On.net WADSL интернет

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Go2bed напиша:
знаењето се плаќа....ништо денес не е без пари......:baeh::baeh:
Затоа некои седат дома и какаат а некои работат и прават пари :helou:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Знаете што живцира највеќе...Што сите интернет провајдери во ова време на технологија и развој се понашаат као сите корисници да се глупи...
Еве два примера...Принц ептен се разбира у ПЦ и коа ќе им се јави и подршка и се не знаат ни они што прашува...
Јас на пример доволно сум паметен да мерам трансфер и мерам 2.2 гига а ми викаат у Зора (нема везе со он.нет ама сегде ист к.) 3.8 и ме исклучуваат...
Идам таму со факти и докази за симнатото а они се понашаат ко вол да сум и уште ми вика имаш ти двонасочни програми кои ти симнуваат у позадина...Да да ја од Марс сум

Он.нет исто...Вадсл-от стално паѓа кај другар идам и он по рутина си знае дури коа ќе му падне...сурфање кај него од 6-9 никад ! ! !
Ама ај иди докажи :(

Јас он.нет уште од коа ги чекав 6 месеци да ми наместат кабловски од тогаш не ги почитувам...ама ова шо им се дешава на кориснициве со брзиниве е благоречено смешно !

P

Princ

Гостин
Јас не зборам више. Од последниот мој пост на темава, до сега (~30 минути) немав интернет. Но.нет-овци не читаат и ги казнуваат корисниците што мрчат многу.

Море шо ги вртам.
Остај што не знаат (би требало да знаат дека работат таму да му емм мајката, таква им е работата) туку се обидуваат и твоето знаење да го поништат. Демек јас не знам, ама и ти не знаеш ништо. Море фатете читајте малку, плата нема за толкаво знаење. Што дека ме исклучивте, ми покажавте дека знаете да користите NOC ("најдобриот мониторинг систем во македонија и пошироко кој единствено но-нет го има" - цитат од еден од поддржувачите).
Морони.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
не ми се верува дека он.нет има вработено такво ѓубре,да не ти одговара на побараната помош...или некој лаже тука или шо знам..

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Princ напиша:
Јас не зборам више. Од последниот мој пост на темава, до сега (~30 минути) немав интернет. Но.нет-овци не читаат и ги казнуваат корисниците што мрчат многу.

Море шо ги вртам.
Остај што не знаат (би требало да знаат дека работат таму да му емм мајката, таква им е работата) туку се обидуваат и твоето знаење да го поништат. Демек јас не знам, ама и ти не знаеш ништо. Море фатете читајте малку, плата нема за толкаво знаење. Што дека ме исклучивте, ми покажавте дека знаете да користите NOC ("најдобриот мониторинг систем во македонија и пошироко кој единствено но-нет го има" - цитат од еден од поддржувачите).
Морони.
Ne be kolega ne e do no.net ti nemas pojma od mreza ...

Sigurno federfufnata na cincilatorot na canopy antenata st oe odgovorna za linkvanjeto na napraveniot trafic so bilingsistemot na radius server st oe glaven za piring se rasipal a sistemskiot admin veke revnosno 1 saat i 32 minuti go servisira ...

Vo meguvreme slobodno si nananajkaj si bez internet ... deka dur na NOC vidat deka se desilo nesto (deka neli ultra moderniot sistem sve gleda pred vreme) ke se resisi istoto :toe: :uvo: :pos2:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Princ напиша:
Воглавном, секогаш кога имам проблем (немој идиотски, срамота за тебе бидејќи ти си тој што не знаеше што е tracert, божем...) се јавувам и ги испрашувам. Три причини зошто го правам тоа:

1. За да не настане глупа дискусија од 15 поста на форум за traceroute. Едниот не знае што е тоа, другиот му објаснува, па овој го прави тоа што овој му го објаснил ама има забелешки. Тој што му ја кажал командата не се согласува со забелешките на неукиот.... бљак.
2. Ниту еден член на форумов не може да ми одговори точно зошто има загуби на четвртиот хоп. Можете само да претпоставувате и шпекулирате.
3. Имам право бе на тоа. Нивна обврска е тоа. Башка што е интересно да им досаѓаш кога кутрите цели незадоволни се од работата и другите ангажмани пред и после работното време :)
any time, any place, any time, шо треба да се објасни кажи.
не се опуштам во објаснување од повеќе причини, а една е шо веќе почнува да ме мрзи да куцам. пред некое време ставив поголем пост со кратко објаснување за вајрлесот ама никому ништо. и плус уште една причина е шо заспав 10 минути после послениот мој пост :)
бај д веј, не знам се, и неможам да знам се, и тоа шо го знам, ако има некој да додаде уште нешто ќе го ислушам, не трчам да им кажам на луѓето дека "појма немаат" или слично. тоа шо не ми е јасно го прашувам гугл најчесто, а на офф.нет и јас им се јавувам чисто од мерак, иако знам дека ништо нема да направат :)
а за точката бр.2: треба да знаеме од тука шо се случува со српски телеком? за тоа шо јавува * има напишано шо е, за повеќе информации јави се на телеком србија, јас го напишав тоа шо може да се види одкај мене.
и ако јас работам у некој провајдер, и ми се јавиш да ти објаснувам шо е пинг, шо е трејс, бреее шо пич мајчин ќе лета :) офф.нет немаат апсолутно никаква обврска да ти објаснуваат било шо шо не е поврзано со нивниот интернет. иако е стварно "Башка што е интересно да им досаѓаш кога кутрите..." :)

edit: еве шо се случува насабајле:

ова е за симнати ~35МБ. е ова кошта 1300 денари, а не тоа шо го има попладне и навечер.
хауевер сега одам на работа, и кога ќе се вратам ќе имам дајл уп -.-
(забелешка: црната хоризонтална линија е на 512кбпс, плавото е даунлоад, жолтото уплоад)

и ај добро утро

Член од
27 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
asd

vidi neznam dali tuka pisuvate protiv on net poso nekoi postovi se za nekoi protiv nema vrska inace ja na komsijata pod mene mu kradam bezicen internet use otkoga izleze celo vreme imam bez pari internet siminjam kolku sakam a toj pojma nema

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
blaka напиша:
vidi neznam dali tuka pisuvate protiv on net poso nekoi postovi se za nekoi protiv nema vrska inace ja na komsijata pod mene mu kradam bezicen internet use otkoga izleze celo vreme imam bez pari internet siminjam kolku sakam a toj pojma nema
И што беше муабетот:jaj:
Не пишуваме против он нет, туку само се жалиме со надеж дека некој од таму ќе не прочита и ќе ги реши проблемите :vozbud:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
blaka напиша:
Да, ама според IP адресата ти му крадеш на комшијата кој користи интернет од Мт.нет. :wink:

Ве молам, без вакви оф-топик муабети.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
еве една споредба со погорниот мој пост. објаснувањето за боите е истото од погоре. ова најчесто се случува кај мене, кога спијам и кога сум на работа интернетот е ок, кога си дојдам дома е нешто вакво:

а да престанам да одам на работа? :)

Член од
1 февруари 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Mac)) напиша:
Знаете што живцира највеќе...Што сите интернет провајдери во ова време на технологија и развој се понашаат као сите корисници да се глупи...
Еве два примера...Принц ептен се разбира у ПЦ и коа ќе им се јави и подршка и се не знаат ни они што прашува...
Јас на пример доволно сум паметен да мерам трансфер и мерам 2.2 гига а ми викаат у Зора (нема везе со он.нет ама сегде ист к.) 3.8 и ме исклучуваат...
Идам таму со факти и докази за симнатото а они се понашаат ко вол да сум и уште ми вика имаш ти двонасочни програми кои ти симнуваат у позадина...Да да ја од Марс сум

Он.нет исто...Вадсл-от стално паѓа кај другар идам и он по рутина си знае дури коа ќе му падне...сурфање кај него од 6-9 никад ! ! !
Ама ај иди докажи :(

Јас он.нет уште од коа ги чекав 6 месеци да ми наместат кабловски од тогаш не ги почитувам...ама ова шо им се дешава на кориснициве со брзиниве е благоречено смешно !

мац е во право он.нет се скапаници живи незнам зошто уште го користам вифи то

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
А кажете ми имам wadsl, download-от од on.net.mk не ми го рачунаат у сообраќај?

Kajgana Shop

На врв Bottom