Princ напиша:
Воглавном, секогаш кога имам проблем (немој идиотски, срамота за тебе бидејќи ти си тој што не знаеше што е tracert, божем...) се јавувам и ги испрашувам. Три причини зошто го правам тоа:
1. За да не настане глупа дискусија од 15 поста на форум за traceroute. Едниот не знае што е тоа, другиот му објаснува, па овој го прави тоа што овој му го објаснил ама има забелешки. Тој што му ја кажал командата не се согласува со забелешките на неукиот.... бљак.
2. Ниту еден член на форумов не може да ми одговори точно зошто има загуби на четвртиот хоп. Можете само да претпоставувате и шпекулирате.
3. Имам право бе на тоа. Нивна обврска е тоа. Башка што е интересно да им досаѓаш кога кутрите цели незадоволни се од работата и другите ангажмани пред и после работното време
any time, any place, any time, шо треба да се објасни кажи.
не се опуштам во објаснување од повеќе причини, а една е шо веќе почнува да ме мрзи да куцам. пред некое време ставив поголем пост со кратко објаснување за вајрлесот ама никому ништо. и плус уште една причина е шо заспав 10 минути после послениот мој пост
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
бај д веј, не знам се, и неможам да знам се, и тоа шо го знам, ако има некој да додаде уште нешто ќе го ислушам, не трчам да им кажам на луѓето дека "појма немаат" или слично. тоа шо не ми е јасно го прашувам гугл најчесто, а на офф.нет и јас им се јавувам чисто од мерак, иако знам дека ништо нема да направат
а за точката бр.2: треба да знаеме од тука шо се случува со српски телеком? за тоа шо јавува * има напишано шо е, за повеќе информации јави се на телеком србија, јас го напишав тоа шо може да се види одкај мене.
и ако јас работам у некој провајдер, и ми се јавиш да ти објаснувам шо е пинг, шо е трејс, бреее шо пич мајчин ќе лета
офф.нет немаат апсолутно никаква обврска да ти објаснуваат било шо шо не е поврзано со нивниот интернет. иако е стварно "Башка што е интересно да им досаѓаш кога кутрите..."
edit: еве шо се случува насабајле:
ова е за симнати ~35МБ. е ова кошта 1300 денари, а не тоа шо го има попладне и навечер.
хауевер сега одам на работа, и кога ќе се вратам ќе имам дајл уп -.-
(забелешка: црната хоризонтална линија е на 512кбпс, плавото е даунлоад, жолтото уплоад)
и ај добро утро