

Ni edno ni drugo. Imam koristeno oriflame porano ama kvalitetot im e prosecen. Sakam kvalitetna kozmetika i trosam dosta pari na nea. Ne stavam na lice bilo sto.
Najcesto koristam Clinique, Lancome i Dior. Mozebi se skapi ama vredi za parite.

ја до сега не сум пробал производи од авон,
додуша шо призводи, од орифлејм само Глечерот го поштувам и ми се свига и затоа од нив зимам.

ni toa ni toa mn mi se odvratni btw neso oriflame go pravat svetska firma a u svetska poima nemaat za nea! Ok sea zavisi od "budzetot" sto go imas ... ili jas nikako ne bi upotrebuval takvi stvari!

Jas od Avon nemam probano a od Oriflejm ne sum zadovolna...edinstveno nesto sto mi se dopadnalo bese eden karmin i sjaevite za usta

Imam doma i nesto od Oriflame i nesto od Avon ama ne znam koj e podobar i vo osnova mene poveketo mi se slicni i ne gledam nekoja epten golema razlika.

Зачленета сум во Орифлејм ама порано како поквалитетни работи имаа а сеа некако квалитетот и не е баш за пофалба,од Авон досега не сум користела ама планирам да ја пробам и нивата козметика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom